Не са глупости преди седмица имах възможноста 4 дена да използвам 18 ката бях на гости , ами не издържах вечер при този климатик да заспиш забрави не за мен много е шумен , от 4 год. съм с daikin 42 ftxr-e уруру сарара смея да твърдя по тих климатик не съм видял .На брат ми взехме два MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ_FH35VE и те са шумни .
Това не е климатик за спалня, за дневна е, при това не малка. И аз не знам за 18-ка на която да спя нормално.
Тихият е за спалнята(11м2) от тези:
Panasonik E09QKE
Toshiba B10N3KV2-E Suzumi+
General-Fujitsu ASHG07LUCA
като най-важно е да е комфортен (като тишина). Може и друго в този ценови клас.
Nocriа-та или друго е за хола и за този климатик водещото е да топли и в по-тежки условия 24м2.
Благодаря.
Не може всяка година да ги сменяме все пак ,сега живот и здраве Тошиба даѝсеѝкаѝ 8 за спалнята.
Имам Нокрия 18, монтирана в дневна и мога да кажа,че на sleep степен на турбината може да се спи в помещението /ако климатика не се намира над главата на спящия и той наистина да не е невротик/ . Да, относно шума той не е от най-тихите машини, но пък турбината е голяма и ефективна. А за отопление в този клас не виждам коя машина го превъзхожда в съотношение производителност-цена.
За момента смело мога да твърдя че по добра машина от Daiseikai 8-ма серия няма, който каквото иска да казва. Най хубавото е че вече са и тихи :d. Предизвиквам някой да ме пребори за това изказване. Без да намесвате К2У :D.
Проблем е, ако го изпуснеш през зимата да влезе в повторно кратковременен режим. А това ще е неизбежно в спално помещение, чиито обитатели обичат по-хладното (18 до 20 градуса). Пета серия работи по-добре в спалня, а осмицата е незабележима и не се усеща във всекидневна.
КУПИХ ГО препоръчаният Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi + , за 1350лв , другият вторник ще го монтират.
Някой може ли да каже дали реално е по-добър/лош от този от подписа.
И последен въпрос: Дайкина от подписа е 7 годишен , но в последните 2 години не топли добре.Ще му направят профилактика вторник като монтират Тошибата , но някой ще ме насочи ли какво трябва да гледам за да е ПЪЛНА профилактиката.Благодаря.
Този пост е редактиран от zaqza; 18-08-15 в 20:28.