Страница 26 от 190 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.

Гледам това сузуми за което питаш, въпроса ми е по скоро от интерес, не му ли пада много мощността при студено време. Има 5.5 номинал само че при минус градуса максимала му става 3.9. От къде идва тая разлика при евро моделите и японските, поне гледам японските машини не им пада мощността така драстично. Още един пример мога да дам Daikin FTX60GV, такъв имаме в офиса. При него при студено време отоплителната му мощност пада на 4.8Kw при номинал 7.0. Тоест тия номинали са малко безмислени тъй като немогат да бъдат достигнати при минус градуси. У нас шарпа има по добри характеристики и чувствително по добре работи от този дайкин а са доста различни големини.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

Покани го у вас да види твоите може да си промени мнението.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

повече четене - по малко бисери

5. Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Това към кого е насочено?

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

към тебе колега .. прочети си пак поста .. "при студено време " ; "при минус градуса " .. аз чета сервизни там има конкретни мощности и градуси количество фреон модел компресор а не общи приказки гарнирани с опити да си хвалиш своето ..

7. Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Баце кога съм хвалил своето, още в началото писах че това ми е интересно защо така се получава и ти като толкова ги разбираш що не обясниш на нас непросветлените.
    Немога да разбера какво е това надменно отношение при положение че питам нещо съвсем нормално и не в мой интерес, а по принцип.
    Тенологично ми беше интересно каква е причината за това, но явно няма да ни просветлиш боже на климатиците.

Daikin FTX60GV~RX60GV Comfort | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.
    Ето ти конкретно за дайкина, кое от тука е бисер че мощността му пада почти наполовина ли при -7 градуса?

ето ти климатик с подобни характеристики, колко му е капацитета и каква е разликата сам може да видиш.
    Toshiba RAS-365JDR | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това се случва с всички климатици ,пада им мощността със спадане на температурите .. кой повече кой по малко .. 2те машини които си дал за сравнение не си приличат по нищо - единия е скромен модел за европейския пазар струващ около 2000 лв така както е 60ка ,а другия е топ модел за японския пазар струвал като нов около 4000 лв ,няма как да сравниш круши с ябълки

10. Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Нищо конкретно, явно толкова ги и разбираш нещата. 2000 4000 все тая и двата климатика имат подобен диапазон на работа с различен номинал. Единия е 60ка както казваш другия е 36ца. Уж по малкия има по добри показатели от големия, това ми е интересното не кой колко струва. Трудно вдяваш въпросите.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз не мога да ти разбера въпроса .. защо евтиния климатик има по слаби показатели ,защо така се получава ? това ли питаш .. ако е това то е риторичен въпрос

12. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Шменти Капели Виж публикацията
    Здравейте , искам да ми препоръчате климатик за помещение 12 квадрата , южно изложение , тухла , 2 прозореца ПВЦ дограма .... разгледах няколко климатика в техномаркет Самсунг AQV--09 на цена 600 лв без монтаж. Държа климатик да е нов и да е около 600--700 лв , препоръчайте нещо и какво мислите за този самсунг

За топленето топли много добре и като хардуер няма аналог с машини докъм 1100 лв ,но софтуера му е заводски объркан и не го препоръчвам.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    самсунг няма да е докато не понатрупат малко клиенти и положителни отзиви за сплитовете си че не съм добър в лотарията .. на хартия изглежда добре но видя ли самсунг на някоя тераса задължително е обледен .. цената е като на изпитани марки с които няма как да сгреши човек

Аз като бета тестер на Samsung във форума ,мога да кажа че при всички други проблеми обледяване не съм виждал.И преди 2 дена като събирах комшиите около мене на гости и всички дойдоха с някакви елеци и като влязоха в нас се учудиха колко е топло и се съблякоха по тениски.И чак аз се учудвам как 12 ка топли 32 кв с огромни топлозагуби при - 11 гр и силен северен вятър,макар и вентилатора да трябва да е на максимална степен.
    Този пост е редактиран от ^Rokera^; 10-02-15 в 17:50.

13. Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Зададох съвсем елементарен въпрос ти го направи да му се отще на човек да пита каквото и да било. Разбирай го както искаш, извинявам се за безпокойството.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

В една друга тема бе казано на сервизни и Евровент да не се вярва. Така че, колега, не се чуди. Дори по-скъпи климатици имат по-лоши показатели от по-евтини, но това било само по разните сервизни, на които човек не би трябвало да вярва.
    spas.slavchev одобрява това.

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Кои топ производители се очаква да изкарат нови модели през идните месеци?

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Всички.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по интересния въпрос е дали тия нови модели ще са по добри от старите .. само при една марка нямам такова чудене ,там новото винаги е само една буквичка в името

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 190 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе