Кажете ми, ако климатика е изключен от дистанционното, но не от контакта- в такъв случай консумира ли ток(ако Да, колко)?
Кажете ми, ако климатика е изключен от дистанционното, но не от контакта- в такъв случай консумира ли ток(ако Да, колко)?
nax, Модела който си избрал има необходимата мощност за двете помещения. От гледна точка удобство на ползване на самите стаи, е по-добре стаите да са независими една спрямо друга, а не зависими. Помисли още малко, за да си сигурен в това че наистина няма възможност да се монтират два отделни климатика.
conrad, Разбира се че електрониката консумира ток, нали чака да и подадеш сигнал за включване и трябва да работи. А колко консумира твоя модел, втора употреба с външен трансформатор от 220 на 100 волта, трябва сам да си измериш.
е консумацията на трафа трябва да адски малка, 10-15 вата на час
Аз съм засичал консумацията на три трафа за час без товар и излезе , че е 45 вата на час, но климатиците си бяха закачени към трафовете, а те както е ясно имат и собствена консумация.
е добре, какво толкова консумират тия климатици като не работят? 45 вата си е една малка лампа
Ами за моята Т ошиба в едно представяне пише следното
Achieves the trade’s best COP
(Coefficient Of Performance) 5.00 (22%
over last year’s model). Achieves important
energy conservation, allowing you to save
10% electric charges for a year. Standby
power is only 0.8W (cut down 80% from
last year’s model).
Ми тва са , горе долееее, 5 кинта на месец на траф.Първоначално публикувано от blue1
Не е никак малко , поне според мен![]()
lada2107 нещо бъркаш сметките на траф излиза по 1,67 лева, а общо за трите е 5,01 лева на месец. А за още по голяма икономия аз съм сложил и прекъсвач преди трафа за да ги изключвам в преходните сезони.
AAAA верно бело , ся видях че е за три трафа.
SORRY за недоглеждането
2лв за траф са бял кахър
Съгласен съм, че е по-добре да са 2 климатика, но така като гледаш на картинката как може да се монтира климатик в спалнята, евентуално над вратата, но в такъв случай горко му на тоя дето спи до прозорецаПървоначално публикувано от valen1
...
А добре ако ще се слагат 2 клима може ли да ми помогнете с мощностите за едната и другата стая, мерси![]()
Първоначално публикувано от nax
да ти кажа еедна тайна няма варянт да неможе да се монтира климатик
http://media.snimka.bg/0632/007519608-big.jpg
има хора който немогат да ти предложат решение
добре де съгласи ме. сега може ли малко помощ за мощностите на климатиците за двете стаи?
освен това като ток кое ще ми е по-добре 1 или 2 климатика?
Всеки има право на мнение моето е 1 климатик висок клас 18 000 или 20 000 бту точно там където си го сложил на схемата защо мисля така
- защото при теб има перфектна архитектура и зградоустройство за темпериране на 2 те помещения от една термопомпа трябват ти 6 килковата средно
- защото ако сложиш един 14 ка с 9 ка ще с еподлъжеш и ще пускаш титуляра 14 000 бту за охлаждане и за преходите и така ще му сипеш да яде или казано директно ще го скапеш ,
- защото ако калкулираш стойноста от монтажа на 2 рият климатик ще си вземеш още по як клас
- 2 климатика 2 профилактики
-2 климатика повече подръжка
-2 климатика 2 пускови консумаций
- 2 климатика -опасност от самоизключване от тдатчицитеи слаба ефективност при монтаж фронтално един срещу друг
- съвет - купи си санйо sap-ds45t2