Верно ли Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZM-S Premium не става за отопления,а само за охлаждане и какво ще препоръчате за 12 кв помещения със изолация и сменена дограма ,например тезиMitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZMP-S Standart Series и Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZM-S Premium и Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZMP-S Standart Series или
И добре направи, че ги смени. С предишните, които си беше избрал, щеше да береш ядове през зимата - според спецификациите изглеждаха слабички машинки, правени за охлаждане през лятото. На отопление и коефициентите, и мощностите им са зле.
С новия модел няма да имаш грижи - надежден е и топли. А от седмичен таймер аз не виждам никакъв смисъл. За мен такава функция е напълно безполезна. Таймер за включване и изключване е напълно достатъчен и върши същата работа.
@Jack Krauser: Доколкото разбрах, таймера сам по себе си дава възможност за настройка на дневна база, която обаче ще важи за всеки един ден от седмицата, месеца и тнт и ще е една и съща. Седмичният таймер би трябвало да дажа възможността да се нагласят различни настройки за всеки отделен ден от седмицата. За мен е важно да мога да настройвам климатиците в режим на работа разделен на работни и почивни дни. Колко ще е ефективно това ми предстои тепърва да разбера, но ако някой използва тази опция ще се радвам да сподели.
Този пост е редактиран от baraev; 07-10-15 в 20:15.
никой не я използва .. ако събота и неделя искаш примерно да е по топло - 1 цъкане на копче е ..
За почивните дни за какво ти е таймер? Предполага се, че ще си у вас. Много по лесно и бързо е да го пуснеш от копчето, отколкото всеки път да настройваш разни таймери. За делничните дни може да нагласиш климатика примерно да се включва 3 часа преди да се прибереш за да ти е топло.
Като паднат температурите под нулата, включване по таймер не е много добра идея. Това означава, че всеки ден компресора ще прави студен старт, в студено помещение и първоначално ще се напъва яко докато навакса и ги темперира. Този начин на работа съкращава ресурса на климатика.
По-удачен вариант е, когато няма хора в жилището, климатиците да се оставят на минимални градуси, колкото да темперират помещенията. Така ще работят по-плавно и няма да се напъват толкова.
Досега таймера за включване да съм го ползвал само 3-4 пъти. Затова за мен седмичен таймер е напълно безмислена функция.
Алекси ме изпревари и ти е отговорил.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 07-10-15 в 20:20.
Май, на никого не му идва на акъла за какво точно ги ползват тия седмични таймери... Никой ли не участва в семейни почивки? Или живеете с тъщите си?
Ако се вярва на каталозите , а не на продавачката модела на MHI има седмичен таймер, а модела на ME няма.
@Jack Krauser: Съгласен. Остава нуждата за през работните дни и за да не се задейства таймера през почивните да се програмира със седмичният таймер за през работните дни за да се остави на ръчен контрол през почивните дни.
Този пост е редактиран от baraev; 07-10-15 в 20:15.
Тая машина, според мен, в Русе ще издъхне още преди Коледа....