Все пак кажи квадратура/кубатура и как си с изолациите и дограмата, защото това "стандартна 12-ка" не ми е достатъчно Тогава може и да изберем нещо.Първоначално публикувано от sali777
Все пак кажи квадратура/кубатура и как си с изолациите и дограмата, защото това "стандартна 12-ка" не ми е достатъчно Тогава може и да изберем нещо.Първоначално публикувано от sali777
Много е хубав, но обективното ми мнение е че за тези пари има по-мощни, също толкова тихи(това обаче е леко подвеждащо рекламно изречение - на практика този режим е с доста малка мощност, но ако ти е яко ПРЕоразмерен ще върши работа предполагам). Копа и консумацията са съразмерни на мощноста почти и при аналогични "9_ки" на други производители. Все пак е ДАЙКИН - качеството може би е по-високо(може би не) като сложим и % за името се получава девятка но по-скъпа от другите марки. Не карам Мерцедес и няма на кой да се фукам - така че бих направил практичен избор: За тези пари бих избрал 12ка(4кВ+ примерно Фужицу/Фужи/Генерал)! Признавам Дайкин и Митсубиши при аналогични ТТ данни ми идват малко скъпичко. На мен ми трябваха минимум 4кВ и направих избор GeneralFujitsu12LGC, аналогичния дайкин е 1800лв http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=231 с които пари пък ако ги имах отивах на Фужитсу 12LD която кърти мифки като показатели и така нататък ...Първоначално публикувано от denis_7
Не съжалявай за избора който си направил - машинката си е съвсем прилична, +/- нещо - голяма работа - чак пък толкова - пий си ракията човече не го мисли повече. Пожелавам дълги години да ти служи безотказно.
ок 27 кв., пладтмасова дограма , само стрената с дограмата е външна.
Запознат съм с сериите/моделите на Фужицу/Фужи/Генерал(едно и също е) затова ще ти препоръчам от тях: 12LDПървоначално публикувано от sali777
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=211
http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html
Всъщност аз не мога да разбера разликата м/у Фуджи и Фуджицу, има или няма такава.
Когато говорят за 12Lcc - за Фужито или за Фуджицуто става въпрос
Е да ама ние гледахме 12LCC и до колкото разбрах това e стария модел на новото LGC
Големичка е тази стая, колко е висока? ... смята се по 70Вата на кубичен метър мощност за отопление. Добре ли е изолирано и колко топло смяташ да правиш вътре? Стандартна 12ка май ще е малка, х2.60 височина отива към 5 киловата, ъхъ какво ще правим?Първоначално публикувано от sali777
Да, LCC е старата, LGC е новата. Но LCC е доста по-мощен. Така че ако изобщо ще е 12-ка, то трябва да е LCC или LD и пак може да не смогва съвсем. А 12 LGC забрави да те стопли - малък е.
12LCC - щом има още от него взимай! малко с уговорка по условията ти за шум/икономичност. Ако можеш да си позволиш към 300 лева отгоре се мятай на 12LD и работата заспива от всякъде! ... хубаво прецени обаче дали няма да са малки - както казва Деян - има такава опасност ако е тежка зимата и слаба изолацията - помисли върху товаПървоначално публикувано от sali777
Здравейте всички, имам едно въпросче имам стая 11 квм която се намира на 3 ти последен етаж на къща и се чудя как да подходя по въпроса с отоплението чух 4е имало не6то при климатиците 4е когато не работели зимата има опасност да змръзнат освен това няма да ми бъде излишна малко обща информация за какъв климатик трябва да взема при положение че в съседство няма отопляемо помещение подът е с изолация и дървена дограма която е хубаво изолирана и сравнително запазена кои марки са добри за бюджет от 800 лева и как се процедира по въпроса с фирмите и сервизът моля помогнете .Благодаря предварително!!!!!!!!!
ok.
а защо LGC няма да ме стопли, заради квадратурата ли
УУУУУУУ, аз едвам до тук ги докарах, а ти и 300 отгоре!
Защото е едни 800 W по-слабо от LCCПървоначално публикувано от sali777
Виж, може 14 LGC.
............И второ - 800 кинта до никъде няма да ти стигнат да си на топло през зимата....Първоначално публикувано от rumbata304
Здравейте, прди два дена се сдобих с климатик FUJITSU ASY-12 USB закупихго от една фирма КЛИМАКОМПЛЕКТ ,за два дена доидоха и ми го монтираха, малко не сам доволен от монтажа на ван6ното тяло вярно че трябваше да се монтира на малко терсене място, но го монтираха малко мондарската - искаш климатик нати климати и сега аз щте си го нагласям, то жмомента не е ощте за климатик но аз го пусках два трипати да вида как работи за сега немога да преценя как е , но ми направи впечатление че при пускане вначалото парвите 10-15 мин ватрешното тяло много пука и като го изклуча докато изтива пак пука, някои ако има такав модел при него пак ли пука или не6то не е наред сас климатика или монтажа , за6тото питах някои прители те сас МИДЕЯ и те ми казват че вьобщте не се чувало нищто при тях а моя е уж по хубав от тяхните, благодаря ви предварително , ако има някои такав модел щте сам му благодарен да каже как е при него да знам дали е нормално вапреки че това пукане нещто не ме кефи.