Не е до формата на ДУ и не е вярно, че само охлаждат. Да не започвам с обясненията как 11 г. съм топлил 21 кв. панелен хол до -23гр. с конвенционално НЕО - 12-ка. и то без топлещи комшии. Не е редно да се правят такива обобщения.
Не е до формата на ДУ и не е вярно, че само охлаждат. Да не започвам с обясненията как 11 г. съм топлил 21 кв. панелен хол до -23гр. с конвенционално НЕО - 12-ка. и то без топлещи комшии. Не е редно да се правят такива обобщения.
Може би не се изразих правилно.
Имах на предвид,че българските фирми ги поръчват в един същи завод.
Това дистанционно е от Galanz.
Не забравяйте, че под името SANG има и по-качествени модели, например произведени от GREE.
Всички модели SANG с моделен номер AUS-xxyyzzqqpp са произведени от Galanz.
Всички SANG с моделни номера GWH са на Gree.
Всички SANG с моделни номера TAC са на TCL.
86 куб.м. са и трите стаи на колегата Iskrensi . Сега можеш да му кажеш в коя от трите да сложи 18ката от подписа ти . Не е лошо да се чете по каква тема се взима отношение .
- - - - - - - - - -
Iskrensi MHI 20 zs-s също е 7ца , може да го сложиш в по голямата спалня да видиш как ще е работи , след това можеш да вземеш решение за тази с 22 куб.м. , наистина са много малко . Която и от двете да сложиш се падат около 130 вата на кубик мощност , така оразмерени и двете машини ще работят в ON/OFF режим , а MHI е по незабележимия и комфортен в този режим .
gerhar - благодаря за съвета, но ще заложа три 9-ки. Дори в началото обмислях в по голямата стая дали да не е направо 12-ка. Определено всички коментари бяха в посока MHI, а лично аз бях по склонен към Фуджито, точно заради ON/OFF режима, защото ми се струва, че заради възможността му да отдава от 0,5 КВ топлина няма да се налага толкова често да се изключва машината, но съм пълен новак в темата с климатиците и реално не съм наясно. Ще се консултирам отново и с 1-2 магазина преди да взема финалното решение, но вече с ясна и насочена представа, а и конкретна ценова оферта за 3 броя MHI с монтажа и ще взема окончателно решение.
Така се получава, когато робуваш на шаблони. Не гледай 9ки или 7ци са машините - гледай киловатите. Може да се изненадаш.
А Фуджито може да отдава 0,5кВт само на хартия!
Iskrensi 130 вата на кубик е 2+ по-голяма мощност на отопление от колко ти трябва . Какво и да сложиш ще работи ON/OFF . Внимателно с консултациите по магазините , в повечето самите те имат нужда от консултации.
И трите стаи са за седмици. По-голямото си е чист мазохизъм, освен ако не става въпрос за много ниски класове машини.
Може би наистина е така.... току що говорих по телефона с една фирма, от която отговора беше или новата Тошиба (shorai) с R32 фреон или GENERAL LMCA серията. Средния клас на Митсубиши се правил в Турция и ми казаха, че ако държа ще ми направят оферта но не го препоръчват...
Кое Мицубиши, електрик или хеви се прави в Турция? На хевитата пише кога и къде са произведени. (поне на zm-s пише)
LMCA е нисък клас машина. ZS-S на мицубиши, дори и танганайско, е по-добър вариант. Тази фирма да ги разправя на старата ти шапка! Ако държиш на фуджицу, гледай да е LUCA.
Аз попитах конкретно за MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK / SRC 25 ZS-S - PREMIUM и получих такъв отговор. Само им лепяли нови лепенки...
- - - - - - - - - -
Да аз още от самото начало имах колебание точно между LUCA и MHI, но като гледам техническите характеристики между LUCA i LMCA няма много значителна разлика, а е 400 лв разликата в цената. Дизайна и модела на вътрешното тяло е много по различен.
Този пост е редактиран от iskrensl; 21-07-17 в 18:07.
Тези от тази фирма са пълни глупаци.....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk