Принципно е добре да пишеш за неща, от които разбираш! Има едни измервателни уреди наречени вакууммери. Та тази уреди, показват ясно и точно, кога е достигнато максималното ниво на вакуум в системата. Благодарноси на колегата Велев, че преди години ми спести часове висене пред помпата, като ми подари първия вакууммер! Ако ще да държиш помпата и седмица, по-голям вакуум няма да направиш. Каквото е имало да се изпари като влага се е изпарило. Та когато стрелката удари максимума, всичко над това е излишно. След това помпата се спира и се следи 10-15 мин. за промяна в показанията. Ако няма промяна се пуска фреона. Най-малката промяна се отчита от уреда. Различните помпи, правят това за различно време, като новите модели, двустъпални помпи го правят под 3-4 минути за битови машини. Няма да влизам в подробности за азотен тест, пропускащи кранове и т.н. Понеже умираш да даваш акъл, а гледам едно правоъгълниче под nick-a ти свети все в червено. Дано поне четящите се сещат дали да вярват на ежеднввните глупости. Моля те не се чувствай длъжен да ми казваш как да си върша работата.

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 1225Одобрявам
1225Одобрявам

Първоначално публикувано от dodo_pv
 Първоначално публикувано от dodo_pv 

. Не ми го вменявай. Прочетох ти по-горе липсващото допълнение с изчакването на спряната помпа, което е похвално! Малко са тези, които го правят. Остана да ни кажеш (ако желаеш, разбира се) кога можем да вакуумираме за 3 до 4 минути, след което направо да пускаме? Нещо по-различно прави ли се зимъска, в студа?
. Не ми го вменявай. Прочетох ти по-горе липсващото допълнение с изчакването на спряната помпа, което е похвално! Малко са тези, които го правят. Остана да ни кажеш (ако желаеш, разбира се) кога можем да вакуумираме за 3 до 4 минути, след което направо да пускаме? Нещо по-различно прави ли се зимъска, в студа?