тоя модел на тошиба не е дайсейкай ,но е приятен особено 25цата който е с доста по тежко външно тяло .. за твоята стая и 22 ще свърши работа .. МЕ-SF не е за препоръчване ..орязана машинка ,но и той би се справил с помещението
тоя модел на тошиба не е дайсейкай ,но е приятен особено 25цата който е с доста по тежко външно тяло .. за твоята стая и 22 ще свърши работа .. МЕ-SF не е за препоръчване ..орязана машинка ,но и той би се справил с помещението
Хаха минала е прекалено встрани тази японка от Дайсекай. Базова машинка с 22 кила външно телце. Според мен си за 25ца.
АКО си отделил 1300 кинта,ква японка можеш да вземеш......един ШАРП ще ти изгори прането
Здравейте, ще бъда много благодарен ако ми дадете някакви препоръки за климатик при долуописаните параметри. Познати ми препоръчаха Gree Viola II 18000BTU, но все пак бих искал да събера компетентни мнения.
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н? - жилище
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - отопление
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 28m2 / 72m3
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн /тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид );
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - около 15m2
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; - южно
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - последен етаж на триетажна къща - над него е подпокривното пространство на скатен покрив без топлоизолация
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; - хол + кухня (с непосредствена връзка правоъгълник 4.5x6.2m приблизително)
ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент, 2 външни стени
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? - София
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - зима около 20*C, лятото не е от значителен интерес
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - няма топлоизолация - тухлени стени
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - компютър около 300W, телевизор, кухненски уреди, но да не разчитаме много на тяхната помощ
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. - 1300-1700лв
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - до колкото е възможно
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли - не мисля че геометрията е от голямо значение, както писах по-горе правоъгълник
Инверторен климатик Daikin FTXB50C/RXB50C 2015
Или това, ако ти хареса да пишеш на зима как се справя. Може да се пробваш да го вземеш и по REECL с отстъпка от реално 15%.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 18-08-15 в 09:08.
Zera7uL, предвид факта, че при Вас има две неща които са доста несъвместими - "кофти" условия и недостатъчен бюджет, трябва да направите компромиси относно избора на машина. Разгледайте следните модели:
Toshiba RAS-167SKV-E5 AvAnt
Gree GWH18MB-K3DNA3K Cozy
Carrier 42UQV050M/38UYV050M XPower GOLD
LG P18ЕL (Advance Plus Inverter)
Zera7uL ако мога и аз да предложа нещо с добри параметри за "кофти" условия и цена влизаща в бюджета
ОТДАВАНА МОЩНОСТ-
ОХЛАЖДАНЕ - 5.2 (0.9 - 6.0) KW
ОТОПЛЕНИЕ - 6.3 (0.9 - 9.0) KW
КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ
ОХЛАЖДАНЕ - 1.5 KW
ОТОПЛЕНИЕ - 1.65 KW
SEER - 5.7 /EER - 3.47 / SCOP - 3.4 / COP - 3.82
ЕНЕРГИЕН КЛАС А+(ОХЛАЖДАНЕ), А (ОТОПЛЕНИЕ)
Да-а-а-м ... За тези пари това е страхотна оферта.Едва ли ще студува зимата, доста силна машина е.Единствено може да по-шумна малко, НО най-вероятно ще работи на ниски обороти дори под нула градуса.
Здравеѝте препоръчаѝте ми тих климатик 220 v. за 16 кв. м. спалня бюджет до 2300 искам да подчертая тих .Благодаря на отзовалите се.
най доброто което можеш да вземеш е Тошиба Дайсейкай 8 ,10ка или Хитачи RAK 25PSB
Дайсекай за европа, не прибира ли клапите при он офф? Не бих казал, че е много тих.
Колеги , за моята кухня която се оказа 13 м2 последно днес купувам Toshiba, RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi +.Ако някой до 5 следобед даде друго читаво и по-ефтино преложение ,моля да сподели.