Здравейте. Чудя се между два климатика Дайкин и Митсубиши (линковете са долу). Климатикът ми трябва за отопление на хол 35 квадрата - имам камина с водна риза и искам климатика да поддържа температурата сутрин и вечер когато не работи камината. Аз клоня повече към Митсубишито, но искам да чуя и вашето мнение.
Daikin FTX50GV/RX50GV 2015
Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE/MUZ-SF50VE
Благодаря ви предварително за отговорите.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 11-06-15 в 23:12.
За Бургас - Ивелин Златев от Фрескор, доста хора са доволни, коректен е човека. Препоръчах го на мои близки, справи се перфектно.
Категорично съветвам приятелят ти да смени фирмата, от която възнамерява да закупи оборудването...
Мултито на грее е прекалено мощно, а мултито на дайкин е прекалено скъпо спрямо конкурентните марки.
Препоръчвам да посети фирма, която знае какво прави, защото тези видимо не са в час.
- - - - - - - - - -
От тези двата Самсунг AR18HSFNCWKNEU е много по-добър избор и ще може да те топли и когато те домързи да запалиш камината.
Този пост е редактиран от vlado1976; 12-06-15 в 11:22.
И аз не разбрах нито за въдицата, нито за калорифера, но здраве да е, другото ще се оправи.
Сведох избора между
General Fujitsu AGHG12LVCA
Mitsubishi Heavy Industries SRF50ZMX-S~SRC50ZMX-S Diamond
Сравнявах kw, COP, обем за отопление и какво ли още не. И като че ли клоня повече за Fujitsu. Освен всичко друго накрая везните се наклониха към него и заради по ниския шум (22bd) на вътрешното тяло. За Mitsubishi е 32db.
Мислите ли че има смисъл да се презастраховам с General Fujitsu AGHG14LVCA.
Остана дилемата м/у
Тоѕhіbа RАЅ-10G2КVР-Е Ѕuреr DаіЅеіКаі 8
General Fujitsu ASHG12LUCA
General Fujitsu ASHG09LTCA
Като тук съм по за Тошибата,
Питам ви като последна инстанция. Ако не съм объркала нещо в избора да ходя да ги поръчвам Лошото е че, ще са от различни фирми. Нямаме фирма която да предлага и двете марки. Надявам се да няма проблем защото искам да ползвам и REECL.
За спалнята тошибата е точният избор.Според мен най-подходящият.
С двете фуджицута също няма да сбъркате което и да изберете.
Що се отнася до хола, то според мен си купете по -голямото фуджицу, тоест 14-ката.Едновременно е по-евтино и отделно е по-мощно от мицубиши хеви.
Подовата фуджицу 12-ка може и да я мъчите в това помещение.14-ката ще "заспи".Отделно достига мощност от 8.6кв в режим отопление...
Така бих постъпил аз, ако купувах и избирах за себе си...
Стига с този максимал,и на колата пише 260 на километража обаче...
1) Хевито е със скрол компресор!, външно 45 срещо 40 за Фуджицу
2) Номинал Хеви - 6кв, Фуджицуто е 5,2
Да не говорим за дефроста на Митсубишито, там просто няка какво да се коментира.
Аз бих заложил на MHI
Много ме стреснаха тези 32db, помещението е спалня и хол. Много шумно ми се стори.
Тогава всичко е ясно, при положение че държиш на ниски нива на шум.
И двете машини са хубави, успех!