Предложете европейски модели -конкреткретни ,бях помолил в предният пост за тези 28 кв.
Предложете европейски модели -конкреткретни ,бях помолил в предният пост за тези 28 кв.
Може да погледнеш този Климатик стенен инверторен Fujitsu General ASHG12LTCA/AOHG12LTC - Bulclima
Този пост е редактиран от tony34al; 25-01-15 в 10:43.
Благодаря за предложенията но мако са скъпи,а да попитам за sharp 12 ghr и toshiba ras167 skv.Мога ли да знам кой е по добър и кой става за мен.
- - - - - - - - - -
Fujitsu General ASHG12LМCA/AOHG12LМCА
Kапацитет на отопление при -7 °С-3.10 kW
Kапацитет на отопление при -15 °С-2.60 kW
Toshiba RAS-167SAV-E5/RAS-167SKV-E5
Kапацитет на отопление при -7 градуса-3.36 kW
Kапацитет на отопление при -15 градуса-2.82 kW
това намерих в един сайт за климатици дали е вярно и маи покрива това Fujitsu моите изчисления за -15 C.Какво мислите за тази малка разлика ?
Fujitsu General ASHG12LUCA/AOHG12LUC
Kапацитет на отопление при -7°C -3.45 kW
Kапацитет на отопление при -15°C -3.13 kW -Или това май най -добре ако е евро климатик?
Този пост е редактиран от petrov77; 25-01-15 в 20:07.
12LМCA можеш да го изключиш , слабичък ще е за това помещение , за Тошибата не знам как е но все пак е 16 та си мисля че нема да има проблем , а 12LUCA работи при мен в 21 кв.м + почти постоянно отворена врата към коридора и се справя добре . Та от тези двата вече сам си решаваш
По-скоро Toshiba RAS-167SAV-E5/RAS-167SKV-E5 външното тяло е по-тежко 40кг. на LUCA e 33кг. (вероятно по-голям топлообменник) фреона е 1.05 литра (не знам колко е на 12LUCA), компресора на Тошибата е 750 вата който знае колко вата е на LUCA да каже.
Този пост е редактиран от qwsd; 26-01-15 в 15:11.
sharp 12 ghr защо така го подценявате... Гледам дават го с 3 редов. Има и доволни хора от него. Трябва да се види дефроста и компресора как са......
Хм, последно, при -15С кое беше по-важно, СОР-ът или мощността, че се обърках вече.
А, добре. Щото имаше някакви мнения за, уж много хубави климатици, дето им се сривала мощността при ниски температури, ама пък СОР-ът им бил по-висок. Демек, ще стоиш на студено, но за сметка на това, икономично.
За мен климатците се делят на такива дето топлят в студа без грижи и собствениците им само чакат яките студове подсмихвайки се доволно и на такива дето собствениците им дежурят под час с кофи топла вода до външното тяло и духалка в гардероба за вътре. Та тези дето си ги цитирал като "уж хубави" най-вероятно са в първата група и тяхните собственици недей да ги мислиш ни за топло ни за сметки!
Остави майтапа ама аз, какви дежурства съм давал на терасата за двете ми PDR-ки
.
.
.
Споко, не се шашкайте сега. Под двете тела имам метални тави и в студовете се пълнят с вода и замръзват без да могат да се оттекат, както трябва. Същия този лед го размразявам с гореща водица