здравейте.според вас кой е по добрия климатик CH 12 LBP на OSAKA или SAMSUNG AQV 12 VBA
здравейте.според вас кой е по добрия климатик CH 12 LBP на OSAKA или SAMSUNG AQV 12 VBA
А бре момче, избий си ги от главата и двата! Ще дадеш към 1000лв за тези(за едното) чудеса на науката и техниката? Тоя форум за какво е направен според тебе? ЧЕТИ! За тия пари нещо втора употреба японско или сложи няко лев отгоре и се огледай за първа употреба пак японско. Дайкин и Митсубиши ще са ти малко скъпички, но ако успееш да се класираш за Генерал/Фужитсу/Фужи - ще си благодарен дълги години за съвета.Първоначално публикувано от diko67
Пичове, да ви помоля да ме посъветвате. Четох четох и не можах да си намеря отговора. Трябва ми един климатик. Помещението е северо източно. 135 куб.м. С пвц дограма и външна изолация. Предимно за отопление ще го ползвам. Посъветвайте ме каква марка и с какви характеристики? Бюджета ми е около 1500 лв.
Благодаря предварително.
За тези пари това голямо помещение не можеш да го стоплиш освен някоя китайска 24-ка
Добре де, давайте идеи. Може да се отдели и някой лев отгореПървоначално публикувано от jori
![]()
Идеи ще ти дадат но при стандартен(2.60м)таван ти излиза квадратура над 50м2? едва ли ти е спалнята защото това ако ти е едната стая, представям си цялата къща и тогава вече отиваш на други системи за отопление, не се вписваш в "общия случай" - тая кубатура за да я климатизираш успешно на 22*(при -10*) примерно ти трябва мощност към 10кВ - отиваш в космоса общо взето, затова поясни още за помещението: кафе ли е, магазин ли, склад ... височина, едно ли е - има ли прегради някакви, ел. уреди, хора колко, каква температура ще се гони, колко му е дограмата - димек да не му е едната страна примерно цялата стъклена - дава много фира през стъклата нищо че дограмата ти е ПВЦ. С какво се е отоплявало миналата зима? колко му пада температурата без отопление зимата?Първоначално публикувано от gele76
Първоначално публикувано от Weezy
Мдааа, става въпрос, че преградих хола по средата с гипсокартон (стената не е до тавана). В съседство до хола е бокса с трапезария с отвор към хола и новоизградената малка спалня.. Дограмата е стандартна, не е цяла стена. Отоплявахме с парно миналата зима. За температурата честно казано не знам. Не съм я мерил. Но предполагам 16-18 градуса.Първоначално публикувано от dgenov
Тая преградка щом не е до тавана ще минава малко топло но колко мога само да гадая. Отвора към хола - същата работа. Този обем със спалнята ли го смяташ - ако да как ще се стигне до там топлото? Апартаментчето ти сигурно е много арт и с чупки разни, що не вземеш да му спретнеш едно чертежче и да ни го покажеш? Някоя снимка ако качиш на "свръзките" - още по ще ни се изясни ситуацията.
ИМАЙ ЕДНО НАУМ: вътрешното тяло за да затопли равномерно ЦЕЛИЯ предоставен му обем въздух - този въздух трябва да се ЗАКАРА до всички ъгълчета. За целта може да е по подходящо да вземеш примерно 2 по-малки от колкото един голям - помисли пак внимателно за разликите в температурата из апартамента, ако въздуха се разстила на голяма разгъната площ с много чупки на самотек.
Ок, ще го снимам и ще ви го пусна.Първоначално публикувано от dgenov
Много благодаря.
Пуснах нова тема, но никой не ми отговори за това реших да пиша и тук. Някой има ли някакви впечатления от Panasonic CS/CUE12HKE и CS/CUE9HKEмалайзийско производство.
здравейте
някой може ли да помогне
двоумя се между няколко конкретни модела за 25квадрата стая
има изолации
Fujitsu 12LGC,Daikin 25J GTNS,mitsubishi MSZ-SV258 ili Toshiba 2218D Daiseikai
ценово са еднакви но сам в ШАХ
дайте идеи
Te само цените са им еднакви.Вземи Фуджицуто,другите са ти малки.
Направи си извод. Потърси из форума за панасоник - като цяло е негативно мнението за тази марка напоследък.Първоначално публикувано от Slimy