Какво е съотношението на сметките отопление/охлаждане ?
Какво е съотношението на сметките отопление/охлаждане ?
Така поставен въпроса получава отговор 1,5Сметка отопление=1,5*сметка охлаждане, това ли искаш? Няма такива данни, всичко е много различно и зависи от много фактори. Но горе-долу е така, на отопление гълта повечко.
freelander стигнал си до същият извод до който и аз само, че аз като място давам Мориока, град на север и във вътрешността където вали много сняг и температурите падат до -15*. Препоръчителната стойност е 4 киловата за 23 кв.м. площ аз обаче съм задал условие, че имам в помещението уреди които отделят топлина. Въпроса беше, че в оригиналните представяния на машините на 4.2 киловата отопление го дават за не повече от 19 квадрата. А по-високите стойности на охлаждане вероятно са свързани с по-влажният климат от нашият.
Здр съфорумци!
След като реших да купя ниско-бюджетна 9-ка , която да използвам предимно за охлаждане на южната си кухня, се спрях на марката Мидеа. Но се изненадах от изобилието на видове 9-тки от тази марка!!! Сега ще ги изброя с ориентировъчните цени:
1. MSR3-09HRN2 - 469lv.;
2. MSG-09HRH2 - 459lv.;
3. MSV1 - 09HR - 599lv.;
4. MSM3 - 09 HR - 410lv.;
5 CSU - 09HHAA - 419lv.;
6. MSM4 - 09HRN2 - 419lv.;
7. MSM3 - 09HRN2 - 419lv.;
8. MSG - 09HRI - 689lv.
Молбата ми е може ли някой по-вещ да ми обясни каква е разликата между всички тези модели и на кой да се спра в предвид за какво ще го ползвам!?
10Х предварително!
Oт всички изброени налични има само No2 и No8
Погледни и това -> http://klimatici.com/product_info.ph...roducts_id/197
Аз искам само да кажа...хора не си купувайте каквото и да е било от ДЕНСИ(DENCY) просто няма по скапан магазин по отношение на предлаганиете стоки който са пален боклук,копувал съм телевизор и прахосмукачка от там и двете се скапаха за по малко от година....персонала е супер глупав , трябваше да се обадя на 6 номера за да разбера каде мога да си закарам телевизора да ми го поправят....просто нямам думи колко съм въмутен от цялата им верига...така че ви съветван по добре ако сте решили да си купите техника си купете от техно маркет или полис поне там персонала е що годе добре, вместо да събирате нерви като мен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Благодря за съдействието. Днес купих Митсубиши MSH GA50VB, монтиран е и ще пиша за впечатленията от модела. Първи такива - има вертикално управление на въздушната струя, вътрешното тяло е тихо, но външното се чува при работа - монтирано е на стената на помещението на h = 2,03 m под козирка. Функция "I Fill", която като е вкл. на дистанционното не се изписват градуси ???? Гаранция 3 лета.
Здравейте, най накрая май се спрях на SHARP AY XP9HR/AE-X9HR (Plasmacluster) или SHARP AY-XP12FR/AE-X 12HR (Plasmacluster) за стая 3,5х5,15х2,6 с PVC дограма и външна изолация. От къде мога да намеря читава фирма за покупка и монтаж/и сервиз евентуално/.За София става дума
Днес реших да търся климатик за спалнята /девятка/ и след предложение от един магазин за обикнавена сплит система за 630лв-без монтаж, налетях на друга фирма ,която ми хвалеше климатици марка VOLTEL-които били с компресори на Панасоник.Цената за девятките беше 580 лв с включен монтаж. Климатика ми трябва само за охлаждане.Сглобката била Турска. Има ли някой наблюдение върху тези климатици или да играя на изпитаната марка Панасоник.
За компресорите на климатиците Voltel мога да ти кажа че са шумни, големи вибраций предават по стената и тампони няма да те спасят. Ако външното тяло е монтирано на земята може да си вземеш от тях (не на пода на тераса а на земя).
Конвенционалните Panasonic са с по-тихи компресори от Voltel, но и са по-скъпи от тях.
Ако си сигурен че помещението ти е за конвенционална девятка вземи си една Мидеа която е с компресор Тошиба/ако това е най-важното за теб/и е по-евтина и е значително по добра от ВолтелаПървоначално публикувано от PVV
zemi si midea za da ne te boli glavata posle s toq VOLTEL.Imam 3 midei ve4e i moga da ti kaja 4e sam beskraino dovolen a te sa :
msg-12hr
msg-09hr
msf6 ar qb
Samo kato zima6 gledai ako moje da gi nameri6 s freaon R22 !!!
USPEH![]()
Благодаря за бързите отговори ! Днес си поръчах PANASONIC CS/CU-PW9GKE
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09009499
Ще го ползвам само за охлаждане и кубатурата ми е 35 куб метра в която влиза и четирикрилен гардероб. Китайски е но мисля че направих правилен избор. В хола съм с Хаер 18 -ска и вече 2 години нямам грижи.
П.С. Верно тия Волтели май са големи сбирщайн!
много се трие ...
TOSHIBA RAS 13 SKVPE DAISEIKAI
MITSUBISHI HEAVYSRK / SRC 35 ZGX-S
TOYOTOMI TAG - A13HWI
тъй като не намерих кой знае каква информация за TOYOTOMI TAG - A13HWI ако има някой с лични наблюдения да сподели, както и за другите 2 модела
fujitsu беше вариант но отпадна поради шум
Sanyo отпадна поради цена, както и това че ненамерих качествена фирма за София