Нормално е. Ползвай си го със здраве и не го мисли толкова. Да не е ставал климатик!
Нормално е. Ползвай си го със здраве и не го мисли толкова. Да не е ставал климатик!
Или е голяма машината за помещението, или са къси тръбите. 30 квадрата в Пловдив, неизолирано жилище в кооперация на междинен етаж се отовлява с 12 LUCA, което не повярвах, докато не го видях. Какво представлява помещението в Търново?
И още нещо да попитам когато вакуумираха системата го направиха за около 2 минути, като ги попитах защо толкова кратко вакуумирът ми казаха че нямало нужда от повече понеже вече били с мощни помпи
Бе вие в Търново вино нямате ли си...? Сипете си по едно и не го мислете тоя климатик. Може и за 30сек да се вакуумира.
Доста грита съм сложил стария модел на Кози GREE GWH12MA-K3DNA3L беше с стъпково трв сега е с капиляри и е до -7 GREE не съм монтирал но с тия хилави параметри не я препоръчвам. Единственно конзолния и Чеиндж производителя ги дава за -15 и -20. Чеинджа е GREE GWH-12KF-K3DNA6G държи се машината добре нямам ядове но за тия пари толкова.
Значи тръбния път е 3.5 метра. Апартамент 2 жилищен етаж, хубава дограма, изолация, 2.60 таван, изток. По принцип в Търново е студено през зимата
- - - - - - - - - -
Имаме бе , имаме и ракия даже И все пак може ли да се вакумира за 2 мин. достатъчни ли са?
Добре е 3.5 м. е в рамките на нормата. Машината е добра, остава да я оставите да работи. На сгъвките на тръбите използваха ли уреди за сгъване, или на ръка караха?
Нокрията, за която питаш е модел на японска фирма GENERAL FUJITSU, но се произвежда в Китай за европейския пазар с ел.захранване 230-240 волта. За К2У имам пред вид климатизатори, произведени за японския пазар и използвани в тази държава. При тяхното произвовдство са заложени японски стандарти за енерго-ефектинвост, качество и други, затова тези клими са доста по- ефективни в сравнение с тези, произведени за Европа. В Пловдив има отлични фирми в това направление, които ще те консултират професинално и ще ти предложат най-удачните варианти за твоето помещение. Ако решиш в това направление да търсиш реализация на задачата потърси в нета или при затруднение пиши на лично съобщение - ще ти посоча координати. Не е необходимо в началото да обикаляш, просто трябва да се свържеш с фирма и от там ще ти предложат варианти, после ще отидеш да видиш предложените налични модели и т.н.
Не обърнах внимание как огъваха тръбите, има колело зад външното тяло. Иначе като го пробвах в стаята беше 22 градуса,зададени 25 като духна една гореща струя, голям звяр груба сила
Щом са оставили охлюв зад тялото, явно са били съвестни, не са спестили тръби. Машината духа вряло, какво повече да се иска. Мисля, че нямаш основание за тревога.
Този пост е редактиран от Kasap; 18-10-15 в 23:44.
Зависи от вакуумпомпата. С моята за 2 минути мога и 5-6 такива системи да обезвъздуша, ама тя е близо 1000 лева без ДДС.
И не е толкова важно изкарването на въздуха, колкото на влагата, но това е тема на друг разговор.