това е при турбина на максимален дебит ,я сега го виж колко е и го сравни със Самсунга .. Панасоника духа със страшна сила просто .. няма как да духа с 800+ кубика и да е на 50°
това е при турбина на максимален дебит ,я сега го виж колко е и го сравни със Самсунга .. Панасоника духа със страшна сила просто .. няма как да духа с 800+ кубика и да е на 50°
По-добре е Panasonic, но да знаеш че той е от ония "нордици", които топлят до -15гр.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 07-11-15 в 17:48.
Samsunga 12 ката,на макс.вентилатор вдига чаршафите.Според нета му дават 12,5 кубични метра в мин. ,или 750 куб.м. на час и пак си духа с над 50 гр.Брей сега видях че E12QKE бил доста ветровит,на high е 13,7 или 830 куб.м. в час.Не е толкова много отгоре,явно компресора от 750 в,тогава идва слаб и не смогва,ако наистина духа с такива изх. градуси.Аз обаче съм много учуден ,дават му на ниска степен да е 650 куб.м в час,а се води за тих климатик.При мене на тиха сигурно е към 500 куб.м. и пак си шуми ,има нещо гнило в тея данни майче.
Нещо бъркаш тишината с дебита. Не забравяй, че размерът има значение. И на турбината, и на сечението на изходния отвор. От формата на лопатките също зависи шумността.
Един от основните фактори, оказващи влияние на шума е скоростта на въздуха. Може 50м3/ч да шумят като 5000м3/ч, ако скоростта е достатъчно висока. Самсунгите са супер тихи, защото дебитите са при много ниска скорост на въздуха, което се получава от огромните смукателен и нагнетателен отвори. Е-серията също има доста големи отвори, което го прави много тих.
Голяма турбина също е друг важен фактор - по-ниската й скорост създава по-малко турбуленции.
мне ,скапват се щото са от 20 стотинки не щото много духат
Панасониците нарочно са направени с ниска изходяща температура за постигане на максимална енергоефективност. Зависимоста между COP и изходяща температура е обратнопропорционална. Тоест при по-висока изходяща температура COP-а намалява и обратно. При 30-35 градуса копа е около 5, при 40 градуса спада на 4 и така нататък...
Иначе и панасониците могат да бълват жега, но трябва да стане по-студено и да се зададат по-високи градуси. Моя съм го тествал при минусови температури, като му увелича градусите и започва да грее яко отначало. Пърли ми врата отдалече. И като достигне зададените градуси пак се кротва на минимум и пада на 32-35 градуса.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 07-11-15 в 21:02.
Размерът има значение и когато става въпрос за помещението. Голямото не винаги е за предпочитане. Щом се презапасяваш, очакваш ветрове. Моят панасоник е извън статистическата ти извадка.
Клиент с 10-ка и 13-ка Daiseikai - 6-та серия. Реално еднакви като хардуер машини. Единия в 13 квадрата, другия в 28 квадрата дневна. За единия казва не съм го чул никога. За втория казва, чува се. Разбира се е напълно наясно, защо е така.
При мен машината не се чува в режим отопление, нито едното тяло. Като умрели са, клапите също. Доста съфорумци са идвали да чуят лично.
Здравейте,така понеделник май ще се ходи за климатик за спалнята на майка ми.Към 16 квадрата,без изолация със стара дограма и огромно мазе отдолу.Западно изложение е стаята. Последно май се спряхме на Fujitsu/General/Fuji 12LMCA.Но онзи ден в един магазин в Пловдив са й предложили и Хитачи 35RPB и някаква Тошиба която била с 5 години гаранция пак за същите пари.Модела нещо завършваше на E3. Държи много да й е тихо в стаята,ама наистина тихо-щом нормален стенен часовник със стрелки й пречи-и да отопля(около 22 градуса). Кое е по-добре от тези машини? Надявам се да се навият майсторите като им каже да й пуснат 3м.тръбички,че да не е като моето МЕ с около метър тръби и когато се пуска и спира се чува изравняването на налягането на фреона.
Само десятката на Тошиба дайсейсай 8 ще свърши работа в така описаното помещение или нещо аналогично на нея, с йероглифи. Девятката на етерата е също тиха, но може и да не успее да го докара на температура? Къде е къщата?
В Перущица е къщата. Двете съседни стаи се отопляват и 2 външни,като едната е с прозореца.Ама да има запас по-добре 12-ка сме решили. Все още се чудим и от кой магазин-мегаелактроник,вимакс,или някой друг. Моят го взех лятото от Брезовска и на другия ден ми го монтираха.
ПП: Дайсекейчето е доста над парите на тези машини до около 1500лв.трябва да е