взимай 12ката и това е
Здравейте, бих искал да получа съвет относно избор на климатик за жилище и по точно спалня около 20-25 кв.м. Жилището е двустайно, като момента в дневната има монтиран преди 5 години Fuji RSB 12LDC със palzma филтър и съм изключително доволен от него. Апаретамента е вътрешен- тухла с много добра изолация, пвц дограма и изложение югозапад. Искам да отбележа, че до момента жилището се е отоплявало само с посоченото fuji, монтирано в дневната (окло 30 квадрата) като температурата в спалнята е прятна за спане и разбира се малко по-ниска. Климатика го спирам в студените дни единствено за почистване на филтрите. Тази година съм решил да взема още един климатик за спалнята - за да подпомага fuji-то в по-студените дни , както да изсушава въздуха защото има доста конденз и се налага да отварям често прозорец/врата към терасата особено след пране и сушене в стаята. Спрял съм се на 2 варианта :
1. Fujitsu ASYG12LUCA
2. Panasonic CS-12QKEW
Към кой да се ориентирам ? Благодаря поредварително и хубав ден !
И двете машини са добри и ще останеш доволен. Сам направи избора , но няма да е погрешен за която и да е машина.
- - - - - - - - - -
Твърдо бих заложил на 12LVC от изброените машини, първо заради цената , второ обхвата на климатика. Дали да е на Fujitus или General няма значение , цената е определяща.
Благодаря за отговорите
поръчах фуджитсу-то
Взех генерала понеже зачетох че има малко повече възможности за настройки за седмичното програмиране, а ми се стори като необходима екстра това
Живот и здраве след 3 4 месеца ще си покаже
Жалко, наистина трябваше да помислиш за Daikin FVXS25F/RXL25M3 или
FVXS35F/RXL35M3
Тези дайкини са тесли, добре, че си взел дженерала.
За съжаление човекът е взел необратимо решение(най-вероятно предварително,надявайки се да не е пропуснал някой детайл) и няма смисъл да се спори.Но при следващ подобен казус,след като се изтъкнат факти и цифри може да се видят предимствата и недостатъците на даден модел.Иначе този Дженерал не се вписа във визията ми за истинско отопление.С него бих се топлил, ако живеех в Страсбург,Петрич или друго подобно място.
emil vasilev ти така се ядоса все едно ти е клиент и го изпусна в момента и той си е купил General-а от др фирма. Много навътре го прие, а сме тук да помогнем на хората в избора на най-доброто
ами реших че FVXS25F ще ми е малък .. жената е зиморничава
а на FVXS35F скоп-а му е под 4 а понеже ще се пазарува с КЕЕ отпадна като вариант /там по документи машината трябва да е с над 4/
Като цяло предварителното решение което бях почти взел беше за нексурата но след отговорите тук, още малко четене, още малко разговори с познати и с човек от фирмата от която ще го монтират, везните наклониха към генерала.
Честно казано нямам идея правилен ли е .. просто стискам палци