Страница 127 от 190 ПърваПърва ... 77117125126127128129137177 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,891 до 1,905 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

Отговор: Избор на Климатик

Цитат Първоначално публикувано от spas.slavchev Виж публикацията
    Супер, аз останах с впечатление , че са монтирани! Щом си могъл да ги смениш - чудесно. Със здраве да си ги ползваш и да споделиш мнение зимата!

Както обещах, непременно ще споделя.

2.  

3. Junior Member Аватара на Milen Berberov
    Тук е от
    Sep 2012

Верно ли Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZM-S Premium не става за отопления,а само за охлаждане и какво ще препоръчате за 12 кв помещения със изолация и сменена дограма ,например тези
    Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZMP-S Standart Series и Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZM-S Premium и Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZMP-S Standart Series или

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Това вече заслужава поздравления. Със здраве да си ги ползваш дълги години.

Благодаря.

5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от baraev Виж публикацията
    Прав сте, има: https://www.mhi-global.com/products/...1c_english.pdf. Това беше единствената причина да отида на SF серията на ME. Мнението на продавачката е, че според нея нямал. Обадих и се и като провери ми върна обаждане, че видиш ли имал. Смених поръчката за два Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZM-S Premium Series за стаите и един Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZM-S Premium Series за дневната. Отново благодаря за отзивите, насоките и в повечето случаи градивна критика.
    И добре направи, че ги смени. С предишните, които си беше избрал, щеше да береш ядове през зимата - според спецификациите изглеждаха слабички машинки, правени за охлаждане през лятото. На отопление и коефициентите, и мощностите им са зле.

С новия модел няма да имаш грижи - надежден е и топли. А от седмичен таймер аз не виждам никакъв смисъл. За мен такава функция е напълно безполезна. Таймер за включване и изключване е напълно достатъчен и върши същата работа.
    baraev одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

@Jack Krauser: Доколкото разбрах, таймера сам по себе си дава възможност за настройка на дневна база, която обаче ще важи за всеки един ден от седмицата, месеца и тнт и ще е една и съща. Седмичният таймер би трябвало да дажа възможността да се нагласят различни настройки за всеки отделен ден от седмицата. За мен е важно да мога да настройвам климатиците в режим на работа разделен на работни и почивни дни. Колко ще е ефективно това ми предстои тепърва да разбера, но ако някой използва тази опция ще се радвам да сподели.
    Този пост е редактиран от baraev; 07-10-15 в 20:15.
    spas.slavchev одобрява това.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

никой не я използва .. ако събота и неделя искаш примерно да е по топло - 1 цъкане на копче е ..
    baraev одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от baraev Виж публикацията
    Доколкото разбрах, таймера сам по себе си дава възможност за настройка на дневна база, която обаче ще важи за всеки един ден от седмицата, месеца и тнт и ще е една и съща. Седмичният таймер би трябвало да дажа възможността да се нагласят различни настройки за всеки отделен ден от седмицата. За мен е важно да мога да настройвам климатиците в режим на работа разделен на работни и почивни дни. Колко ще е ефективно това ми предстои тепърва да разбера, но ако някой използва тази опция ще се радвам да сподели.
    За почивните дни за какво ти е таймер? Предполага се, че ще си у вас. Много по лесно и бързо е да го пуснеш от копчето, отколкото всеки път да настройваш разни таймери. За делничните дни може да нагласиш климатика примерно да се включва 3 часа преди да се прибереш за да ти е топло.
    Като паднат температурите под нулата, включване по таймер не е много добра идея. Това означава, че всеки ден компресора ще прави студен старт, в студено помещение и първоначално ще се напъва яко докато навакса и ги темперира. Този начин на работа съкращава ресурса на климатика.
    По-удачен вариант е, когато няма хора в жилището, климатиците да се оставят на минимални градуси, колкото да темперират помещенията. Така ще работят по-плавно и няма да се напъват толкова.

Досега таймера за включване да съм го ползвал само 3-4 пъти. Затова за мен седмичен таймер е напълно безмислена функция.
    Алекси ме изпревари и ти е отговорил.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 07-10-15 в 20:20.
    baraev одобрява това.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Май, на никого не му идва на акъла за какво точно ги ползват тия седмични таймери... Никой ли не участва в семейни почивки? Или живеете с тъщите си?
    baraev одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Ако се вярва на каталозите , а не на продавачката модела на MHI има седмичен таймер, а модела на ME няма.
    baraev одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

@Jack Krauser: Съгласен. Остава нуждата за през работните дни и за да не се задейства таймера през почивните да се програмира със седмичният таймер за през работните дни за да се остави на ръчен контрол през почивните дни.
    Този пост е редактиран от baraev; 07-10-15 в 20:15.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

baraev, ще Ви помоля да не цитирате постоянно всичко което е изписано от друг потребител преди Вас. По прегледно е, като напишете ника на потребителя към който е адресиран Вашия пост. Благодаря за разбирането.
    baraev одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от Milen Berberov Виж публикацията
    Верно ли Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZM-S Premium не става за отопления,а само за охлаждане и какво ще препоръчате за 12 кв помещения със изолация и сменена дограма ,например тези
    Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZMP-S Standart Series и Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZM-S Premium и Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZMP-S Standart Series или
    Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZMP-S Standart Series е доста по-евтин от останалите два. Ако нямате големи финансови проблеми изберете
    Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZM-S Premium, остатъка от цената ще ви се върне с течение на времето.

16. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от JKanchev Виж публикацията
    Здравейте,

И аз ще се обърна за съвет към Вас.
    Спалня 38 куб/м Север-Изток, две външни и половина стени, изключително студена стая поради силно течение въз основа на което има:
    Външна 10 см Каменна вата, 5 камерна Саламандър със 4-и Сезона 2-ен стъклопакет, гипсокартон със най-новата вата 5 см на тавана.
    Спалнята е преходна от към Хол, който няма климатик поради рядкото му ползване през студените сезони, но си дърпа топлината.
    Не държа да отоплявам двете помещения със една машина, по-скоро да обръща въздуха във изцяло вътрешният Хол.
    Среден етаж БЕЗ грам топлещи съседи отгоре и отдолу.

Търси се машина:
    - за охлаждане през летните горещи дни /стигащи и до 40+ гр в Русе/ на 100% и смогваща да обръща въздуха и на преходният Хол. Макар, че тялото няма как да бъде монтирано срещу вратата към Хола така, че май много ми се иска. Това последното е под въпрос.

- За отопление главно през преходните сезони на 100% до падане и задържане на външните температури до към минус 5 - 10 гр. Имам изградено локално парно отопление в целият апартамент на Газ, на която не мога да разчитам на 100% поради силното колебание във цената й. Главно поради сериозната цена на Газа и слабите зими последните 2+ години съм се отоплявал с Клими.

- Икономична и дурако-устойчива на сериозният Студен и Влажен климат в Русе.

- Тихо вътрешно тяло /чакам второ дете живот и здраве/.

- От финансова гледна точка не ми се дават много пари. Искам да е оправдана стойността за цена-качество спрямо горе-изброената фактическа ситуация.

Ще се радвам и да ме насочите към коректна фирма в град Русе.

Поздрави.
    Спрях се на тази марка и модел климатик Daikin FTXB35C/RXB35C - дали ще ме подкрепите в избора ми за нормално бюджетно решение на нуждите ми за климатизация описани по-горе на стойност от 840 лв.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Аз не бих Ви подкрепил с този избор.
    bobovo, Kasap, Mega и 1 други харесват това.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Тая машина, според мен, в Русе ще издъхне още преди Коледа....
    Alexi, bobovo, Aleksandars и 1 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе