То с благодаря не стажа,трябва да се черпиБлагодаря много на Jori, модела, коино тои посочи, наистина е много добър.
То с благодаря не стажа,трябва да се черпиБлагодаря много на Jori, модела, коино тои посочи, наистина е много добър.
Къде из сайтове мога да ги видя? Посочи поне няколко модела, които заслужават внимание...Първоначално публикувано от Alexi
по сайтовете ги няма но са внесени ,ето малко модели :
heating COP
Daikin f22jtns 5,57 2.2 kw
mitsubishi sv228 5,5 ,2,2 kw
national 228tb 5,71 ,2,2 kw
sanio zk25x 5,62 ,2,5 kw
fujitsu e22t 5,79 ,2,2 kw
toshiba 2218ad 5,87 ,2,2 kw
ей тия съм ги разучил подробно като параметри и възможности щото скоро избирах климатик
Вече така ли ще са япончетата, колкото на охлаждане, толкова и на отопление? Това не ми се вижда много правилно - за охлаждането на една стая е необходима доста по-малка мощност, отколкото за отоплението й. Защо го правят?
Ами сигурно за да свалят разхода на енергия, друга причина не виждам.А, освен да се смалява жилищната им площ - те и без това живеят в копторчета от по 8-10 квадрата.
причината вероятно е да си купуваш по скъпия и мощен модел ,тенденцията обхваща и климите за Европа ако следиш внимателно параметрите на моделите от 3-4 години насам .. а за Японския пазар вече 90% са така ( той винаги е по напред де) но пък КОП на модели до 36 задължително е над 5 ,при тях е изискване
Здравейте,кой от всичките климатици бихте ми препоръчали.От магазина не ми дадоха никаква информация.Ако някои може да ми даде такава ,ще съм му благодарен.DAIKIN F22CTKS,HITACHI RAC 2810MX,TOSHIBA RAS2522ASD,NATIONAL CSG28V,SANYIO 288LVR,MITSUBISHI MUZ F284
Здравейте Много моля за вашия съвет за подходящ климатик за отопление на следното помещение: кубатура - 64 м3 /височина таван 2.90 /, стара тухла без външна топлоизолация, ПВЦ - дограма, с два големи срещуположни прозореца. Етажът не е последен. Изложението е югоизток-северозапад. Трябва ми нещо наистина добро и икономично, готова съм да инвестирам повече. Моля да ме насочите към конкретни модели. Казаха ми, че Мицубиши и Фуджицу са добри марки. Така ли е наистина и на тях ли да се спра?
Предварително ви благодаря
стари машини от ниския клас ,всички са от края на 90те и началото на 2000,Саньото примерно е 97 година ,Дайкина е 2002 но пък с КОП 3 ,Хитачито е що годе сносна машина от 2001 г ,Митсубишито е от 94 г (факта че работи е похвален) ,Тошибата е ако не се лъжа 2002 г ,a Национала е толкова стар че не открих почти нищо за него но като му гледам дизайна на дистанционното е над 10 годишенПървоначално публикувано от rosen
ASY12LD на FujitsuRe: Помогнете ми в избор на климатик
« Отговор #429 -: Днес в 10:11 »
Здравейте Много моля за вашия съвет за подходящ климатик за отопление на следното помещение: кубатура - 64 м3 /височина таван 2.90 /, стара тухла без външна топлоизолация, ПВЦ - дограма, с два големи срещуположни прозореца. Етажът не е последен. Изложението е югоизток-северозапад. Трябва ми нещо наистина добро и икономично, готова съм да инвестирам повече. Моля да ме насочите към конкретни модели. Казаха ми, че Мицубиши и Фуджицу са добри марки. Така ли е наистина и на тях ли да се спра?
Предварително ви благодаря
NATIONAL CS-G28V е от 1992 година.
Номера на Toshiba RAS 2522 ASD e объркан,вместо 2522,трябва да е 2552.Ако може някой да ми каце година и COP.
Стаята е 34м2 мисля че са 85м3 изложение север-запад ,тухла без излолация с остъклена тераса.Приципно съм се спрял на 18-ка, но един продавач ми каза че и 15-ка на Панасоник ще се справи.Ще се използва предимно за отопление.
Ако може дайте предложения с конкретни модели.
Привет, и аз да попитам! За 28-30м2 източно изложение, изолация, ново строителство ми предлагат следните клими"
1. Toshiba RAS-B10 SKVE-E Daisekai
2. Mitsubishi SRK25ZGX-S
3. Daikin FTXS-35-G
Кой за предпочитане? Някой има ли впечаление от тях?
Знаете ли фирма за клими, която работи с карти на пощенска банка: EUROLINE!
alito, Съвсем правилно си се спрял на размер 18-ка. С по-малкия поемаш риск да не се справя. Ако си почитател на хазарта, може да пробваш и с по-малък като мощност, може да стига а може и да не стига. Стаята е все пак голяма, винаги можеш да сложиш още един климатик.
Как очакваш някой конкретно да ти препоръча марка и модел, без да споменаваш до каква парична сума.