За климатиците ПАНАСОНИК и ЕЛДЖИ не мога да кажа много лоши неща въпреки че си имат недостатъци но не ги препоръчвам на клиентите заради "ВЕЛИКИТЕ" сервизи БГ и КиК.Първоначално публикувано от klimatik
За климатиците ПАНАСОНИК и ЕЛДЖИ не мога да кажа много лоши неща въпреки че си имат недостатъци но не ги препоръчвам на клиентите заради "ВЕЛИКИТЕ" сервизи БГ и КиК.Първоначално публикувано от klimatik
Проблема все пак е в марката .. защо не си изтеглиха дефектната партида наброяваща десетки хиляди машини а ги пуснаха за продан в Азия и Източна Европа ? Аз лично Панасоник повече няма да си купя точно заради тоя случай ,макар че имам един вече .. изобщо не следя новите модели тая марка съм я изключил като вариант макар че сега ще купувам 3ти климатик .А от моделите им наброяващи десетки има 2-3 които са добри - като казвам добри ,на нивото на непретенциозните Фуджитсу за Европа примерно ,не по добри - всички останали са боклуци с капилярки ,евтини капсуловани вентилаторчета заминаващи на 2рата година ,ширпотреба отвсякъде
Здравейте!
Покрай летните жеги и аз опрях до избор на климатик. Ще ми се да е японски инвертор, но да видим докъде ще ми стигнат финансите. Ще помоля за съвет относно следните модели:
Mitsubishi Havy Ind. SRK/SRC 20 ZG-S (COP 4.35)
Hitachi RAS/RAC D10EX2 (COP 4.28)
Fujitsu ASHA-09LGC (COP 4.27)
Panasonic CS/CU-TE 09 HKE (COP 4.14)
Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-GC25 VA (COP 3.81)
Toshiba RAS-10GAV-E2 (COP 3.81)
Знам, че Хитачито, Панасоника и Тошибата се водят за по-голям обем. Сложих ги в списъка защото в една фирма ми спретнаха конкретна оферта именно с такава машина (конкретно Toshiba RAS-10GAV-E). Помещението, което в коещо ще работи климатика е 3.0 на 4,35 и височина 2,6 (13,05 квадрата, 33,3 кубика). Единствената външна стена е с PVC дограма и термоизолация. Ще използвам климатика както за отопление, така и за охлаждане. Кой от изброените по-горе ще работи адекватно на -15/20 градуса?
Засега сякаш Mitsubishi Havy Ind, Hitachi и Fujitsu най ми допадат сякаш, от гледна точка на икономията, но все пак реших да се допитам до хора с повечко опит.
Благодаря предварително!
Проблема е,че им сложиха абсолютно същите компресори,които ще изкарат една година,колкото да изтече гаранцията и после всеки да се спасяваСтига сте плюли Panasonioc. Дефектните климатици бяха купени от Турция по 210 евро бройката. Предварително се знаеше ,че са дефектни.На ли им признават гаранцията.След ремонта има ли оплаквания?
Първоначално публикувано от Beerzebub
Моля да ми помогнете за избора на климатик, супер спешно е - майсторите пропуснали да ми кажат, че идва време да се слагат, и сега бавя ремонта...
Апартамента е с изолация, изток-юг, 3ти етаж, стаите, които искам да охлаждам/отоплявам са две - едната е 20кв.м., другата 12кв.м.
Ходих в една фирма и ми препоръчаха 12ка за голямата е 10ка за малката стая (честно казано мисля, че и 9ка ще свърши работа).
Ето какво ми препоръчаха за 12ки:
Митсубиши sv258 - 1550лв
Санйо zx250 - 1450лв
Тошиба 2517AD - 1500лв
Ето и за 10ката:
Тошиба 2217AD - 1350лв
Санйо - zx22v - 1300лв
Митсубиши sv228 - 1400лв
Моля за съвет, наистина е спешно
Аз бих се спрял на Тошибите... Но имай предвид, че са тайландски сглобки.
Приемам и всякакви други предложения
Искам само едно нещо:
- да не забелязвам че работят
Предлагаха ми и някакви климатици с плазми, йонизатори и т.н. за над 2к, но не ми обясниха всъщност каква е разликата, освен че излъчвали антийони или нещо такова и си се чувствал по добре... Дали?
Въпрос на живот и смърт е - излизам за няколко дни от Варна и днес трябва да ги поръчам
Не се кахъри толкова...Всички екстри вдигат цената, но някой хора изобщо не ги ползват, но само и сама да казват че ги имат. така, че си прицени сам - ще ти вършат работа ако в помещението се пуши и въздуха не е свеж...
Митсубишитата май са по-хвалени от Тошибите - може ли някой да каже нещо конкретно за тези модели?
Разлика в цената няма...
MITSUBISHI SV228
能力 暖房 (отопление) 2.2kW(0.7~3.9kW) 冷房 (охлаждане)2.2kW(0.7~2.6kW)
消費電力 暖房:400W(125~1070W) 冷房:435W(155~690W)
冷暖房平均エネルギー消費効率 (СОР):4.8
MITSUBISHI SV258
能力 暖房 (отопление) 2.5kW(0.7~4.4kW) 冷房 (охлаждане) 2.5kW(0.7~3.1kW)
消費電力 暖房:445W(120~1255W) 冷房:505W(150~770W)
冷暖房平均エネルギー消費効率 (СОР):5.1
Това е 10ка за спалнята,
какво да бъде в хола?
TOSHIBA 2517ADПървоначално публикувано от Pa3KaTaH