Страница 35 от 190 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2015

Отговор: Избор на Климатик

Здравейте! Од Македонија сум, па извинете за мој български (употребяван Google Translate за много думи TEST). Оценявам работата, която вършиш в този форум и професионализма, и како ни дадете толкова много информация.
    Предстои ми покупка на климатизатор, избора на климатици не е лесна работа и от четене и съвети от продавачите останах с противоречиви мнения, и многу ми бих наистина би оценявам вашите съвети.

1. Климатика ще се ползва за: кухня-всекидневна (види слика).
    2. За цялосезонно ползване - охлаждане и отопление
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението - 35 кв.м, 2,60 Н - 91 куб.м
    б) вида на дограмата и стъклопакета - ПВЦ дограма Veka, пет-коморна, двојно термопан стъкло
    в) квадратура на прозорците - 4 кв.м
    г) изложението на помещението - северна страна (кај прозорите).
    д) етаж на помещението и сграда - 5-ти етаж на сграда (последен, но над мене има уште еден “технички“ апартман.)
    е) какво е предназначението на помещението- кухня и всекидневна
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Битола, Македонија (линк до Weather History за Декември 2014).
    5. Каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 23
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? -
    - Заобиколен от други апартаменти от страни со 10см блок.
    - Само прозорците се изложени на север с изолация стиропор 10см + демит фасада, гитер блок 25см.
    - Жълтата повърхност (од сликата) е изложена на покрив - армирано-бетонска плоча 15см, дрвена конструкција со штица, терхартија, завршница со пластифициран лим.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви? - тв, пералня, готварска печка/плотна, фрижидер.
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик. - 1200 ЕУР (~ 2400 лв.) плус монтажа.
    9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане - през зимата до -15.

Търси икономичен климатик,и искам да използвам климатика като първичен уред отопление и охлаждане, и който ще работи тихо и безпроблемно.
    Разбирам, че може би трябва да и е добре да се използва допълнителен нагревател в най-студения период на зимата, обикновено в продължение на ~ 3 седмици.
    Аз погледнах в следните модели:
    - TOSHIBA Ras18N3KV2-E
    - Carrier 42UQV050M2
    - Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE 2013
    - Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE/MUZ-SF50VE

-
    Не бих предпочел други производители, поради лошо дребно мрежа. Но моля, ако никой от горните модели са добри, препоръчваме другите.

Какво бихте казали за горните модели, кой е по-подходящ за помещението?
    Колебая се между двете ME. Искам да си купя FH35VE како економичен, и ако е достатъчно за помещението, би предпочел един. Но аз искам да избират SF50VE само за да бъде сигурен, че ще бъде достатъчно топло (очакваме бебе след няколко месеца).

Еве план на станот:
    Stan_2.jpg

Благодаря ви много предварително за отговорите. Надявам се, че разбира всичко. Моля, обърнете се, ако нещо не е ясно.
    - Никола

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Никола, със сигурност ще получиш добър съвет за климатик, аз бих те посъветвал да не ползваш гугъл транслейт, а да си пишеш на македонски

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    Никола, със сигурност ще получиш добър съвет за климатик, аз бих те посъветвал да не ползваш гугъл транслейт, а да си пишеш на македонски
    Че той гугъла на македонски го е превел.
    Mega одобрява това.

5. Тук е от
    Mar 2015

Благодарам blue1 Сепак форумот е бугарски, и не би сакал да прекршувам никакви правила. Ако има проблем со постот, ќе го сменам на македонски. TEST
    mirandi одобрява това.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от nikolago Виж публикацията
    Благодарам blue1 Сепак форумот е бугарски, и не би сакал да прекршувам никакви правила. Ако има проблем со постот, ќе го сменам на македонски. TEST
    Не виждам проблеми, брат. И ние си пишем на варненски, пък до сега /за това/ не са ни наказали.
    Иначе Нокрийки, Нокрийки там нямате ли си? Би ти се лепнала една идеално.
    Mega одобрява това.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Предложения/соодветни климатизери :

1. toshiba-ras-b22n3kv2-e/ras22n3av2-e-1245

2. fujitsu-awyz14lb-nocria

3. sharp-ay/ae-xpc18lr
    Този пост е редактиран от justify; 22-03-15 в 21:56.
    XOPMOH одобрява това.

8.  

9. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Може да сложите:
    ME SF50VE , FTX50GV,TOSHIBA 22N3, ако си намерите 14 LB NOCRIA ще е добре стига да не е Fujitsu. General и Fuji стават. Hitachi 50PPB също е добър вариант. Избора е голям.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

що да не е фуджицу това не го разбрах .. машините са еднакви реално ..

11. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Аз отоплям подобна квадратура с fujitsu 18lfca. Като гледам се вписва в бюджета. Но местоположението и условията са ни различи.

П.п Като обикновен потребител съм доволен от машината, но има хора който имат по голям поглед над различни машини, нека кажат.
    VeleV.Klima одобрява това.

12. Тук е от
    Mar 2015

Благодарам на сите за вашите сугестии.

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Предложения/соодветни климатизери :

1. toshiba-ras-b22n3kv2-e/ras22n3av2-e-1245

2. fujitsu-awyz14lb-nocria

3. sharp-ay/ae-xpc18lr
    1. Оваа клима е малку по-скапа, ~ 1500 ЕУР + монтажа. Ако земам Toshiba 18-цата, ќе згрешам?
    2. Нема Nocria во МКД, прашав. Од Fujitsu, има дистрибутер ама цените се многу скапи. Има модели ASYG12LFC/18LFC/24LFC за 700/1400/1500 ЕУР.+
    3. Немам најдено дистрибутер за Sharp.

Климите кои ги наведов во мојот пост ги има во мојот град и ако некоја од нив е добра, би преферирал да земам некоја од нив (заради монтажа, гаранција).

Исто, ги споредувам на Eurovent, и според таму, MSZ-FH35VE е скоро иста со MSZ-SF50VE , поефтина, поекономична, и има слични карактеристики.
    На пример FH35VE на -15 загрева со 3.2KW и 2.6 COP , а SF50VE 3.4KW на 1.8 COP.

- Дали мислите дека тие податоци се ОК за да може да се базирам за одлука?
    - Доколку изборот се сведе од само тие 4, како вие одбрале по ранг од #1 до #4?

Извинете за плус прашања, ама бирање на добар климатик стварно било тешко.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз бих ти препоръчал 18 тошиба .. имам 16ката и топли много добре недей гледа само КОП ами и при какъв номинал е той ,с вдигане на номинала пада КОП но на по ниска мощност машините са си икономични .. от 16 нагоре са с много сериозен компресор двойнороторен 1100 вата .. на Евровента много много не вярвай пишат и глупости понякога

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

2. Нема Nocria во МКД, прашав. Од Fujitsu, има дистрибутер ама цените се многу скапи. Има модели ASYG12LFC/18LFC/24LFC за 700/1400/1500 ЕУР.+
    Ми грабавай го от България, колко му е... Ако имаш и хубава лозова ракия, можеш да подмамиш някой съфорумник да ти го сложи /пардон, монтира/.
    mirandi одобрява това.

16. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Като пример го давам само тъй като например от 5 монтирани 3 са с проблеми и то фабричен, просто последното зареждане не ми харесва. С машината на General нямам такъв проблем.

17. Тук е от
    Jan 2012

Здравейте,

Търся 2 климатика за 2 стаи залепени една до друга.1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - за двете, като лятото ще се охлажда целият апартамент.
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 45m3, 38m3
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - PVC Алупласт 4000, 4s/f/f, 4mm,5mm,4mm.
    в) квадратура на прозорците; 5.5m2 на помещение
    г) изложението на помещението; - юг
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 10 етаж, вътрешен апартамент, непоследен, тухла
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - хол, спалня
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Пловдив
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 24-25
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - не, в бъдеще вероятно поставяне на фибран.

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - 1500+ за климатик
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - -20/+40
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. - климатиците ще бъдат сложени до прозорците, перпендекулярни на дългите стени на стаите и успоредни по дължината на прозорците, разстоянието между вътрешно и външно тяло под 2 метра.

Стаите са под тераса, която е като козерка и за двете помещения, лятото няма директно напичане на слънцето в дограмата, а зимата има.

Двете външни тела ще са на терасата с козерка и няма да ги вали дъжд, сняг.Основният ми фаворит е Daikin, но може и Mitsubishi, Toshiba.

Желая да са тихи климатиците и без излишни екстри, които да ме затруднят следгаранционно.

Обмислям за фирма изпълнител да са Vimax,прочетох доста добри отзиви за тях.

Харесал съм този модел: http://*********/product/77/invertore...v-comfort.html

Благодаря предварително
    Този пост е редактиран от lamer40; 24-03-15 в 12:31.

18. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

От трите марки препоръчвам да се насочиш към Тошиба и да избягваш Дайкин и Мицубиши. Относно тихата работа може да погледнеш и AR12HSSDAWKNEU и E12QKE

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 190 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе