Broadlink-a в момента е на 70лв е емага... бе ако ще и милиардер да е ама да не се прави, че е открил топлата вода, щото китайците са я открили много преди него.
Broadlink-a в момента е на 70лв е емага... бе ако ще и милиардер да е ама да не се прави, че е открил топлата вода, щото китайците са я открили много преди него.
Бога на войната май се е развихрил, но да ви кажа господине, че колкото и да не ви се иска mirandi е прав. Това момче, нищо ново не е измислило. Преди повече от 12 години, съм проектирал и монтирал HomeTronic системи на AMX : Audio Video Control Systems for Conference Rooms и още тогава ги имаше тези неща. Не коментирам китайските аналози, защото и те горе долу от толкова време са на пазара. Та това, че някой претендира, че е открил топлата вода, не го прави Архимед.
Момчето със здраве (и по-бързо) да си харчи парите от външното финансиране, че като се усетят инвеститорите може да си ги дръпнат обратно
А да не говорим, че вече всички производители интегрират WiFi контрол в машините си, та инвестицията в тази "разработка" ми се вижда умряла работа.
Не виждам някъде да е казал, че няма такива устройства, а става лесно, дето се вика с един GSM модем, IR диод и малко програмиране и ти можеш да си го направиш, не е много зора, даже ако си намериш GSM с IR може и без модема да минеш, та така със здраве останете.
goodofwar,нападките и подмятанията кой какъв бил нямат място в темите!!!
Останалите-пишете по темата,само ако можете да напишете нещо смислено.В противен случай подминете!
Този пост е редактиран от avenger; 28-09-15 в 19:21.
Здpaвeйтe нa вcичĸи. Πpeдcтoи ми зaĸyпyвaнe нa ĸлимaтиĸ и имaм нyждa oт Baшитe cъвeти:
1. Щe ce мoнтиpa в холо-кухня;
2. Щe ce изпoлзвa както зa oxлaждaнe така и зa oтoплeниe;
3. Kaĸвa e:a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo:
Помещението е едно но има преграда, която не е до тавана:
кухнята е 2,45/4,75 ~ 11,7 м2
хола е 3,33/5,5 ~ 18,3 м2Общо ~ 30 м2 * 2,5 (височина) = ~75 м3
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтaΠBЦ троен cтъĸлoпaĸeт като има стъкло 4 сезона.
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe:~11 ĸв.м
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo:изтoчнo-южно - кухнята е с източно изложение, като не цялата е с външна стена, хола е с тераса на юг, като на запад е детската стая.
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa:Предпоследен 4-ми eтaж oт тухлена кооперация (окколо 15 годишна)
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo:всекидневно
ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
aпapтaмeнт
4. B ĸoя чacт нa Бългapия:Бургас
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
лятo около 26, зимa около 21-22
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн:Изолация няма.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтиĸът и ĸaĸви?
В кухнята ще има миялна, фурна и котлон с поне две плочи, хладилник и микровълнова.В хола ще има телевизор, машинка за обиране на влага,лаптоп, осветлението ще е с енергоспестяващи или лед светлини.
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтиĸ.
Oĸoлo 2000 лв c мoнтaжa
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтиĸa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
Лятoтo около и малко над 30 гpaдyca, зимaтa дo -5 (максимум)
Благодаря предварително.
Fujitsu General Ashg - 18LFC
Ако ще се ползва само до -5 градуса може и някоя 12-ка или 10-ка тошиба дайсекай 6.
Ако беше на линия P.Hristov сигурно с десет ръце щеше да се подпише че, Gree GWH18KG-K3DNA6G, Gree GWH18MC-K3DNA3K или Gree GWH18RC-K3DNA3C ще ти свършат работа.
Е то винаги бюджета е плюс минус 100-200 лв. Мисълта ми е да получа компетентно мнение относно съотношението цена/качество. Иначе аз сега ползвам Дайкин в южен хол около 20 квадрата в тухлена кооперация с изолация много съм доволен (специално зимата на топлене, лятото рядко го пускахме заради децата).
- - - - - - - - - -
Аз имам още една дилема понеже детската е от западната страна на хола пък външната стена е малка може ли да се измисли нещо с едно външно тяло за двете стаи или не е много ефективно??
Здравей ram44o,
какъв Дайкин имаш и колко квадрата грееш с него?
Искам да споделя първи впечатления от Тошибата от подписа.
Оказа се че Suzumi-то е голяма бръмчалка на макс вентилатор.Ако някой е свикнал като мене с Daikin , то шумът определено е дразнещ.
На мах на турбината всички се чуват, няма нищо ненормално.
В момента ползвам Дайкин - FTXS35J2V1B, използвам го в помещение около 20 квадрата хол с бокс кухня. Външното тяло не го чувам изобщо, само вечер когато всичко утихне ако се напрегне човек го чува .