Кой ще му го монтира в София? Имаш 2 задължителни посещения /профилактики/ в гаранционния срок. Фирми бол в столицата.
Кой ще му го монтира в София? Имаш 2 задължителни посещения /профилактики/ в гаранционния срок. Фирми бол в столицата.
монтират .. при мене не са идвали от Русе ,имаха си представител в Шумен все пак са официален вносител на марката имат някаква мрежа трябва да се пита
В такъв случай се струва да се пита, иначе си вкарваш таралеж в гащите. За 5стотака отгоре може и Дайсекай да вземеш, ако толкова държиш на плазмения филтър.
Здравейте, моля, препоръчайте ми климатик -
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - жилищe
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe - главно за охлаждане, но все пак може и някой път да го пуснем през зимата да обърне въздуха примерно.
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 20 кв
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ПВЦ с мултифункционално стъкло.
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - 5кв.
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo - западно
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - 5-ти етаж
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл
ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - тухлена кооперация
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? - Ловеч
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - гипсокартон на конструкция и вата на външната стена, другите стени са вътрешни и са само на шпакловка.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - телевизор, аудио система
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. - 1200 лв максимум.
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Благодаря!
Добре че не си посочил желана температура в помещението, та в този случай Тошиба Авант 13ка.
Да, умишлено не посочих.
Днес ни предложиха тези - Инверторен климатик Panasonic CS-YE12QKE/CU-YE12QKE 2014
Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LLCA/AOYG12LLC
Инверторен климатик Daikin FTXB25C/RXB25C 2015
Какво мислите за тях?
Дайкина го отпиши. От посочените, Фуджитсуто е най топлещата машинка.
Купих си този
LG H12AK.NSM/H12AK.UL2 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
Ако имате някакви коментари за него, то моля...
Ха, това да не е като хитачитата на разчистваща цена?
За пореден път се убеждавам, как се препоръчват машини за дадено помещение, без да се вземе предвид тяхното качество и параметри. Не знам какъв мазохист трябва да си, да препоръчаш за 20m² модел който максимално може да отдаде при 7°С външна температура 4.0 kW.
Но явно се подхожда спрямо бюджета - колкото има човек, толкова ще му се предложи. А дали става за нещо, е друг въпрос.
Не че се оплаквам но не получих един отговор и поръчах това :
Инверторен климатик Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE ETHEREA 2014
Като гледам и той е 4кв. В петък ще ми го монтират, така че да ходя ли да питам да го заменя с нещо. И аз съм 20м2 , 56-57м3. Ще бъда много благодарен ако някой ми помогне.
Г-н Радев, Вашия модел е 4.0 kW номинално и няма нищо общо с тези които съм цитирал.
Благодаря много за отговора. Успокоих се.
п.с. последните дни доста почетох във форума, но си признавам, че малко разбрах. Все едно да почна да ви обяснявам колко елементарно е програмирането на JAVA или C#. Неща, които за вас са елементарни, ми се сториха много трудни за разбиране, понеже ми липсва основата в тази наука.
п.с. Благодаря ти още веднъж за отговора пожелавам ти лека вечер.