Mисълта ми беше , че някои 100 волтови може да топлят в такива условия , но няма значeние . Аз съм далече от климатичната техника , за което се извинявам![]()
Mисълта ми беше , че някои 100 волтови може да топлят в такива условия , но няма значeние . Аз съм далече от климатичната техника , за което се извинявам![]()
Чета и не вярвам. Абе вие сте много болни на тема климатици. Как може да се вманячавате толкова?
Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 14-03-15 в 14:45.
Здравейте!
Имам нужда от вашата помощ за избор на климатици.
Става дума за три броя климатици за всекидневна 27 кв.м височина на тавани 2.6 и две спални по 14 кв.м с тавани 2.6. Градът е Бургас, строителството е стара тухла, етажът е 7-ми, жилището е среден апарартамент. Двете спални са с изложение изток, като едната има тераса около 3.5кв. м и ще бъде затворена, а другата е без тераса и квадратурата на прозорците е около 3 кв.м. На външната стена ще има вътрешна изолация. Дневната и кухнята са с изложение югозапад и тераса към дневната в размер на 3.5 кв. м., която също ще се затваря.Дограмата, която ще се слага е трислоен стъклопакет със стъкло "четири сезона".Дограмата на терасите, няма да е нещо кой знае какво. В жилището, в което живея в момента използвам климатик Панасоник 12-ка но не съм доволен. Моля ви, за помощ към какави машини да се насоча, с оглед на това че бюджета ми е около 5000 лв max за трите машини.
Предварително Ви благодаря!
P.S. Извинявам се, ако информацията която съм предоставил е недостатъчна!
Panasonic:
Дневна - E12QKE, може и 15, ако искаш повече запас
Спални - Е9QKE
Toshiba:
Дневна - RAS-B16N3KV2-E
Спални - RAS-B10N3KV2-E
Samsung:
Дневна - AR12HSSDAWKNEU
Спални - AQV09YWA
Единственото за Европа с нисък минимум на хартия е fudjitsu-9luca (поне на хартия) , но с хилаво външно тяло и как е комфорта от страна на шумаВъпреки отношението ми към марката Panasonic модела cs-e9qkew e по добрия вариант (запас на мощност). За дневната Toshiba RAS-B16N3KV2-E (запас на мощност) , а Аlexi
може да даде отзиви за работата и...
е ,с 14 квадрата ще се справя 9ЛУ и е евтин вече дали е реален минимума по нисък от на w22 - съмнителна работа ,ако някой го е замервал може да сподели .. 16 сузуми е много читава машинка работи много добре и както е на промоция за 1800 с монтажа няма конкуренция според мен
За двете спални два: toshiba-daiseikai-ras-10skvr-e-ras-10savr-e
За хола- toshiba-daiseikai-ras-16skvr-e-ras-16savr-e или Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Daiseikai 6 илиmitsubishi-electric-msz-fh35ve-muz-fh35ve
Пробвай с Кредит ЕЕ.
По новите изисквания на кредит ЕЕ не минават доста от добрите машини. Просто са по-стари и нямат етикет с новите ErP исизквания.
Този пост е редактиран от diss; 15-03-15 в 20:08.
Здравейте,моля за малко помощ.Може ли някой да ми каже кой климатик е по-добър?ATXV35AB/ARXV35AB Дайкин Сиеста
или Sharp AY-XP 12 LSR/AE-X12LSR?
По добре си купи Hitachi 35 PEB, сходни цени с посочените от Вас , но с малко по-добър от тях.
Благодаря. А някой да има мнение относно Daikin FTXB35C
V. Simeonov, как очакваш да чуеш мнение за нещо което е от скоро на пазара и все още няма преки наблюдения върху него?! Определено, това е бюджетен модел с който марката, лично аз не знам къде иска да се навре... Иначе, за 800~900 кинта това е.
Моето лично мнение относно тази серия е, че продължават да се плъзгат устремено надолу по наклонената плоскост. Политиката да произвеждаш тесли и да лепиш маркови стикери на тях изигра много лоша шега на не една марка. И MELCO и Panasonic си изпатиха от тази работа.