Принципно е добре да пишеш за неща, от които разбираш! Има едни измервателни уреди наречени вакууммери. Та тази уреди, показват ясно и точно, кога е достигнато максималното ниво на вакуум в системата. Благодарноси на колегата Велев, че преди години ми спести часове висене пред помпата, като ми подари първия вакууммер! Ако ще да държиш помпата и седмица, по-голям вакуум няма да направиш. Каквото е имало да се изпари като влага се е изпарило. Та когато стрелката удари максимума, всичко над това е излишно. След това помпата се спира и се следи 10-15 мин. за промяна в показанията. Ако няма промяна се пуска фреона. Най-малката промяна се отчита от уреда. Различните помпи, правят това за различно време, като новите модели, двустъпални помпи го правят под 3-4 минути за битови машини. Няма да влизам в подробности за азотен тест, пропускащи кранове и т.н. Понеже умираш да даваш акъл, а гледам едно правоъгълниче под nick-a ти свети все в червено. Дано поне четящите се сещат дали да вярват на ежеднввните глупости. Моля те не се чувствай длъжен да ми казваш как да си върша работата.