+1за LG H12AK-NSM/H12AK-UL2 ATHENA( беше на промо в техно... за около 1,8к с монтажа). Но монтажа е на село , какво ли е напрежението там ( ако не се лъжа платките на тази марка при някои модели, не за този имаха алергия към лош ток )
+1за LG H12AK-NSM/H12AK-UL2 ATHENA( беше на промо в техно... за около 1,8к с монтажа). Но монтажа е на село , какво ли е напрежението там ( ако не се лъжа платките на тази марка при някои модели, не за този имаха алергия към лош ток )
От тия промоций много хора изгоряха и продължават дори има писано в форума.
А и с тази и още няколко марки след гаранцията няма никои да доиде ако ви потрябва ремонт.
Днес ми идва клиент на който монтирахме хеви ZM-S в спалнята и LU в хола та този човек каза че според него не било по безшумно хевито.
Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 10-12-15 в 00:14.
Хора имам панасоник е12dke и 12lmca . При темп.около +1и0гр.и мъгла Панасоника не е размразявал нито веднъж,ама фуджицото се насра от дефрости на всеки час.Мъка, паралелно работят в еднакви стаи и отворена врата между тях при апсол.еднакви условия.положението е мого зле.
Имам Daikin FVXS в дневната и е абсолютно безшумен при охлаждане и отопление.
Климите на LG се славят с доста кекава електроника. Дали е така и при флагмана им, не се знае. Но по форумите съм виждал бая оплаквания от тях и проблеми с платките им. Точно по тази причина предпочетох панасониците, въпреки малко по-добрите показатели.
Надеждността е по-важна.
48 куб. дефроста трае 8-10 мин.демек много.Ха сега пък почна на 40 мин.Който се е насочил към такъв климатик най-добре да го пропусне.Почвам да си мисля да не би да му има нещо.Някой който има досег с такава машина да каже дали това е нормално.Благодаря.
Този пост е редактиран от juspar; 10-12-15 в 00:33.
Аз още не съм видял моите да дефросват още имам два 12LKC
Ако е напънат на 30 градуса с доволно много топлозагуби, даже много на рядко са дефростите. Сега малко по сериозно, явно помещението ти има сериозни топлозагуби. При сходни метеорологични условия и двете ми машини дефроснаха по веднъж сутринта, като работят на 22 градуса.