Страница 77 от 109 ПърваПърва ... 2767757677787987 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,141 до 1,155 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Относно запитването на Kaar - как ще ползвам климатика:
    Предполагам, че има таймер и могат да се зададат периоди на включване и изключване през денонощието. В този смисъл ще го настроя да спира работа след полунощ и да се включва около 5 h сутринта. Все пак в помещението няма да се спи.

Относно това, дали ще работи при минусови температури и до колко градуса в минус - апартамента е в София и всички знаете до колко падат температурите през зтудените месеци. Искам да разчитам за отопление на помещението само на климатика и да поддържа температура около 22 до 23 градуса.

За съжаление, от post-овете по - долу не можах да разбера ще има ли проблем с отоплението когато температурите навън стант под -10 градуса?

С FTYN60F, както е предложил deian по -добре ли ще бъде или пак проблема с минусовите градуси си остава.

В допълнение ако си говорим за консумация на ел. енергия - виждам, че на FTYN60F - при отопление консомиранаа енергия е 2040W.
    При FTYN 50 F/ RYN 50 е 1600W.

Как стоят нещата с инверторен климатик за консумацията?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хвърли око на тази тема http://forum.setcom.bg/index.php/topic,41899.0.html и може би ще намериш отговори на някои въпроси. Според мен проблем с отоплението в студа няма да имаш. А и очевидно си мени консумацията, така че като стопли няма да харчи колкото пише, а много по-малко.
    Мой съвет - взимай.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Колеги, решил съм да си сложа климатик на 100 волта но не мога да си избера модел. Спрял съм се на следните модели: Fujitsu AS-E22T, Mitsubishi MSZ-SV228, и евентуално Toshiba RAS-2518D, макар че е по мощен, но е вценовият ми диапазон. Ще отоплявам 15 квадрата с южно изложение.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Fujitsu AS-E22T от тези или пък пак същия, но 25-ца.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Мерси за бързия отговор. Предложиха ми един Саньо ZK22X и мисля да взема него.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Въпреки, че съм голям фен на Sanyo, в конкретния случай, бих заложил на Fujitsu-то.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Haro, ако вземеш Daikin FTYN 60, ситуацията е по-добра.
    При зададени 22-23оС и външна -10оС, отдаваната отоплителна мощност мощност е 4,37кW, при което консумацията на ел. енергия спада до 1,79кW, т.е. имаш ~40W/м3, с което се вместваш в европейските изисквания за енергийна ефективност (остава и наистина топлоизолацията ти да е добра). При по-ниски температури - отоплителната мощност намалява още повече и в зависимост от топлозагубите на помещението ти, както и продължителността на по-ниските градуси - климатика няма да се справя.
    Ако смяташ да спираш климатика нощно време - за теб е подходящ конвенционален модел, какъвто е Daikin FTYN 50/60! От конвенционалните модели сред всички марки - тези двата са с най-добри показатели. Има си таймер за настройка - кога да се включи и изключи.
    Ако щеше да ползваш климатика нонстоп денонощно - тогава щеше да е подходящ инвертор. Въпросната Nocria AWHZ18LB на General, има максимална отдавана мощност на отопление 9,7кW (номинална мощност 6,7кW) срещу 7кW на Daikin FTYN 60, а консумацията й на ел. енергия варира (на компресора динамично се мени подаваната честота, оттам и мощността му) според зададените градуси, външната температура и топлозагубите ти. Но, определено е по-икономична от конвенционалния Daikin FTYN 60, особено ако се ползва без да се спира.

vanko68,
    Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Не е полу инвертор, а цял. Който иска да вярва, който иска- не. А който разбира ще си разгледа техническите и сервизни файлове на Дайкин
    .......
    Kaar- ти изобщо отварял ли си някога сервизното ръководство на FTYN ,та пак се изказа толкова "компетентно" за отоплителните възможности на този модел ???
    Да не би на Нокрията да не й пада мощността?
    За невярващите след малко отварям нова тема за този модел.Ще има доста интересни снимки....
    Не виждам голям смисъл в това, да се опитваш да пишеш общи приказки - без абсолютно никакво покритие и аргументи, както и да заблуждаваш съфорумниците тук с неверна информация и твърдения. Нямам против да си лъжеш клиентите, но чак и тук да се вихриш "специалисте"....!?!?!
    Ще постна становището на Daikin относно това, дали FTYN 50 е конвенционален и защо е така:
    .............
    The main differences between an inverter model and a non inverter model FTYN class 50 are:
    Indoor unit:
    the indoor units are slightly different in outlook - the inverter model has an intelligent eye, which the non inverter doesn`t have.
    Outdoor unit:
    Indeed practical an RYN 50 has all components installed like an inverter unit and starts like an inverter - means no rush current.
    However it is not modulating like an inverter model!
    Certainly an RYN/FTYN 50 is a very good unit from technical, quality point and the price is certainly lower than an inverter system.

Remain with kindest regards,

Michael Haas
    Sales Manager Bulgaria
    Daikin Airconditioning Central Europe HandelsGmbH

AUSTRIA
    Надявам се, че "мъглата", мистерията и лъжата сега се разсеяха!
    Сигурно местните гуру ще анатемосат и отлъчат мениджърите на фирма Дайкин от задругата на истинските разбирачи.......горките хора от Дайкин, тежко им, ама нека им - като не са учили навремето заедно с "нашите" и не са монтирали като тях милиони климатици - какво може да се очаква от тях я

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Само да запитам как си с английския?

11. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Kaar, мисля че след този отговор на Дайкин, няма какво повече да говорим.
    Който иска инвертор си купува FTYN50/60, който иска инвертор с око дава още 1000 лв за FTXS 50/60

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Питах Kaar поради една причина - дали е разбрал смисъла на горния ред над подчертаното? И ако е поооооне малко в час,щеше да рабере,че почитаемия м-р Хаас просто му прави вятър.Как така хем ще са наблъскали всички компоненти на инвертор,но нямало да се модулира като такъв??? Все едно да сложа в автомобил двигател V12 от ферари,да отворя капака и на всички да обяснявам,че виждат на трабант.
    Kaar,ако имаш възможност,ела за моя сметка на следващия ми монтаж на подобен FTYN,ти ще стоиш отвън,ще слушаш компресора,ще гледаш закачените манометри и амперклещи,аз отвътре ще си играя с дистанционното,ти ще гледаш как ВСИЧКИ УРЕДИ И УШИТЕ ТИ ти казват едно и също нещо,но ти си вярвай на м-р Хаас.
    Ще го опишеш ли после в темата???
    И ако беше погледнал и прочел това:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,41899.0.html
    можеше и друго да напишеш.

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Който иска инвертор - си купува инвертор!
    А който иска конвенционален - си купува FTYN50/60! Разбира се - после идвате вие и му го "правите"/монтирате за инвертор
    Хвала вам! Така се и очакваше де....!!!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И никакъв намек да си прочел горния ми пост.Може би не ти изнася...
    П.П. Имам удоволствието да се познавам с м-р Хаас от ежегодните семинари на Дайкин тук в БГ. Ако прочетеш визитката му,ще разбереш,че той е търговец и рално хал-хабер си няма по нищо от техническите въпроси,които му задавахме.Добре,че тази година имаше едно инженерче,та то отсрами Дайкин чат-пат.И пак не получихме ясни отговори за този климатик и за кусурите на Алтермата де,само словесните му препратки към мъглявината Андромеда...

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Каар, по- неморално е да кажа на клиентите че само FTXS50 е инвертор и да платят още 1000 лв отгоре, но типигьоз като тебе не ги разбира тези работи. Мисля, че темата е за заключване.

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

vanko68, чувал ли си някога, каква е разликата между инверторен климатик и конвенционален климатик?!
    Заради теб подчертах факта в становището на мениджъра от Дайкин, който отличава FTYN50/60 от инверторните климатици и го характеризира като конвенционален.
    Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    И никакъв намек да си прочел горния ми пост.Може би не ти изнася...
    П.П. Имам удоволствието да се познавам с м-р Хаас от ежегодните семинари на Дайкин тук в БГ. Ако прочетеш визитката му,ще разбереш,че той е търговец и рално хал-хабер си няма по нищо от техническите въпроси,които му задавахме.Добре,че тази година имаше едно инженерче,та то отсрами Дайкин чат-пат.И пак не получихме ясни отговори за този климатик и за кусурите на Алтермата де,само словесните му препратки към мъглявината Андромеда...
    Наглостта ти ли е по-голяма, или незнанието?!
    От теб ни става ясно, че Мениджърът ("търговец") Хаас от Дайкин - нищичко не разбира от стоката си!
    Добре, че ходиш на семинар там, та да му налееш мааалко от малко акъл на този господин! Дайкин затова го организира този семинар, за да можете да научите мениджърите им какво е инвертор и има ли почва у нас. Надявам се, че си завършил поне топлотехника и не си само един "търговец" като въпросния неразбирател от Дайкин!
    Следващият път - отивай направо в Япония и им разбий представите за конвенционалните инвертори, за да сме горди с теб и че "и ний сме дали нещо на света"!

vclima, понятието "неморално" е категория, която в твоя случай на самоохарактеризиране - ти пасва перфектно! Добре е, когато истината лъсва, нали?!

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Тя темата за избора си е хубава,но верно затова пък отворих тема СПЕЦИАЛНО ЗА KAAR -
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,41899.0.html
    .За да си пренесем споровете там,а тази тема да я оставим на хората,търсещи помощ.Но явно той е зле с очите,,не можа да види постнатата за трети път тема,не може да види снимките в нея може би,не ги разбира или просто не му изнася да пише там.То по-добре да си плямпа тук.
    Аз съм дотук относно KAAR.Просто го забравям като скъсан чорапогащник...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 77 от 109 ПърваПърва ... 2767757677787987 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе