Тошибата и Митцубишито са малки за помещението и няма да ти вършат работа моя съвет е да си вземеш 13-ка на Тошиба.Първоначално публикувано от Ivantt
Тошибата и Митцубишито са малки за помещението и няма да ти вършат работа моя съвет е да си вземеш 13-ка на Тошиба.Първоначално публикувано от Ivantt
Какво си му направил на този човек... иска да мръзнеш. Трябват ти едно 5 kW отоплителна мощ.Първоначално публикувано от Ivantt
Вчера ми монтираха "Toshiba RAS 2218AD". Надявам се че няма да съжалявам. Обаче, ако имаш по-подробна информация за "Toshiba RAS 2218AD", моля те. За дистанционо не знам за какво са тези малки копчета, където трябва да се натискат с клечка. От фирмата имам само рисунка на дистанционо и с по една дума кое бутонче за какво (освет тези за клечка).Първоначално публикувано от Alexi
Пуснах изключена машинка през амперметър, показва близо 0,2А, ако не греша - 40W. Толкова ли много харчи трансформаторът или то заедно с машинка. Ако само трафче, сякаш е прекалено много....
Ето вече нещо конкретно, сами да си измерите консумацията на изключен от дистанционното климатик с външен трансформатор.Първоначално публикувано от leovo_
Консумация 0,2 ампера, умножено по измереното в момента напрежение, например 220 V = 44 W. От тази стойност, само до 2 W са на самия климатик, остатъка от стойността е консумацията на трансформатора. По данните от замерването може да се съди и за качеството на трансформатора. Официалната формула включва освен резултата от тока по напрежението, също загубите в намотките на медния проводник под формата на топлина и електро-магнитните загуби в магнитопровода.
В случая, това което е направил leovo_ е похвално, защото е решил да вярва само в това, което той сам установи. Ако някой друг също направи това замерване, да го напише в форума. Стойностите "измерени" от търговците вече сме ги чували, няма смисъл да се повтарят наново. Колкото повече потребители си замерят сами консумацията и покажат резултатите, толкова и истината е по-близо.
3.9 киловата ми сметнаха, че е достатъчна. 5 kw номинал или пикова предлагаш?Първоначално публикувано от deian
Дали си заслужава "Никита" моделът на Тошиба?
Нека и някой друг каже. Междувременно дай подробности за помещението.
Но за "28-30 кв.м." ми се вижда малко климатик с 3 kW мощност, какъвто ти предлагат.
Въпроса който задаваш звучи по следния начин: Какъв климатик да предпочета за стая 30 квадратни метра, 9-ка или 12-ка.Първоначално публикувано от Ivantt
Очевидно се надяваш някой да ти каже че и 9-ка става, за да вземеш Toshiba-та към която става ясно че имаш предпочитания. А размер 12-ка може да стигне а може и да не стигне, по-вероятно е второто.
Toshiba RAS-10SKV-E също и модела RAS-B10SKVP-E, отдават на охлаждане номинални 2,5 kW умножени по 3412.1416 = 8 530 BTU, размер 8 и половина. В случая цифрата 10 в наименованието на моделите, не е означение на тяхната мощност, това си е просто някаква цифра сложена там.
Има ли разлика между fujitsu general ash 12ub и fuji electric rs-12uс.По външен вид вътрешните тела са едни и същи.Как стоят нещата с външните и с компресорите.Благодаря.
След като близо една седмица чета вашия форум се спрях на две марки PANASONIC CS/CU-RE18HKE и Mitsubishi SRK 50 ZG-S. Климатика ми трябва за отопление на хол и малка спалня които са преходни. Хола е 17кв. а спалнята 8кв. В спалнята имам бебе и неискам да има климатик при него. За Mitsubishi кои са по добри elektrik или HEAVY.
Mitsbishi Electric-GA50VB-това е!!!
Забрави за HEAVY INDUSTRIES.
Забрави и за Панасониците-големите машини трупат лед на поразия през зимата!!!
За 25 м2 ти трябва 3,75кВ топлина номинал,което ще рече че повечето 12-ки инвертор ще те топлят.не е нужно да слагаш 18-ка.След като близо една седмица чета вашия форум се спрях на две марки PANASONIC CS/CU-RE18HKE и Mitsubishi SRK 50 ZG-S. Климатика ми трябва за отопление на хол и малка спалня които са преходни. Хола е 17кв. а спалнята 8кв. В спалнята имам бебе и неискам да има климатик при него. За Mitsubishi кои са по добри elektrik или HEAVY.
Източно изложение, ново строителство, изолация, само една стена не граничи със съседи.
Има ли магазини за климатици /Дайкин, Митсубиши, Тошиба/ които работят със Euroline на Пощенска банка?
малко ОФФ ама не са набутвай с Еуролайн ,лихвичката е доста по висока от обявената щото си измислят 1000 таксички после на месец - 2.50 обслужване ,1 лев превода ,и т.н. ,а за всеки просрочен ден дължиш 5 лв ,скромно ...
Климатик или кеш, или с кредит енергийна ефективност. С второто ти излиза и по-евтино, но си е малко хамалогия.
Напоследък банките започнаха да свършват парите за кредит енерийна ефективност,например Прокредит и Райфайзен