Здравейте!
От няколко месеца вече имам климатик - Sharp-AY-XP 12FR произведен в Япония и закупен в "Интерсервиз-Узунови"!
От дистанционното съм му задал в момента 31 градуса, а на самия дисплей на вътрешното тяло ми показва, че поддържа 28 градуса, навън в момента температурата е -5гр.
Климатика работи на най-ниската степен и денонощно поддържа 28-29 градуса! На първия етаж съм и имам 3 камерна ПВЦ-дограма.Всички стени са ми направени с гипс-картон, без таваните! Отоплявам хол и спалня, която е преходна;общо квадратурата идва около 28 кв.м.Не знам поради каква причина, но на мен мие студено при тези 28-29 градуса.Сложил съм 3 термометъра в хола и ми показват, че температурата в стаята е 28 градуса.Имам чувството, че тези 28-29 градуса не са реални, защото на мен ми е студено!Вкъщи си щъкам по пижами.Един ден затворих стаята на спалнята и му зададох 30 градуса.Достигна ги и почна да ги поддържа, термометрите веднага скочиха на 31 градуса. Отоплявам ли, обаче и спалнята дори и на втора степен не може да достигне 30 градуса.Възможно ли е климатика да се мъчи, след като съм му задал от дистанционното 30 гр., а поддържа постоянно 28-29 гр.За миналия месец съм платил 53 лева ток отоплявайки хол с преходна спалня + денонощно включен бойлер и вкъщи се готви всеки ден!Защо ми е студено при такива високи градуси,имам чувството, че тези 28-29 гр. не са реални, възможно ли е?!Възможно ли е в самия климатик да има някакъв дефект в електрониката му т.е. тези 28-29 гр. да са примерно 24-26 гр. реално???Искам да ви попитам също, ако на климатика му задам да работи на втора степен, а те са 3-ри степени, ще ми гори ли повече ток?