Страница 49 от 95 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

здравейте.според вас кой е по добрия климатик CH 12 LBP на OSAKA или SAMSUNG AQV 12 VBA

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

"супер" са и двата

4. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от diko67
    здравейте.според вас кой е по добрия климатик CH 12 LBP на OSAKA или SAMSUNG AQV 12 VBA
    А бре момче, избий си ги от главата и двата! Ще дадеш към 1000лв за тези(за едното) чудеса на науката и техниката? Тоя форум за какво е направен според тебе? ЧЕТИ! За тия пари нещо втора употреба японско или сложи няко лев отгоре и се огледай за първа употреба пак японско. Дайкин и Митсубиши ще са ти малко скъпички, но ако успееш да се класираш за Генерал/Фужитсу/Фужи - ще си благодарен дълги години за съвета.

5. Тук е от
    Sep 2007

Пичове, да ви помоля да ме посъветвате. Четох четох и не можах да си намеря отговора. Трябва ми един климатик. Помещението е северо източно. 135 куб.м. С пвц дограма и външна изолация. Предимно за отопление ще го ползвам. Посъветвайте ме каква марка и с какви характеристики? Бюджета ми е около 1500 лв.
    Благодаря предварително.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

За тези пари това голямо помещение не можеш да го стоплиш освен някоя китайска 24-ка

7. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от jori
    За тези пари това голямо помещение не можеш да го стоплиш освен някоя китайска 24-ка
    Добре де, давайте идеи. Може да се отдели и някой лев отгоре

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от gele76
    Пичове, да ви помоля да ме посъветвате. Четох четох и не можах да си намеря отговора. Трябва ми един климатик. Помещението е северо източно. 135 куб.м. С пвц дограма и външна изолация. Предимно за отопление ще го ползвам. Посъветвайте ме каква марка и с какви характеристики? Бюджета ми е около 1500 лв.
    Благодаря предварително.
    Добре де, давайте идеи. Може да се отдели и някой лев отгоре :default
    Идеи ще ти дадат но при стандартен(2.60м)таван ти излиза квадратура над 50м2? едва ли ти е спалнята защото това ако ти е едната стая, представям си цялата къща и тогава вече отиваш на други системи за отопление, не се вписваш в "общия случай" - тая кубатура за да я климатизираш успешно на 22*(при -10*) примерно ти трябва мощност към 10кВ - отиваш в космоса общо взето, затова поясни още за помещението: кафе ли е, магазин ли, склад ... височина, едно ли е - има ли прегради някакви, ел. уреди, хора колко, каква температура ще се гони, колко му е дограмата - димек да не му е едната страна примерно цялата стъклена - дава много фира през стъклата нищо че дограмата ти е ПВЦ. С какво се е отоплявало миналата зима? колко му пада температурата без отопление зимата?

10. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Weezy
    Здравейте нов съм и много бос в тази област и затова питам понеже незнам !

Та реших да си купя климатик за моята стая която е 12-13 квадрата с вътрешна и външна изолация окачен таван с вата и хубава дограма , понеже при такова демпване на помощението зимата рядко пускам дори парното ... Климатик ми трябва само за лятото охлаждане ...... Искам да е хубав климатика ако може икономичен разбирасе ... С бюджет до 1500 лева Гледах Mitsubishi и ми харесаха но четох че били на 110 волта или нещо такова което значи че май няма да стане за у нас

11. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Идеи ще ти дадат но при стандартен(2.60м)таван ти излиза квадратура над 50м2? едва ли ти е спалнята защото това ако ти е едната стая, представям си цялата къща и тогава вече отиваш на други системи за отопление, не се вписваш в "общия случай" - тая кубатура за да я климатизираш успешно на 22*(при -10*) примерно ти трябва мощност към 10кВ - отиваш в космоса общо взето, затова поясни още за помещението: кафе ли е, магазин ли, склад ... височина, едно ли е - има ли прегради някакви, ел. уреди, хора колко, каква температура ще се гони, колко му е дограмата - димек да не му е едната страна примерно цялата стъклена - дава много фира през стъклата нищо че дограмата ти е ПВЦ. С какво се е отоплявало миналата зима? колко му пада температурата без отопление зимата?
    Мдааа, става въпрос, че преградих хола по средата с гипсокартон (стената не е до тавана). В съседство до хола е бокса с трапезария с отвор към хола и новоизградената малка спалня.. Дограмата е стандартна, не е цяла стена. Отоплявахме с парно миналата зима. За температурата честно казано не знам. Не съм я мерил. Но предполагам 16-18 градуса.

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Тая преградка щом не е до тавана ще минава малко топло но колко мога само да гадая. Отвора към хола - същата работа. Този обем със спалнята ли го смяташ - ако да как ще се стигне до там топлото? Апартаментчето ти сигурно е много арт и с чупки разни, що не вземеш да му спретнеш едно чертежче и да ни го покажеш? Някоя снимка ако качиш на "свръзките" - още по ще ни се изясни ситуацията.
    ИМАЙ ЕДНО НАУМ: вътрешното тяло за да затопли равномерно ЦЕЛИЯ предоставен му обем въздух - този въздух трябва да се ЗАКАРА до всички ъгълчета. За целта може да е по подходящо да вземеш примерно 2 по-малки от колкото един голям - помисли пак внимателно за разликите в температурата из апартамента, ако въздуха се разстила на голяма разгъната площ с много чупки на самотек.

13. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Тая преградка щом не е до тавана ще минава малко топло но колко мога само да гадая. Отвора към хола - същата работа. Този обем със спалнята ли го смяташ - ако да как ще се стигне до там топлото? Апартаментчето ти сигурно е много арт и с чупки разни, що не вземеш да му спретнеш едно чертежче и да ни го покажеш? Някоя снимка ако качиш на "свръзките" - още по ще ни се изясни ситуацията.
    ИМАЙ ЕДНО НАУМ: вътрешното тяло за да затопли равномерно ЦЕЛИЯ предоставен му обем въздух - този въздух трябва да се ЗАКАРА до всички ъгълчета. За целта може да е по подходящо да вземеш примерно 2 по-малки от колкото един голям - помисли пак внимателно за разликите в температурата из апартамента, ако въздуха се разстила на голяма разгъната площ с много чупки на самотек.
    Ок, ще го снимам и ще ви го пусна.
    Много благодаря.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2008

Пуснах нова тема, но никой не ми отговори за това реших да пиша и тук. Някой има ли някакви впечатления от Panasonic CS/CUE12HKE и CS/CUE9HKEмалайзийско производство.

16. Тук е от
    Oct 2008

здравейте
    някой може ли да помогне
    двоумя се между няколко конкретни модела за 25квадрата стая
    има изолации
    Fujitsu 12LGC,Daikin 25J GTNS,mitsubishi MSZ-SV258 ili Toshiba 2218D Daiseikai
    ценово са еднакви но сам в ШАХ
    дайте идеи

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Te само цените са им еднакви.Вземи Фуджицуто,другите са ти малки.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от Slimy
    Пуснах нова тема, но никой не ми отговори за това реших да пиша и тук. Някой има ли някакви впечатления от Panasonic CS/CUE12HKE и CS/CUE9HKEмалайзийско производство.
    Направи си извод. Потърси из форума за панасоник - като цяло е негативно мнението за тази марка напоследък.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 95 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе