Страница 164 от 334 ПърваПърва ... 114154162163164165166174214 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,446 до 2,460 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Отговор: Избор на климатик 2017

Вярвам ти,мога да добавя също и друг пример - КЛИМ.SANG AUS-12H53R150L | Инверторни Split системи | Климатици &#1080 Такъв Санг си взе миналата година мой познат,някаква промоция за 650 с монтажа и три години гаранция.Миналата зима - НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ! Познавам децата му - доста са зиморничави и обичат да се глезят ходейки неглиже в стаите по сред зима.
    Някои ще кажат че харчи повече в сравнение с по скъпи модели - възможно е,не съм мерил.Възможно е и след няколко години вследствие завишен разход да се изравни като цена с някоя 12 - ка LMCA например,а след 10 - с някой Зубадан,но това са все относителни неща,интензитет на ползване,сурова/мека зима,налично алтернативно отопление,продажба на жилище....Важното е ,че е евтин и достъпен за повече хора.В моето малко и бедно градче 12 LMCA струва 1370 с монтажа.Санга е 650.Кой мислите че избират хората ? Тая песен,че не съм достатъчно богат за да си купувам евтини неща тук не я пеят.Хората искат СЕГА и на момента да се разхладят и при заплати от 400 лева въобще не ги интересуват доводи за нерентабилна в дългосрочен аспект инвестиция.
    VanDan, iliianr и musster харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Колега аз на момента ти давам 600лв. за твоето 12LMC,ти си вземи с парите Санг,ако искаш и ще ти го монтирам без пари,ей така за да останеш с усещането за правилен избор.
    Aleksandars, pulsedriverbg, ivan74 и 6 други харесват това.

4. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Принципно , българина като продава, винаги му е евтино, като купува , винаги му е скъпо. Пак се стигна до трабанта и мерцедеса.[emoji1]

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
    bobovo, Aleksandars, necata2 и 6 други харесват това.

5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

"ponyasd" за съжаление си много прав , че доста хора нямат възможност за хубав климатик , но си и прав , че след известно време от икономията и по-дългата служба на по-добрия парите му се избиват(поне средните класове на добрите марки).
    Но ето ти и един пример с мойта съседка - пенсионерка (определено не е с голяма пенсия): топлеше се на дърва и въглища,смрад голяма чак и в къщи.При нея - хамалогия.Викам и вземи си климатик - ще се родиш,тя не - много ток!Така до преди 3г,счупи си ръката и нямаше как да слугува на дървата.Сложиха и 12LMC май и.... .Сега ми вика "що не те послушах по-рано, парите за дърва по-малко,хамалогия и цапаница няма".
    Така че , всеки си преценява сам за себе си...( и с помощ от форума ).

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014

Дилема.
    За всекидневна, ново строителство, 23 м2:
    - MHI SRK / SRC 35 ZS-S
    или
    - General ASHG 12 LUCA

7. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Ако дилемата беше на дневен ред при мен, аз бих избрал Хевито. Причината е тривиална, харесва ми дизайна му, отделно го дават и една идея по тих. В същото време не подценявам ни най малко Фуджицуто, то е доказала се машина - колко вече 6,7 години е на пазара, за него коментарите са излишни.
    rosswen одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017

Привет! Моля за съвет от вас какъв инверторен климатик би бил подходящ за моето помещение.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора – панелно жилищно пoмeщeниe - спалня
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се ползва климатизатора – зa отопление
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението - 14,11 м2, 37,39 м3
    б) вида на дограмата и стъклопакета – ПВЦ петкамерна с двуслоен стъклопакет като пред прозореца има балкон, който е също с ПВЦ петкамерна с двоен стъклопакет
    в) квадратура на прозорците - 6 м2
    г) изложението на помещението - запад/север
    д) етаж на помещението в сградата – 2 eтaж (стаята в жилището под моето не се отоплява), външен aпapтaмeнт (северна стена)
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението - Русе
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима – зима 21 гpaдyca
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията – има външна изолация 7 сантиметра стиропор
    7. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор - 1500-1800 лeвa (желателно е да е тих)
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане – за отопление от - 20 до 17 градуса

Досега съм се отоплявал с конвектор Адакс 2000W. В стаята срещу спалнята използвам климатик LG D12 AK, като вратата е постоянно отворена за да навлиза топлина към коридора.
    Идеята е вратата на спалнята също да стои предимно отворена.
    Като цяло съм си харесал MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VЕ

Благодаря предварително за отговорите!
    Този пост е редактиран от orion; 25-08-17 в 14:54.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от orion Виж публикацията
    Привет! Моля за съвет от вас какъв инверторен климатик би бил подходящ за моето помещение.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора – панелно жилищно пoмeщeниe - спалня
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се ползва климатизатора – зa отопление
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението - 14,11 м2, 37,39 м3
    б) вида на дограмата и стъклопакета – ПВЦ петкамерна с двуслоен стъклопакет като пред прозореца има балкон, който е също с ПВЦ петкамерна с двоен стъклопакет
    в) квадратура на прозорците - 6 м2
    г) изложението на помещението - запад/север
    д) етаж на помещението в сградата – 2 eтaж (стаята в жилището под моето не се отоплява), външен aпapтaмeнт (северна стена)
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението - Русе
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима – зима 21 гpaдyca
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията – има външна изолация 7 сантиметра стиропор
    7. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор - 1500-1800 лeвa (желателно е да е тих)
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане – за отопление от - 20 до 17 градуса

Досега съм се отоплявал с конвектор Адакс 2000W. В стаята срещу спалнята използвам климатик LG D12 AK, като вратата е постоянно отворена за да навлиза топлина към коридора.
    Идеята е вратата на спалнята също да стои предимно отворена.
    Като цяло съм си харесал MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VЕ

Благодаря предварително за отговорите!
    Няма да сбъркаш с Електрика......имам машината и е супер!
    Дори тези 14 кв ще и дойдат малко и ще топлиш коридора.

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2017

ME 1x MXZ-2D42VA + 2x SF25VE ще свършат ли работа за охлаждане на 15кв + 20кв, френски прозорци, юг?

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017

Много благодаря за бързия отговор, Rafailiev! А нещо добро съотношение цена/качество в по-долната ценова група, около 1500 лв.?

13. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Мицубиши Хеви 35ZS-S
    Fujitsu General 12 Luca
    georat и rosswen харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от orion Виж публикацията
    Много благодаря за бързия отговор, Rafailiev! А нещо добро съотношение цена/качество в по-долната ценова група, около 1500 лв.?
    Аз не съм специалист , а потребител!
    Казвам впечатления от машините които имам.
    За по ниския ценови клас имам Fuji 12 LLCC в офиса .Даже са 2 такива и нямам никакви оплаквания.
    Имай предвид ,че това е най-ниския клас на марката.
    За офиса са перфектни . За вкъщи не мога да кажа .

16. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Мненията на потребители не са по маловажни от мненията на специалистите.Потребителя има денонощно наблюдение над машината си,вижда как се държи в различни условия и т.н. Монтажникът монтира и си тръгва.Ремонтира и се отзовава на проблеми с дефектни машини.Съпоставя разликите в хардуера...И двете групи си правят своите изводи и ги споделят,така че потенциателния купувач да може да си изгради някакво мнение .
    necata2, rosswen, Genadi80 и 1 други харесват това.

17. Тук е от
    Nov 2013

При условие, че факторите "моето е най-хубавото" и "тези бройки застояват" са елиминирани. А това си е гаранция-France
    Aleksandars, SPSt, rosswen и 1 други харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Мисля ,че казаното до сега от мен за машините които притежавам е обективно!
    За съпоставка прехваления Даисекаи 8 за мен е трагедия и не бих го препоръчал на никого.
    Имам и един хаир ....за него не искам и дума да става ,че е климатик.
    Дори ако някои е навит бих се оттървал от даисекаи и бих боднал или FH или новата нокрия 10.
    Климатика е на 9 месеца в гаранция.
    ronnie72, ponyasd и milanov харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе