Страница 30 от 95 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Цитат Първоначално публикувано от Ivantt
    Привет, и аз да попитам! За 28-30м2 източно изложение, изолация, ново строителство ми предлагат следните клими"
    1. Toshiba RAS-B10 SKVE-E Daisekai
    2. Mitsubishi SRK25ZGX-S
    3. Daikin FTXS-35-G
    Кой за предпочитане? Някой има ли впечаление от тях?
    Знаете ли фирма за клими, която работи с карти на пощенска банка: EUROLINE!
    Тошибата и Митцубишито са малки за помещението и няма да ти вършат работа моя съвет е да си вземеш 13-ка на Тошиба.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Привет, и аз да попитам! За 28-30м2 източно изложение, изолация, ново строителство ми предлагат следните клими"
    1. Toshiba RAS-B10 SKVE-E Daisekai
    2. Mitsubishi SRK25ZGX-S
    3. Daikin FTXS-35-G
    Кой за предпочитане? Някой има ли впечаление от тях?
    Знаете ли фирма за клими, която работи с карти на пощенска банка: EUROLINE!
    Какво си му направил на този човек... иска да мръзнеш. Трябват ти едно 5 kW отоплителна мощ.

4. leovo_
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    по сайтовете ги няма но са внесени ,ето малко модели :
    heating COP
    ...... toshiba 2218ad 5,87 ,2,2 kw

ей тия съм ги разучил подробно като параметри и възможности щото скоро избирах климатик
    Вчера ми монтираха "Toshiba RAS 2218AD". Надявам се че няма да съжалявам. Обаче, ако имаш по-подробна информация за "Toshiba RAS 2218AD", моля те. За дистанционо не знам за какво са тези малки копчета, където трябва да се натискат с клечка. От фирмата имам само рисунка на дистанционо и с по една дума кое бутонче за какво (освет тези за клечка).
    Пуснах изключена машинка през амперметър, показва близо 0,2А, ако не греша - 40W. Толкова ли много харчи трансформаторът или то заедно с машинка. Ако само трафче, сякаш е прекалено много....

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от leovo_
    Пуснах изключена машинка през амперметър, показва близо 0,2А, ако не греша - 40W. Толкова ли много харчи трансформаторът или то заедно с машинка. Ако само трафче, сякаш е прекалено много....
    Ето вече нещо конкретно, сами да си измерите консумацията на изключен от дистанционното климатик с външен трансформатор.

Консумация 0,2 ампера, умножено по измереното в момента напрежение, например 220 V = 44 W. От тази стойност, само до 2 W са на самия климатик, остатъка от стойността е консумацията на трансформатора. По данните от замерването може да се съди и за качеството на трансформатора. Официалната формула включва освен резултата от тока по напрежението, също загубите в намотките на медния проводник под формата на топлина и електро-магнитните загуби в магнитопровода.

В случая, това което е направил leovo_ е похвално, защото е решил да вярва само в това, което той сам установи. Ако някой друг също направи това замерване, да го напише в форума. Стойностите "измерени" от търговците вече сме ги чували, няма смисъл да се повтарят наново. Колкото повече потребители си замерят сами консумацията и покажат резултатите, толкова и истината е по-близо.

6. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Какво си му направил на този човек... иска да мръзнеш. Трябват ти едно 5 kW отоплителна мощ.
    3.9 киловата ми сметнаха, че е достатъчна. 5 kw номинал или пикова предлагаш?
    Дали си заслужава "Никита" моделът на Тошиба?

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Нека и някой друг каже. Междувременно дай подробности за помещението.
    Но за "28-30 кв.м." ми се вижда малко климатик с 3 kW мощност, какъвто ти предлагат.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

3.9 киловата ми сметнаха, че е достатъчна.
    Дали си заслужава "Никита" моделът на Тошиба?
    Въпроса който задаваш звучи по следния начин: Какъв климатик да предпочета за стая 30 квадратни метра, 9-ка или 12-ка.

Очевидно се надяваш някой да ти каже че и 9-ка става, за да вземеш Toshiba-та към която става ясно че имаш предпочитания. А размер 12-ка може да стигне а може и да не стигне, по-вероятно е второто.

Toshiba RAS-10SKV-E също и модела RAS-B10SKVP-E, отдават на охлаждане номинални 2,5 kW умножени по 3412.1416 = 8 530 BTU, размер 8 и половина. В случая цифрата 10 в наименованието на моделите, не е означение на тяхната мощност, това си е просто някаква цифра сложена там.

10. Тук е от
    Sep 2008

Има ли разлика между fujitsu general ash 12ub и fuji electric rs-12uс.По външен вид вътрешните тела са едни и същи.Как стоят нещата с външните и с компресорите.Благодаря.

11. Тук е от
    Sep 2008

След като близо една седмица чета вашия форум се спрях на две марки PANASONIC CS/CU-RE18HKE и Mitsubishi SRK 50 ZG-S. Климатика ми трябва за отопление на хол и малка спалня които са преходни. Хола е 17кв. а спалнята 8кв. В спалнята имам бебе и неискам да има климатик при него. За Mitsubishi кои са по добри elektrik или HEAVY.

12. Тук е от
    Sep 2008

Mitsbishi Electric-GA50VB-това е!!!
    Забрави за HEAVY INDUSTRIES.
    Забрави и за Панасониците-големите машини трупат лед на поразия през зимата!!!

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

След като близо една седмица чета вашия форум се спрях на две марки PANASONIC CS/CU-RE18HKE и Mitsubishi SRK 50 ZG-S. Климатика ми трябва за отопление на хол и малка спалня които са преходни. Хола е 17кв. а спалнята 8кв. В спалнята имам бебе и неискам да има климатик при него. За Mitsubishi кои са по добри elektrik или HEAVY.
    За 25 м2 ти трябва 3,75кВ топлина номинал,което ще рече че повечето 12-ки инвертор ще те топлят.не е нужно да слагаш 18-ка.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2004

Източно изложение, ново строителство, изолация, само една стена не граничи със съседи.
    Има ли магазини за климатици /Дайкин, Митсубиши, Тошиба/ които работят със Euroline на Пощенска банка?

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

малко ОФФ ама не са набутвай с Еуролайн ,лихвичката е доста по висока от обявената щото си измислят 1000 таксички после на месец - 2.50 обслужване ,1 лев превода ,и т.н. ,а за всеки просрочен ден дължиш 5 лв ,скромно ...

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Климатик или кеш, или с кредит енергийна ефективност. С второто ти излиза и по-евтино, но си е малко хамалогия.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Напоследък банките започнаха да свършват парите за кредит енерийна ефективност,например Прокредит и Райфайзен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 95 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе