![]()
![]()
dindo, не ти отива да изцепиш това за "оригинала". Няма оригинал и фалшификат между двете марки.
![]()
![]()
dindo, не ти отива да изцепиш това за "оригинала". Няма оригинал и фалшификат между двете марки.
Вземай Nocria-та с кредит енергийна ефективност.Първоначално публикувано от kokokamenarov
При всички положения ще топли повече.
Май това ще е ! Благодаря ти !Първоначално публикувано от pinko01
моля към хората които разбират.намерих си една 24ка (6.8 охл. и 7.1 отп.) и искам да я монтирам в стая 40м2(южно изложение,2-ри етаж,кухня+хол,с изолация и Пвц дограма)и ме интересува дали не е много ,как ще се държи зимата и какви са недостатъците?
По сметки точно ляга. Около 7 kW ти трябват на отопление, като гледам си влиза точно на мястото. Това е моето мнение.
Недостатъци - шум, течение... Каква е? Като си я "намерил", слагай смело![]()
Ако височината е примерно 2,7 метра става около 108 кубика, 24-ката ще стане с нейните 7,1Кв. ще топли.
Ако имаш повечко пари , може да си вземеш и 2 броя 12-ки , а ако са фирмени инвертори ще стане и с една 12-ка + една 9-ка, примерно Фуджицу, те са доста мощни и най-вероятно ще излапат по-малко ток от 24-ката , а ще отдават повече топлина.
Малките климатици са с по-висок СОР и по-ниско ниво на шум от големите.
Всичко опира до бюджета , който си отделил за целта.
Хубавите 24-ки отдават над 8Кв, но най-вероятно ти искаш да я вземеш на изгодна цена климатик с не особено добри данни, както казах , всеки си знае до колко пари е склонен да отдели за климатик.
климатика е марков японски на 4-5 год и има следните данни по каталог: капацитет 6.8kw на охл. ,консумирана 2.4kw и 7.4kw на отопление консумирана 2.4kw не е с много голям COP(3.08) и EER(2.83) но аз мисля 4е ще работи по малко .О4аквам по редки и бързи интервали on-off а оттам и не много голям разход.Стаята е хол+кухня с 5см изолация отвътре и pvc дограма
Няма да имаш проблеми с този климатик. Ще те топли и охлжда както трябва.
Двоума се между тези два модела PANASONIC CS/CU-RE9HKE и HITACHI RAS/RAC-E10H2 за стая 18м² и към 45 м**³, ще ми свършат ли работа или да се ориентирам към 12-ки, общо взето ще го използвам за охлаждане. Никаде невиждам обаче характеристики за нивото на шума на тези два модела, ако някой е запознат с тях, нека да сподели.
Не ти препоръчвам никой от тези двата. Ако все пак не ти се дават пари за по - скъпа машина, като компромис пак хитачи:
HITACHI RAS/RAC-25JX5 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09025344
Това е шега,естествено....Не го приемай лично!Но MSG/MUZ-VB50GA си е прекрасна машина отвсякъде,само дето външното тяло е доста голямо и е проблематично за монтаж под прозорец например...../850x900/Първоначално публикувано от deian
![]()
МОЛЯ,
ПОМОГНЕТЕ МИ!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Трябва да дам отговор до утре сутрин 04-07-08г. т.е.
Помещението което трябва да климатизирам е 33кв./м. ново строителство, западно изложение, мансардно с прилежащите изолации и PVC дограма. Машината ще се използва основно за отопление.
Дилемата е следната:
Mitsubishi Electric MSZ-FD35VA(S) с номинал при отопление 4,0кW и COP 4,61, изключително нов модел с много хвалби и
Mitsubishi Electric MSZ-GB50VA с номинал при отопление 5,8кW и COP 3,41.
Това са двете мащини на които съм се спрял. Чувам много различни мнения от лаици и специалисти и мненията са коренно различни.
Затова моля за помощ от хора чели и изпитали, драги форумци.
P.S. Помещението досега т.е. зима '07/'08 изкарахме с Fuji RSA12LCC, но сме доста недоволни, често обезкрежава работи почти на максимални обороти и т.н. , май беше на ръба.
Първият ти е малък!!! Как сравняваш 35-ца и 50-ца? Точно 50-ца ти трябва в случая. Ако от първия модел няма 50, тогава втория.
Помисли за размера на OUTDOOR/външното тяло/.Имаш ли място на терасата за него-визирам MUZ/MSZ-GB-50VA.Отиди до Климаком за да си имаш представа за размера!
Иначе, @deian е прав-по-добре 50-тицата.Колкото до прехвалените MUZ/MSZ-FD35VA-единственно,че са с две клапи и не се отваря предния панел при работа като кабриолет/MUZ/MSZ-FA-35VA/,то и плазмата е нещо измислена....Старият модел FA поне беше с керамика за миризмите и пластини за плазмата.FD-някакви измислени филтри от синя вара за подплата на зимни грейки.Ама парите са си твои.....