Страница 63 от 130 ПърваПърва ... 1353616263646573113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 931 до 945 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Здравейте,

Търся си климатик за стая 18 м2.Да е тих, икономичен, да работи при -15'С( даже -20'С) и по възможност да има прахов филтър.
    Намерих фирма която продава 2-ра употреба к-ци. Някой може ли да ми помогне с повече информация за следните модели :

Daikin F28 ATES-W
    Sharp AY-F250 3A
    Sharp AY-E25A
    Mitsubishi MSZ-VX25H-W

Климатиците са внесени от НТТ-3 Пловдив и са на цени около 800 лв. с 18 месеца гаранция - това не е ли малко скъпо? Там продаат и японски нови на 100 Волта за около 1500 лв което се доближава до европейски модели като цена . Не е ли по-добре да се вземе европейски модел ( заради гаранция и т.н) ако се реша на нов климатик ?

Благодаря предварително.

T-boy

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Big Brother
    Привет на всички! От няколко дни чета темите във форума и вече ме боли главата Реших да поискам съвет: става въпрос за хол /7.50*3.50*2.60/. Изложението е южно, с ПВЦ дограма и К стъкло ... Аз ограничих избора до DAIKIN, TOSHIBA DAISEIKAI III, SANYO, MITSUBISHI HEAVY, FUJITSU. Предвидил съм до към 2000 лв с монтажа /може и да е оптимистично/.

Аз съм пристрастен : Препоръчвам ти FUJITSU ASYA-12LGC - доволен ще останеш, но за отопление при отворени врати не става с климатик.

4. Тук е от
    Jun 2008

хора помагайте..стаята ми е 17.5 квадрата санирана е и е с pvc дограма..бюджета ми е до 1000 лв (с включен монтаж) ...трябва ми климатик само за охлаждане през лятото..Искам ми се да е тих..тъй като може да се спи на него и да има някаккъв алеегичен филтър(макар че ен знам каква точно роля играе) дайте предложения какво да взимам! Благодаря

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

timon_tg за това помещение, грубо ти трябва машина с оптимално 2,8 киловата мощност на охлаждане. За тази цена можеш да си купиш нещо китайско. Но ако държиш да е с разни филтри, тих и инвертор по-добре търси японски втора ръка.

6. Тук е от
    May 2008

Помещение 15 кв.метра , никаква изолация северно изложение ...Слънце вижда само стената....През зимата студено ..лятото задушно....Трябва ми съвет ...Искам конвектор но не знам какъв ....Слушам съветите Ви!

7. Тук е от
    Jun 2008

Привет
    извинявам се, че нахълтвам така, но ми предстой да си купувам климатик и съм изправена пред дилема
    Ако може вашето мнение за Sanyo SAP-DS22T, Sanyo SAP-SK22T, Mitsubishi MSZ- SV227T или Daikin S25GTUX - за всички тези пише, че са хиперинверторни.
    Благодаря ви

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

makedoncheto предполагам, че искаш инверторен климатик, а не конвектор. Ако е така търси машина с мощност на отопление оптимално 3,6 киловата или 12 BTU. Тъй като не си написал цена аз ти препоръчвам един от най-добрите в света а именно Toshiba RAS-281BDR с СОР 6,31.

vili_pet и трите машини са с висок СОР и са модели за Япония. С най-добри характеристики са Мицубиши и Саньо, но Саньо наистина е най-тих, ако това няма значение вземи Митцубишито, Дайкина пък е с готин дизайн.

10. Тук е от
    Jun 2008

Благодаря ти много
    аз също съм се спряла на Саниото (изобщо не знаех, че тази фирма произвежда и климатици - срам) пък е и по-евтин в сравнение с Даикин.
    А какво означава модели за Япония, да не са от тези за 110 волта и трябва да имат трансформатор?

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Да, моделите са за японският пазар и са на 100 волта, трафа си върви в цената за монтаж. В Европа не могат да се намерят машини с такива характеристики, ако искаш най-доброто за теб и семейството ти трябва да се примириш с трафа и йероглифите.

12. Тук е от
    Jun 2008

ако трябва ще се примиря, но този трансформатор не харчи ли и той ток за трансформацията от 220 на 110.Ако е така, то тогава разхода на ел.енргия се покачва. Аз за това съм склонна сега да дам повече пари, но след това сметките за ток да са по-малки

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Консумацията на трафа при 22ката е около 15 вата на час независимо дали е натоварен, тази стойност е нищожна. Модела SAP-DS22T е най-икономичният климатик при машините с тази мощност в Япония за 2006 година СОР при отопление е 5,38 , а при външна температура от 2* СОР е 3,45.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2008

благодаря
    пожелавам ти лека вечер

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

[/quote]
    Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Консумацията на трафа при 22ката е около 15 вата на час независимо дали е натоварен
    Загубите в трафа много зависят от натоварването.Всеки който е учил обща електротехника знае че загубите в намотките зависят от квадрата на тока който тече през тях.

17. Тук е от
    Jun 2008

добре де, щом ми трябва само за охлаждане..има ли смисъл да се хвърлям към инверторен?

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Загубите в трафа много зависят от натоварването.Всеки който е учил обща електротехника знае че загубите в намотките зависят от квадрата на тока който тече през тях.
    Това, така написано силно заблуждава! Загубите в един траф са сумарна величина от няколко вида загуби и това важи само за загубите в медта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе