за тия пари топли ,а и това не е малко
Не съм го разглеждал подробно, но вероятно е скопено, за да могат да продават и 25-ците.
MHI прави много хубави климатици.SRK-ZM и .SRK-ZMX са ориентирани предимно към топлата зона, където е преобладаващия пазар.
Добре. Тогава нека перефразирам въпроса си така, това на което държа в един климатик е да е надежден, безотказен, тих и икономичен (сигурно нищо ново за повечето от нас). На база на такива изисквания, и без да се ограничаваме по марка, няма ли модели климатици, които се открояват с горе описаните качества и са в диапазона до 1500 лева? Модели, които са се доказали във времето и са тествани поне една или повече зими и са нещо като легенда. Като например продукти като Нокия 3310, серията лаптопи Тинкпад или Голф 2ка напримерРазбира се в случая бих искал информация за климатици 9ка и 12ка.
Panasonic E-серията отговаря на изискванията, тази серия датира от 12 години.
SRK ZM-S премиум се доказал като недежден и безотказен. Със сигурност топли повече от панасониците и дефроста му изглежда доста по-интелигентно направен. Само няма йонизация. Ако някой толкова държи на нея, винаги може да си вземе отделен йонизатор за 50 лева.
Имат етикет за топлата зона,в които данните не са подмножество от данните за умерената зона.Това е маркетингов трик.В Гърция, Италия и Испания се продават повече климатици отколкото в останалата част на Европа.
- - - - - - - - - -
baraev ,ти ме учуди с това преохлаждане и преотопляване. Това са съвременни климатици ,а не печки на дърва и въглища.
Гледах новото Е1, специално на мен ми харесва повече от старото тяло. Елегантен и класически дизайн! Само дето е шумен да го ...
една от най тихите машини е ,с 3 степени под low и общо 8 степени на турбината .. дори 16ката е доста тих като темперира и се кротне
Мега като един ползвател на Тошиба, би ли могъл да сравниш Дайсекай 6та серия и ZMX-a със Сузумито в отношение шум по време на работа.
![]()
Сузумито като вътрешно тяло е 95% като на 6-та серия. Само няма плазма и йонизатор. Това е новото унифициране на телата. От тези, които имам аз 6-цата е по-тиха в режим отопление (не я чувам), MHI не го чувам в режим охлаждане. 6-цата в охлаждане е по-шумна от MHI-то. Разбира се това не са точни сравнения, защото машините обслужват доста различни по обем помещения. Просто при мен така седят нещата. Специално за 6-та серия имаме сложени огромен брой машини, нямам оплакване за шум или нетоплене.
Тези дни пак слагах мулти 18-ка с две вътрешни 10-ки. За 30 минути работа така утихнаха, че не се чуваха.
Изобщо форумните глупости за шумни Тошиби ги забрави. Може да са шумни, само ако някой топли улицата.
Този пост е редактиран от avenger; 07-10-15 в 18:57.