Страница 52 от 95 ПърваПърва ... 242505152535462 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Благодаря за отговорите и в частност на по подробния на dgenov !Избора май ще е между LD-то и LGC-а ,само ме притесняват многото оплаквания за пукането на пластмасите и по-шумните външни тела на Fujitsu, все пак стаята е всекидневна ,но я ползвам и за спане angel

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Нито едното,нито другото са чак толкова силни

4. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от fozyto
    Мили хора,

Съжалявам, че първото ми мнение е въпрос, но ми е необходим спешен съвет от хора, които разбират.

Каква е разликата между следните модели климатици:

Toshiba RAS-B 13 SKVP-E - Daiseikai
    TOSHIBA RAS-13SAVP-E

В магазина ми обясниха, че съществена разлика нямало, само дизайна на вътрешното или външното тяло.

Помещението, което ще отоплявам е около 33 кв. м. при височина 2,60 м.
    Имам бебенце на 3 месеца - предполагам, че това също е от значение при избора на климатик.

Кой от двата бихте предпочели? Моля, ако някой знае и по-добри алтернативи в този ценови диапазон да ги сподели.

Ще съм Ви благодарна много!
    Здравейте отново!
    От 2 дни сме с монтиран MITSUBISHI SRK 63 ZE-S1. Надявам се изборът ни да е добър. Монтажът беше доста сложен, защото съпругът ми искаше да се монтира на точно опрелено място - наложи се да използваме автовишка...

Благодаря на всички за помощта!

5. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Нито едното,нито другото са чак толкова силни
    не ме отчайвай

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

bold, jori май имаше предвид шумовете на Fujitsu Не отговаряше на теб.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

не ме отчайвай
    Имах предвид пукането и шумните външни тела на Фуджицу.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от smoky
    Благодаря за отговорите и в частност на по подробния на dgenov  !Избора май ще е между LD-то и LGC-а ,само ме притесняват многото оплаквания за пукането на пластмасите и по-шумните външни тела на Fujitsu, все пак стаята е всекидневна ,но я ползвам и за спане  angel
    Че са леко-по-шумни се отнася за LCC както ти казах по-горе компресора е доста форсиран и от високите обороти ... в 12 LGC ти гарантирам че няма никакви вибрации на външното тяло(без тампони) нито пък пукания на вътрешното(имам такова и да е скръцнало съвсем леко няколко пъти за 2 месеца) - в тая посока има подобрение! Само да те предупредя предварително - да не кажеш после че сме те излъгали: при тръгване/спиране на компресора се чува преливането на фреона при къс тръбен път(принципно на всички клими се чува). В ръководството пише че при тръбен път ПОД ТРИ МЕТРА-могат да се се чуват технологичните шумове в повечко - нормално е. При мен няма къде да ми се веят тия три метра, дойде ми под метър - и тия шумове се съгласих с тях и не им обръщам внимание(чуват се само при абсолютна тишина в стаята). За LD нямам "на живо" наблюдения - да каже някой който има такъв.

П.С. снощи(от 19 до 23 часа някъде - после го спираме за сега) специално го слушах (с едното ухо) - засяках го да скръцне само веднъж, и то съвсеееем леко. Просто си тръгва-спира-тръгва никви пукания няма - гарантирам!

10. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    bold, jori май имаше предвид шумовете на Fujitsu Не отговаряше на теб.
    Sorry
    мен шумове не ме притесняват само да направя добър избор

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

80 куб.м за това помещение ти трябва малко повечко мощност добър вариант е Fujitsu-General 14LC за другото помещение добър вариант е fujitsu-general 09LD или виш daikin със същите мощности

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Борбата с пукането се решава по 2 начина,софтуерно и механично.Старата Мидейка я пръснах на части и подложих филц между детайлите които пукат.Тялото в следствие на температурното удължение мърда до 1 мм и няма как да не се чуе триенето между топлообменника и корпуса.С филца проблема изчезна.Не мога да кажа същото с звуците при начало и край на рзмразяването като пускане на вода в тоалетно казанче са....
    Софтуерно проблема производителите го решават ,като не позволяват рязка промяна на температурата в вътрешното тяло.Така деформациите са минимални и не предизвикват пукане.Това говорим за режим ауто.На фул мощност и саньото пука ако е студено в стаята и го набримча..
    Каквато и марка да е климата,щом не е гаранционна се отваря и спира да пука по гореописания начин.Лепенки с филц се продават на много места и не са скъпи,а комфорта ве4е е друг.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Е успокоихте ме Ами могат ли с дистанционното да се движат и хоризонталните пластинки за направлението на въздушната струя? Никаде не намерих инфо за това?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

не,не могат

16. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от smoky
    Е успокоихте ме Ами могат ли с дистанционното да се движат и хоризонталните пластинки за направлението на въздушната струя? Никаде не намерих инфо за това?
    Така като питаш се получава недуразумение(кои пластинки какви са)
    1. тези които са ХОРИЗОНТАЛНИ(на горе/на доло) се движат на ауто + от дистанционното на ВСИЧКИ климатици
    2. тези които са ВЕРТИКАЛНИ(на ляво/на дясно) се движат от дистанционното само на някой модели(луксозните предполагам), ръчно на ВСИЧКИ

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Режим Двойно реене
    "Вградени подвижни автоматични жалузи равномерно разпределят въздушния поток в хоризонтална и вертикална посока." Това го има в сайта на Булклима за 12LGC ,за 09LD го няма -това имах предвид, дали може да духа на ляво и на дясно!? За нагоре-надолу знам че може!

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

До колкото разбирам, НЕ могат!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 52 от 95 ПърваПърва ... 242505152535462 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе