Страница 87 от 130 ПърваПърва ... 3777858687888997 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

7 мицата е някакъв странен уред като цяло. 7 LC е стар модел излязъл от производство и действително както по-старите Fujitsu-та е със завишени отоплителни параметри в сравнение с новите модели. Вземи си 9-ка макар и нова и с по-слаби параметри. Малко е по-скъпа, ще ти работи в по-ниски обороти, значи ще харчи и по-малко и ще имаш някакъв резерв в мощността макар и символичен. Освен това номиналната мощност на 9 е по-висока от ази на 7цата и затова ози климатик го бива повече

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от PifchoBG
    ами предложиха 9LG, която по характеристики си е почти колкото седмицата и е на цената на 9LC. Между другото той ми е съсед и познавам дъщеря му. И именно за това ме притеснява неговото мнение, въпреки че до сега лошо за 7 не съм чул.

Някой с 7 има ли?
    Въпросите ти в случая по-скоро трябва да са:

"Да си купя ли климатика от съседа, който ги продава и монтира или да търся друга фирма". "Как подобна постъпка би се отразила на добрите ни взаимоотношения". "И как дъщеря му би погледнала на мен, когато разбере че съм постъпил по този начин".

4. Тук е от
    Mar 2007

не valen1 не си прав. А и 7LC не е стар модел, ами е 2006 като 9LC. с 4.55 COP, в сравнение с 4.26, но както и да е. Ще чакам някой друг по-запознат да изрази мнение

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

какви мнения очакваш да чуеш не е ясно, то има писано много по темата но като притежател на Фуджитсу от LC серията трябва да ти спомена че това е железен климатик изобщо не е капризен и не се плаши от големи студове ,почти не се сещам за алтернатива на Фуджитсу освен машина на 100 волта .. за LG нямам впечатление но така като чета мненията последните 2-3 години е по лош избор

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

какви мнения очакваш да чуеш не е ясно, то има писано много по темата но като притежател на Фуджитсу от LC серията трябва да ти спомена че това е железен климатик изобщо не е капризен и не се плаши от големи студове ,почти не се сещам за алтернатива на Фуджитсу освен машина на 100 волта .. за LG нямам впечатление но така като чета мненията последните 2-3 години е по лош избор
    7LG- почти никой няма опит с него,защото самата серия се внася от тази пролет,а специално от 7--ците явно че в Европа има останали количества от LC и се продава основно този модел и в Б-я.Говоря за Фуйитсу,не зная как стои въпроса с Фуджи и Дженерал.Не съм чул някой да се оплаква от 7LC

7. Тук е от
    Mar 2007

Да, аз така и не намерих разлика между 7LG и 7LC

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

PifchoBG, Имената на моделите трябва да се изписват в цялост. Тъй като не си написал пълното име на модела Fujitsu ASYA07LGC, Alexi ти обяснява как е чувал не дотам положителни мнения за марката LG.

Разликата в отдаваната мощност на отопление между моделите ASYA07LCC и ASYA09LGC е 200 W. До колкото разбирам дилемата ти е: Дали тази разлика в мощностите оправдава разлика в цената от 130 лв., при положение че СОР-а е по-нисък с 0,28 при 9-ката. И при положение че трябва да се избира между ASYA09LGC и ASYA09LСC, не е ли по добре да се избере втория, отдава на отопление с 400 W повече, СОР-а е по-нисък с 0,01 и е на същата цена. По добре е.

10. nax
    nax е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

Здравейте,
    предстои ми закупуване на климатик. Искам да отоплявам 2 помещения с 1 климатик (ако ми е възможно) значи стаите са Хол и Спалня. Тук има малка схемичка, която направих набързо на пейнта, да добиете представа за помещенията. Климатика ще стои в хола (червеното на картинката). Значи само стената към терасата и тази която е отбелязана са външни. Аз съм си харесал Mitsubishi SRK 63 ZE-S1. Дали е добър избор и дали ще се справя? Ако има и други предложения ще се радвам да ги чуя, приемам всякакви съвети. Благодаря предварително 

11. Тук е от
    Mar 2007

Да valen, точно това ми беше мисълта. А сега ми изникна друг въпрос. Значи от Перфект Клима ми обясниха, че за да не отпада гаранцията на климатиците съм длъжен веднъж в годината да ги повикам за профилактика, която се заплаща по 60лв (само не разбрах за климатик или и за трите). И това някак не ми се струва нормално, вие кво ще кажете?

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За климатик... Какво да ти кажа. Ти си решаваш, не те задължават. А има фирми, които не го изискват.

13. Тук е от
    Mar 2007

Ами напротив. Било задължително, иначе отпада гаранцията. Май ме излъгаха

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да бе, това ти казвам. Ти решаваш дали искаш да продължиш гаранцията. В такъв смисъл не е задължително.

16. Тук е от
    Mar 2007

deian аз имам в предвид началната гаранция от 3 години още при закупуването

ПП - а между другото тия от ЕКМО ме стресираха с некви 300 лева монтаж !

17. Тук е от
    Mar 2007

Някой имал ли е допир с Про Клима - http://www.proclima-bg.com/ На тях се спрях. Мнения?

18. Тук е от
    Dec 2005

[quote=nax ]
    Здравейте,
    предстои ми закупуване на климатик. Искам да отоплявам 2 помещения с 1 климатик (ако ми е възможно) значи стаите са Хол и Спалня. Тук има малка схемичка, която направих набързо на пейнта, да добиете представа за помещенията. Климатика ще стои в хола (червеното на картинката). Значи само стената към терасата и тази която е отбелязана са външни. Аз съм си харесал Mitsubishi SRK 63 ZE-S1. Дали е добър избор и дали ще се справя? Ако има и други предложения ще се радвам да ги чуя, приемам всякакви съвети. Благодаря предварително

А защо не помислиш за два климатика.Мисля, че ще е по-добре, а и ще се вместиш в сумата до 3500 с монтажа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 87 от 130 ПърваПърва ... 3777858687888997 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе