напрет ходих и ги смених за 9 ки на 9 юни мигислагат
напрет ходих и ги смених за 9 ки на 9 юни мигислагат
galin29 за кухня 9.10 са малки имаш много излизане през вратите вземи си 12 ако смяташ да не си къртиш уискито за лед от агрегатът
вис-2,55 стените са 3,50на 3,50за детската стая
galin29
Направил си много добре като си ги сменил за девятки .Поне ще работят като инверторни .
Имам климатик в хол 44 кубика . Sharp AU-F28SEY Vtora ypotreba 100V COP 3,25
Много е голям за тази стая и ще го местя в кухнята .
В линка долу може да се види дневният му разход от януари до маи като графика.Температурата която съм поддържал в стаята е 21-22 градуса денонощно.
http://spreadsheets.google.com/pub?k...CjN4ETleZePkGA
Какъв трябва да е следващият ми климатик за да е правилно оразмерен за това помещение ?
Какъв трябва да му е работният номинал ?
Въпросът ми е към Блуе1 , Ммитака , Вален1 , небелсервиз и другите които се занимават професионално с тази техника .
Ще бъде Даикин или Санио .Въпросът е какъв модел.
Благодаря за всякакви отговори предварително .
Трябва ти машина с номинал на отопление 3,2 киловата което си е с киловат по-малко от Шарпа, интересно колко е голяма кухнята ти, та ще сложиш толкова мощна машина? Иначе новият климатик трябва да е с числото 22 в модела.
Здравейте и от мен,
Местя се в ново жилище ( на тапа ) и взех крайно решение да се отоплявам с климатици. Като крайно решение съм се спрял на Mitsubishi. Едната стая е 35 м2 а другата 15,60 м2. Бихте ли помогнали с мнение за вида на инверторите.
Благодаря предварително
Коя от двете марки е "по-малкото" зло: Оsaka или Midea. Кажете кое от двете е по-добро и защо е...?
За стая 35 квадрата, най евтиния инвертор дето се сещам e Cs/Cu Re24Hke za malkata staq Cs/Cu Re09 HкеПървоначално публикувано от surgeon
Ако архитектурата е по-сложна или не обичаш да ти духа много силно може да замениш 24 с 2х12
Тука надделяват мненията на вехтошарите и като нищо може да има по-евтино решение на 110 в.
което е зло то си е пак зло - които иска де се мине няма спиране :-)Първоначално публикувано от conrad
@conrad Н е може да се каже така особено за Осака - има си добри моделиима и по-слаби, каци за какви помещения става дума, какво искаш да праиш с климатиците и тогава ще получиш сериозен отговор
Благодаря nebelservice, но това не са ли модели Panasonic. Аз съм се спрял на Mitsubishi.
Здравейте,
Тъй като за пръв път ми се налага да купувам климатици, а съм абсолютен профан в тази област и се нуждая от помощ. Благодаря предварително на всички потребители и моля модератора blue1 ако има възможност да ме посъветва нещо, защото от прочетеното до тук се убедих в огромните му познания(за което)
Трябва ми климатик за две свързани стаи с обща площ около 30 кв.м. височина 2,75 югоизточно изложение, нова ПВЦ дограма с К-стъкло, измазана тухлена къща с вътрешна изолация фибран 2 см. Тъй като не разполагам с неограничен бюджет се орентирах към климатик втора ръка.Посъветваха ме да търся 18-ка. Живея много близо до Пловдив и обиколих доста магазини, в най големия оставих телефона си на милата продавачка и я помолих когато се появи Дайкин(тъй като не съм много запознат се доверявам на мнението на болшинството, че е най добрата марка) 18-ка да ми се обади. Днес ми се обади и ми каза че има Дайкин 18-ка инвертор на цена 940 лв. модел 99г. и ми продиктува следното AR407BXPV. Аз такъв модел не открих никаде в мрежата. Предполагам, че 407 е фреона, а пък V-то може и да е W. Искам да ме посъветвате дали си заслужава, а също така какво по добро решние мога да взема.
Благодаря!
Първоначално публикувано от nebelservice
Трябва ми за отопление през зимата и избора ми е между Осака или Мидеа. Осаката е интересно, че имат гаранция за ниски температури(до -15) а и 12ките имат добър коеф на трансофрмация, но проссто се чудя дали са добри като марка. Помещение 15 квадрата с добра изолация
здравейте, и аз съм се запътил към промяната от парно на климаанлаге както им казват по немскоРазбрах че експерименти с марката не са здравословни за бюджета и ми се струват че Хитачи имат доста прилични оферти. Обаче не съм наясно какъв като мощност климатик ми трябва. Направих една ламерска схема на апартамента(с Адобе Илюстратор), целта е основно лятото да има добро охлаждане, за зимата има локално парно, но ми се иска все пак да не се прибягва до парното кой знае колко. Стаите които трябва да се охлаждат/отопляват са 1 и 2, като 3 не е толкова от значение. Хола не се използва, а трапезарията и кухнята са вътрешни и изолирани от остъклена тераса така че лятото са най-хладни, а зимата не се е налагало да пускаме парното в тях. Жилището е тухлено, като размерите вкл. стените! Също не съм човек дето да не издържа на жега, даже на 21-23 градуса лятото ми е странно, а за зимата 20-21 вече ми е топло
![]()
[img width=641 height=600]http://img111.imageshack.us/img111/4157/planpq6.png[/img]
Също от къде е най-добре да си го закупя? Става на ? за Враца, и само Техномаркет и Технополис бих им вярвал, за другите местни не съм много наясно... също така повече от 1000-1100 лв. не ми се дават на тоя етап. Така че препоръчайте някакъвне съм фен на някаква определена марка
Привет на всички! От няколко дни чета темите във форума и вече ме боли главатаРеших да поискам съвет: става въпрос за хол /7.50*3.50*2.60/. Изложението е южно, с ПВЦ дограма и К стъкло на една от късите стени, която е и единствената външна. Апартаментът е на 10 етаж, ЕПК. Отоплявам се на парно /но не се знае докога с тези цени.../. Както и да е, засега мисля да го ползвам само за охлаждане през лятото - става неприятно топло последните 1-2 години. Проблемът е, че холът е преходен и има 3 врати към другите помещения - още към 40 кв. м. Ще ми се да мина само с една клима, тъи като другите стаи са с външни стени и изложение запад-северозапад. Какъв ще е ефектът, ако оставям вратите отворени? Какъв клас климатик трябва да взема за това помещение? По-добре ли ще е ако е по мощен? Инверторен ли да е? Каква марка бихте препоръчали? От прочетеното, стигнах до извода, че всеки си има фаворити - дали като потребител или като професионално ангажиран в този бизнес... Аз ограничих избора до DAIKIN, TOSHIBA DAISEIKAI III, SANYO, MITSUBISHI HEAVY, FUJITSU. Предвидил съм до към 2000 лв с монтажа /може и да е оптимистично/.
Очаквам вашите коментари и съвети и благодаря на всички предварително!
P.S. Забравих: външната стена е изолирана с фибран /около прозореца/. Хубаво е да има разните му филтри, че съм алергичен... и да е тих.
Да не би да става въпрос заПървоначално публикувано от avejuve
AN407SXPV модела е от 97 година.?
Май твоят казус много прилича на моя.Първоначално публикувано от Big Brother
Аз мога да ти кажа:
- за високо КПД, климатикът типично трябва да бачка на мощност <60% от максималната.
- при -15градуса на отопление Daiseikai има макс. мощност 40% от тази, която дават стандартно при +7 град. Тъй че ако ще топлиш, дели мощността на 2 за добрите модели /а на лоши не разчитай ..../
- Митсубиши май са от най-тихите, Тошиба имат яки филтри /то май и другите/, Фуджитсу е малко по-евтинджос
- на първо четене с пръс' във въздуха мога да кажа че ти трябва 13-14-16ка - примерно RAS-13SAVP, или Fujitsu ASY-14LDC, AWY-14LDC /имаше ли такъв?/. Може да се метнеш и на 18-ка фуджитсу и да студиш всичките стаи /поне малко/. Кофтито е, че готините модели са адски скъпи /напр RAS-406GDR /по-нов Daiseikai/ е 3.5 лева, едно подобно Саньо също беше към 3.3лева и т.н./ Аз колкото повече се ослушвам, толкова по-скъпи модели гледам .....