Има една народна приказка, малко цинична но все пак.
Не може онази работа в .... и душата в рая.
Офертата е изкушителна, просто си прецени дали си заслужава да рискуваш при тези обстоятелства.
Има една народна приказка, малко цинична но все пак.
Не може онази работа в .... и душата в рая.
Офертата е изкушителна, просто си прецени дали си заслужава да рискуваш при тези обстоятелства.
според мен това е нормалната цена на тая машина ако искат да се продава измежду толкова конкуренция от утвърдени японски марки
Не виждам как може това да й е нормалната цена. Климатикът е перфектен и е значително по-добър от 90% от моделите на "утвърдените японски марки".
може и да е така ,но климатиците Самсунг имат много печална слава от близкото минало а тия неща потребителя много бавно ги забравя ,да не кажа никога ..
Точно пък утвърдените японски марки следва да продават на стоките си на по ниски цени. Забелязвам че машини по 2,3к лв и нагоре влагат компоненти присъщи за много нисък клас машини. Японските марки не са това което бяха, виждате всяка години какво се случва вадят все по кекави модели, а цените са все така дебели. С какво примерно Дайсекай 8, заслужава да е с 1000лв отгоре над този Самсунг? А 1100лв повече за LTC 12ka?
Така е. За съжаление вината на самсунг е минимална за печалната слава, но това обикновения потребител не го интересува...
YOOU е прав. LTC, FH, Daiseikai - на 90% са климатици по 1500 лева, които се продват с 1000 лева кухина в цената.
няма как да е другояче .. все едно да искаш БМВ да е по евтино от Опел щото пак е 150 коня примерно ,със същите екстри и т.н. .. мда ама не е ..дори е над 2 пъти по скъпо
Лично мое мнение като потребител е ,че цената на Дайсейкай 8 е завишена значително, но в крайна сметка това са маркетингови трикове на вносителите. Пробваха как пазара прие тези модели и едва ли вече ще намалят цените при условие,че се купуват. Собетвениците на тези клими могат да кажат най-точно дали инвестицията си е струвала. Мои познати си купиха и са сравнително доволни. ПРинципно Дайсейкай си държи високи цени, визирам техниката предназначена за японския пазар. Дори и К2У от тези модели не могат да се купят на ниски цени.
Ами знам, то затова се и замислих. Дали да рискувам едни 1200лв. или да играя на сигурно с 25ZM-S.
И бих рискувал, единственото което ме спира е че модела на Samsung е сравнително нов и не знам дали да очаквам проблеми. Ама така си е, в БГ-то е зле човек да живее в малък град, там повечето неща са си за негова сметка.
С тая разлика, че BMW и Opel се правят по съвсем различен начин и затова имат разлика в цената. За пример аз не виждам особена разлика в хардуера на FH и FH Zubadan, но са сметка на това виждам грандиозна разлика в цената. Стана дума, че почнти няма разлика между сузуми и дайсейкай 16, но за сметка на това пак има огромна разлика в цената.
Вие си говорете, добре е да има полемика. Само да кажа, ей така от опит. Има две марки, които са по-специални от другите, ако не заради други, то заради уникалния си дефрост. Това са Toshiba и MHI. Като Toshiba е малко по-специална от MHI. И двете правят дефрост само при нужда (реална), но на Toshiba нуждата е много по-малка. Какви ли не машини са ми минали през ръцете, само топ модела на Hitachi не знам как е с дефроста. Та дефрости по 10 пъти на зима (за Daiseikai) не ги заменям за нищо. Пък има хора, радват се и на дефрости на 45 минути. Въпрос вкус е и на цена.
Напълно съм съгласен със Меgа ,- дефроста на Дайсейкая е бих казал перфектен.За мен има друг кусур ,но както и да е.А за цената не знам ,може би е скъп,но времето ще покаже дали си е заслужавало покупката му.
Този пост е редактиран от avenger; 03-07-15 в 10:16.
Здравейте пак, вечерта вчера гледам пуснали и 12-ката на модела на Samsung на промоция, за 1425лв. Инверторен климатик Samsung AR12HSSFAWKNEU, 12000 BTU, Клас A++, Дисплей LCD, Smart Wi-Fi, Easy Filter, Самопочистване, Smart Check - eMAG.bg
Съответно тази оферта ми хареса още повече, добре е да има резерв, още повече за машина за която нямаш идея колко може и изглежда подозрително евтино.
Така, съответно се зачетох за подробности за модела, защото ако го купувам явно няма да имам никаква гаранция, то и гаранцията му е само 2 години. Сервизното може да се намери на: http://www.klima.hu/documents/Haszn%...hasznalati.pdf
Не съм специалист по климатична техника, затова имам нужда от помощ. Има няколко неща:
1. Правилно ли разбирам на стр.7, че тези машини топлят само до 27 градуса?
2. Другото което ме притеснява е че пише че са капилярки, ако пак правилно разбирам, така ли е?
3. Как изглеждат частите като качество, има модели на компресор и други подробности които на мен почти нищо не ми говорят?
4. Идея нямам каква е разликата в хардуера на 9-ката и 12-ката, защото такава май не виждам да има според сервизното. Да не би само софтуера/управлението да се различава?
5. Биват ли ги машините според данните? В смисъл дали ще изкарат поне 5г. и дали ще вършат работа?
Моля, някой с повече познания по климатична техника ако може да коментира въпросите.
Благодаря.
Този пост е редактиран от Sad Reader; 24-06-15 в 10:12.
На теб реално ти трябва машина с 2.2-2.5кВт на номинал. Една добра 22ка/ 7ца/ и ли среден клас 25ца/9ка/ биха били идеални. Къде отиде на 35ца/12ка/ в тези 12м2. Преоразмерената машина е също толкова лош вариант, като недооразмерената. Да не говорим, че комфорта ще е нулев!
tony34al, знам че преоразмеряването е лошо нещо, обаче като не знам какво може този Samsung, предпочитам да се застраховам. Отделно, както казах гаранция сигурно няма да имам ако го купя, а и да имам е доста малка, 2 години само. Мисълта ми е, че ако машината е с резерв няма да ѝ се налага да работи на максимум и по-може да се запази. Така си мисля, но не знам дали съм прав. А и какато споменах, хардуера нещо прекалено еднакъв изглежда за 9-ката и за 12-ката, предполагам че е почти идентичен, т.е. комфорта ще е еднакъв най-вероятно.