Страница 152 от 190 ПърваПърва ... 102142150151152153154162 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,266 до 2,280 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на Климатик

Цитат Първоначално публикувано от Jordan Totov Виж публикацията
    В Перущица е къщата. Двете съседни стаи се отопляват и 2 външни,като едната е с прозореца.Ама да има запас по-добре 12-ка сме решили. Все още се чудим и от кой магазин-мегаелактроник,вимакс,или някой друг. Моят го взех лятото от Брезовска и на другия ден ми го монтираха.
    ПП: Дайсекейчето е доста над парите на тези машини до около 1500лв.трябва да е
    Виждал ли си как работи 12-ка в 16 квадрата стая?

... Държи много да й е тихо в стаята,ама наистина тихо-щом нормален стенен часовник със стрелки й пречи-и да отопля(около 22 градуса). ...
    Предложеният панасоник, но девятката, плюс малък 750W конвектор с термостат, в готовност под прозореца, за всеки случай, ще свършат работата за спалня.
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 08-11-15 в 00:08.
    mirandi одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    и на мен ми се вижда голяма 12-ката за 16 кв (освен ако таваните не са на 4м.) ама щом са решили хората че ще е 12-ка

4. Тук е от
    Oct 2015

Ами да с 12-ка съм в 12квадрата стая с пвц дограма.Сега работи 45-50мин и спре за 3-4мин.и пак тръгне.Като беше по-топличко миналия месец по-често спираше.То и сега спира по-често ако вента го оставя на ниска скорост или авто.Да се надявам,като стане по-студено само да намаля оборотите(имаше и такива дни сега почваше да духа по-хладно,но не спираше часове)

5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

На тая 9-ка Панасоник максимума й е по-висок от на половината 12-ки на пазара...
    spas.slavchev одобрява това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Най-рационалният вариянт за тихо и евтино отопление на една стара къща би била една нокрия 18-ка, монтирана на стената в малката тоалетна, срещу вратата
    Всички врати се демонтират и "пей сърце"!
    mirandi одобрява това.

7. Тук е от
    Sep 2015

Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus и Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S не са ли доста тихи по принцип? A 22 градуса ще ги поддържа и на тих режим.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2015

Най-рационалният вариянт за тихо и евтино отопление на една стара къща би била една нокрия 18-ка, монтирана на стената в малката тоалетна, срещу вратата
    Всички врати се демонтират и "пей сърце"!
    Като цяло бяхме отсяли тези моделчета които описах от доста други-етерии,ЛГ-то посочено по-горе.Наистина готин дизайн,но дали е ефективен? И сега още повече ме заплетохте в съвети. Проблемът Он/офф в малка стая е сега в преходния сезон нали? Къщата е гредоред-тавана все още няма изолация,иначе има подготвена каменна ли е минерална ли е вата за отгоре. Стаята си е нормална височина 2.60 някъде.Просто отдолу мазето много дърпа-изба над 40кв. и висока поне 5-6м.За това го искам този запас-както е казал мечо пух"Колкото повече-толкова повече".И аз лятото такова ще взема,онакова ще взема а накрая ме убедиха да взема МЕ SF35VE(в другия магазин ме убеждаваха че 25-цата ще върши същата работа),но аз тиквена глава

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ти си втората такава глава в държавицата ни Разбира се, че ще си вземеш това, което искаш. Само не насилвай женицата да спи под една завивка с халата. Не го заслужава, а и толкова други алтернативи има, за да се увеличи комфорта. Например, изолация отдолу и отгоре, като начало. Изключително лесно е за гредоред. Аз се справих сам, без да съм майстор.
    Успех в начинанията!

11. Тук е от
    Oct 2015

Хахахах последно кое Фуджи/фуджицу(каква е разликата) или Хитачи RPB(поне във Вимакс-а го хвалиха). Алтернатива в стаята има-1 радиатор,една духалка и печка на дърва и въглища.Така че има алтернатива за най-студените дни Въпроса е икономия на ток и да е топло.

12. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

фуджи/фуджицу/дженерал няма разлика ,взимай asyg09luca или http://*********/productv/9632/invert...zumi-2015.html

13. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Jordan Totov,абстрахирай се от слуховите възприятия на колегите и знай ,че за 16 кв с големи загуби,безшумен климатик няма да намериш.Още по малко бюджетните варианти на Fuji и Me които гледаш.Единствено daiseikai 8 10 ка,ако се накара да слезе под 1 ва степен,може и да е почити абсолютно тих.Но при под 0 гр и с тея загуби пак няма да стане.Варианта ти е за през ноща се пуска конвектор и се спира климатика.А и нали си наясно ,че за да топли един климатик,той трябва да духа.Колегите които хвалят тук Daiseikai че не чува ,обикновенно е сложен в 12-13 кв ,вътрешна спалня със добра изолация,иначе няма как да стане с ниска струя на въздуха да топли.Това го изпитвам и аз,във вътрешната ми спалня 13 кв ,климатика няма гижи на тих режим ,в по голямата и доста студена 16 кв,трябва да е поне на 1 ва степен,а в хола 25 кв и много студен трябва да е на средна степен,иначе не смогва.И трите ми климатика имат доста тихи режими ,но на двата просто не са приложими.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Като цяло бяхме отсяли тези моделчета които описах от доста други-етерии,ЛГ-то посочено по-горе.Наистина готин дизайн,но дали е ефективен? И сега още повече ме заплетохте в съвети. Проблемът Он/офф в малка стая е сега в преходния сезон нали? Къщата е гредоред-тавана все още няма изолация,иначе има подготвена каменна ли е минерална ли е вата за отгоре. Стаята си е нормална височина 2.60 някъде.Просто отдолу мазето много дърпа-изба над 40кв. и висока поне 5-6м.За това го искам този запас-както е казал мечо пух"Колкото повече-толкова повече".И аз лятото такова ще взема,онакова ще взема а накрая ме убедиха да взема МЕ SF35VE(в другия магазин ме убеждаваха че 25-цата ще върши същата работа),но аз тиквена глава
    Според мен, сложи Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus. - мисля че ще се справи. Дори малко да не му достига в най студеното, все пак имаш доста алтернативни източници на помощ. Поне в повечето от времето ще работи добре и сравнително тихо, но ако направиш изолации, тогава ще си застане точно в помещението. Една 12ка, сега, в повечето време ще работи on-off, а след изолиране само така. Не виждам смисъл от такава покупка, особено след като имаш намерение да правиш изолации. А Fuji или Hitachi, при това 12ки в това помещение ще бъдат всичко друго, но не и тихи машини, особено това Hitachi. Все пак избора си е твой!
    mirandi одобрява това.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    ...Единствено daiseikai 8 10 ка,ако се накара да слезе под 1 ва степен,може и да е епочити абсолютно тих...
    Ти чувал ли си как работи тоя дайсейкай на трета скорост? Ако не си, да ти кажа - като изключено от щепсела фуджицу от среден клас. Много четеш!
    Aleksandars одобрява това.

17. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Предложеният панасоник, но девятката, плюс малък 750W конвектор с термостат, в готовност под прозореца, за всеки случай, ще свършат работата за спалня.
    Моята 13ска при работа в 17кв.създава невероятен комфорт.Усещането е почти като при парно.При отворена врата-както е в 99%от случайте нещата се променят.Е то си зависи и от машината,но чак ветрилник да стане не ми се вярва.Разликата при ULow при дайсейкая и аванта е малка,така че ще се получат нещата
    Този пост е редактиран от popov; 08-11-15 в 13:36.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Jordan Totov, аз бих ви предложил, докато все още има, да заложите на Toshiba RAS-137SKV-E3 Avant. Да, някой ще каже, че 4.2 kW по номинал в такова помещение е ненормална работа, но като стане студено, нещата ще си дойдат на място (параметрите вече са други). А и да не забравяме мазето... Разбира се, това на база, Вашите данни за помещението. Най-точно може да се коментира след оглед.
    Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 4.2 kW (0.9 ~ 5.0), 14335 BTU (3072 ~ 17065)
    Консумирана електроенергия: 1140 W (170 ~ 1480)
    А и друг важен фактор - модела работи доста тихо...
    popov одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе