Предпополагам ,че визирате мен. Абсолютно грешни заключения сте си направили.
Предпополагам ,че визирате мен. Абсолютно грешни заключения сте си направили.
Иначе таблиците ти са супер са остава да постнеш да видим как се справят и Мицубиши на минус градус.
Ти пък по-леко с изказа.
Този пост е редактиран от avenger; 15-09-15 в 08:34.
Здравейте, много ще съм благодарен ако ми помогнете при избор на климатик. Помещението се намира в гр. Ямбол и е етаж от къща, Г-образна стая 27м2/70м3 и ще бъде всекидневна с кухненски бокс, пвц дограма двоен стъклопакет четири сезона, изолирани тавани с каменна вата, за сега няма външна изолзация, но е предвидена за пролетта. Климатикът ще се използва предимно за отопление, както и за охлаждане при много високи температури. Бюджетът е 2000/2500лв.
Здравей,
какво ще има в бокса - печка, хладиник, абсорбатор? Повечето климатици над 2000 лв имат йонизатори и т.н. - някой от форума да каже как влияят на манджите, ако има и готварска печка вътре.
Благодаря за предложенията, мисля да се спра на Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8. Имам daiseikai5 от 2 години и съм много доволен от него.
Здравейте! Предстои ми закупуване на 3 броя климатици за жилище след основен ремонт. Климатиците ще бъдат използвани както за охлаждане така и за отопление. Изложението на апартамента е юг-запад в град Пловдив, дебелината на външните стени е тухла и половина (38см.) с външна изолация. Има 5 камерна PVC дограма. Големината на помещенията е следната:
1. Хол (16кв.м) с прилежаща спалня (14кв.м), обща квадратура 30кв.м (75куб.м.). Идеята е да се отопляват двете помещения заедно като климатика ще се постави срещу вратата на спалнята. Незнам колко удачно е това решение?
2. Детска стая - 13кв.м, 34куб.м
3. Кухня с бокс - 17кв.м, 45куб.м
След няколко дни ровене из форума съм се спрял на следните климатици:
За хола и спалнята - Toshiba RAS‐13G2KVP‐E DAISEIKAI 8 / Fujitsu ASYG18LFCA
За детската стая - Fujitsu ASYG12LUCA
За кухнята - Fujitsu ASYG12LLCA
Ще ви бъда безкрайно благодарен за мнения и препоръки!
Без схема и повече информация е трудно да се каже, но на пръв поглед:
Хол и спалня - може би ОК
Детска стая - няма никакъв смисъл от 12-ка, търси 9-ка с нисък минимум или корава 7-ца
Кухнята - няма смисъл от 12-ка (освен, ако не е нисък клас), хубава 9-ка ще свърши работа.
Разпределението в апартамента е следното:
flat.jpg
Защрихованото представлява местата, на които мисля да се монтират климатиците. Забравих да спомена, че апартамента е на междинен етаж и има съседи, живеещи както отгоре, така и отдолу. По принцип лятото е доста горещо вътре, а през зимите е студено, но досега апартамента се е отоплявал само с една акумулираща печка в хола. Надявам се, че сега нещата ще са различни с изолацията и климатиците.
По принцип и аз си мислех за 9ки в детската и кухнята, но разликата в цената спрямо 12ките от същите модели е 250-300лв сумарно. Заслужава ли си да се спестят, при положение, че 12ките ще свършат по-добра работа, според мен поне?
Излишният запас няма да свърши "по-добра" работа. Преозмереният климатик /12-ка/ ще работи на он-офф и така ще гори повече ток,отколкото една 9-ка , която ще се закрепи на минимума си. Така и комфортът няма да пострада.
стига минимума да не е един и същ както масово се практикува от производителите ..
Просто идея давам:
1, Toshiba RAS‐13G2KVP‐E DAISEIKAI 8 - 2569лв
2, Fujitsu ASYG12LUCA - 1599лв.
3, Fujitsu ASYG12LLCA - 1199лв.
Общо: 5367лв.
или
1, TOSHIBA RAS-B10N3KV2-E1 - 4бр. Х 1499
Общо: = 5996лв.
Разликата не е голяма. Няма ли да е по комфортно с климатик във всяка стая?
Здравей колега, като видях разпределението на апартамента е 1:1 с моят. Концепцията за разположение на климатиците е същата като твоята. Пиша този пост, не за да се хваля, а да те посъветвам ако имаш възможност да монтираш отделен климатик във всяка стая. Аз топля преходното помещение с 18 LFCA, не, че не се справя, но за да стопля равномерно помещението доста подухва. За кухнята аз също взех 12 LLCA с цел повече запас но идва преоразмерен една 9-ка по-сериозна ще се справи по-добре.
П.п. Да те информирам, че имаше тема за дефект на LLCA( вътрешното тяло превключва в режим вентилатор). При мен за две години го е правил 3 пъти, но има колеги съфорумци, които все още не могат да решат този проблем.
П.п Ето я една от темите
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8-fujitsu-general-fujitsu-fuji-electric/52515-general-12-llc-%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B8.html
Този пост е редактиран от avenger; 16-09-15 в 22:11.
pastarmata, един съвет - доверете се на фирма която да направи оглед и да Ви консултира. Варианта да се отопляват две помещения с една машина не е невъзможен, но трябва да сте наясно, че ще имате разлика в температурите в двете помещения. Ако в спалнята не държите на висока температура, то тогава варианта с една машина е удачен. Бих Ви посъветвал да помислите върху следните модели. За хола и спалнята: Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8, General Fujitsu ASHG12LTCA, Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZM-S~SRC50ZM-S Premium. За кухнята и детската: Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus, General Fujitsu ASHG09LUCA, Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S~SRC25ZM-S Premium