Страница 87 от 190 ПърваПърва ... 3777858687888997137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Избор на Климатик

При супер тих режим 14-ицата на НОКРИЯ има сходни показатели като при тих режим на гамата ЛМС от 7 до 12 - 390 кубика на час срещу 330.На тих режим НОКРИЯ има 510 кубика срещу 520 на ЛОУ на ЛМС.Та нещата при НОКРИЯ не са толкова шумни, даже са по-добре в сравнение ЛМС-то.НОКРИЯ е с 5 ръчни степени срещу 4 на другите.Ако сравняваме с 50ZM-S нещата са в полза на НОКРИЯ за мен.ХЕВИ е с показатели 372, 450 и 612 срещу 390, 510 и 605 кубика при трите най-тихи режима, но по отоплителна мощност сравнение хич не може и да става.ХЕВИ-то 50-ица по книга е с 9,5 кг вътрешно тяло, срещу 13,5 на НОКРИЯ.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2014
    Живее в
    София

Точно затова повдигнах и аз въпроса, понеже нещата по книга изглеждат значително в полза на Нокриа спрямо MHI 50ZM-S. Разбира се не всичко е сухи технически данни, затова се допитвам тук, защото се вижда, че има хора с опит.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Тези данни са лабораторни, спор няма.Друг е въпроса, че във всяко конкретно помещение възприемането ще е различно, а и всеки отделен човек по различен начин ще възприема един и същ шум - един го дразни, друг не му обръща ввнимание.Дето се вика, докато не ти го закачат на стената и да го послушаш няколко дена, няма да имаш реална представа.

5. Тук е от
    Oct 2014

blazarov, абсолютно тих климатик мисля,че няма. Има машини с поносим шум на турбината и други, при които е дразнещ шума. Принципно на Нокрията турбината си е големичка и при 2 степен шума се долавя, при 3 и 4 степен си е вече шумничко, но на високите степени работи до достигане на желаната температура. На куайът и 1 степен почти не се долавя шум, или казано по-конкретно не е дразнещ /поне за мен/. Ако в помещението работи примерно телевизор мисля,че няма да ви дразни шума от работата на Нокрия. Накратно казано аз съм много доволен от работата на въпросната Нокрия и не смятам, че климатизатор с подобна мощност за голямо помещение ще бъде много по-тих от Нокрията.
    За негативен пример мога да Ви посоча по-малък климатик, произведен за японския пазар, Toshiba 281 UDR , при когото вентилатора не е по-безшумен от Нокрията в съпоставими степени. / и двете машини имат ауто, куайът и 4 основни степени на турбината/

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

нокрия наблюдавам в едно заведение в което чат пат сядам ,справя се с доста неприятни условия постоянно отваряне на външна врата и доста голям обем ,полват я и зиме и лете ,определено не е шумна .. модела впрочем е изкопиран почти 1:1 от японския модел нокрия около 2004-5г

7. Тук е от
    Oct 2014

има идентичен модел като външна визия за японския пазар PPZ серията, но софтуера е коренно различен, вероятно и при компресора може би има разлика. Иначе европейската Нокрия се справя отлично при големи помещения е един отличен избор. Като един от малкото недостатъци е минимума на машината, който за такъв клас климатизатор според мен би следвало да е на по-ниско ниво. Ако и това бяха постигнали лично аз друг климатик за голямо помещение не бих търсил /а и не виждам сериозна конкуренция на този модел/. Не знам какви компресори оборудват техниката им за японския пазар, /дали са тяхно производство или ползват компресори от друг производител/,но и при тези модели /визирам също японска Нокрия/ има какво да се подобри относно минимумите на машините.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това е машина за голямо помещение ,един минимум от около 300 вата е приличен а той е там някъде май ..

10. Тук е от
    Oct 2014

при мен е слизал до 380-385 вата за Нокрия 18-ка, според мен не е толкова добре. Японската слиза до 295-300 вата- и тук не смятам,че технологията е на ниво. Конкуренцията от Дайкин при Уруро-Сарара наистина маже да се каже, че са постигнали отличен минимум 90-100 вата. /за машина 40-ка/. Предполагам,че разковничето на въпроса е в техния отличен суинг компресор.

11. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Колеги гледам на места ZMX-S на места го дават със 15/38кг съответно за вътрешното и външното тяло, а в официалния каталог пише че е 13,5/35кг. На какво се дължи това?

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нето и бруто + недочитане, вероятно.

13. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Ние в България ги закръгляме просто по преценка . Българска работа. Шегувам се.
    Да не си гледал килограмите с кашоните.

14.  

15. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Климатик Mitsubishi Heavy SRK 20ZMX-S/SRC 20ZMX-S – Климатици Русе
    Викаш с кашоните почнаха да ги пишат

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

хората са сложили линк към каталог .. там се вижда ,че кг са 13.5/35 .. аз никога не вярвам на писано в някакъв сайт ,винаги се прави справка със сервизно примерно или официален каталог .. не взема 2 хитачита сега се чудиш за малката стая нали боцвай една дайсейкай 8 да ги сравняваш на зима

17. Тук е от
    Aug 2015

Здравейте отново! Извинявам се че връщам пак темата, но продължавам да се чудя за 2 модела; MITSUBISHI Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S или Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE. Като цяло първоначално се бях навил за Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE, понеже нашите имат такъв и ми харесва как работи, а освен това ми го препоръчаха 2 фирми от бранша, като ми обясниха, че е надеждна, здрава машина, изпитана от доста време, с добро поведение през зимата. От друга страна Aleksandars ме заинтригува с предложението за MITSUBISHI Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S което също ми допадна. Та значи, много по добро ли е "хевито", понеже с монтажа излиза към 150лв. отгоре и ще сбъркам ли с Electric-а , като се има в предвид че съм с добра дограма и изолация, а освен това в Пловдив истинска зима като цяло няма...

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

a4kin, за мен модел който има максимално развъртане от 4.6 kW, да се води 12-ка и да тежи 31 kg (външно тяло), не става. MHI-то за мен е по стабилна машина от към хардуер и софтуер. Друг е въпроса, че има по добри параметри от ME. Още повече, че MHI e с три години безусловна гаранция. И още нещо - извикай фирма на която ще се довериш да направи оглед и на място, заедно да изберете подходящ модел който да те задоволява като параметри и цена.
    blazarov одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе