Грее ломо и чиго.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Грее ломо и чиго.
Привет! Спрял съм се на два вида климатика, но се колебая кого да избера. Марките са: Мицубиши SRC - 35ZMP - S и Мицубиши електрик MSZ - SF35VE/MUZ - SF35VE. Моля за съвети и препоръки.
Поздрави
Първия....второто не може да се сравнява с мхи-то
Разликата е дизайна на вътрешното, опция за Интернет управление, по-екологичен фреон, по-тихо вътрешно тяло.
За модел реших да се спра на SRK/SRC45ZMP-S. Въпросът е коя от фирмите бихте препоръчали за монтаж - охмиро или вимакс? Или други предложения за монтаж в гр.Варна?
Имам два такива, за сега се държат добре, имам и Фуджицо - ASYG12LMCE и той работи добре и по шум почти не се различава от Дайкина, Двата Дайкина ми харчат за охлаждане около 5 КВт. ч. на денонощие, при 10-15 часа работа. Фуджицото и то горе-долу толкова. Дайкина /този модел/ дава по -добър комфорт има повече опции за насочване струята на вентилатора на вътрешното тяло, но върши същата работа. За отопление не съм ги ползвал те са нови и ги взех основно за охлаждане.
- - - - - - - - - -
Не, двата Дайкина, Фуджицото за се сега харчи колкото Дайкина, общо могат да стигнат до около 8 кВт.ч., при голяма жега /06.08.2017 г./ и по цял ден работа, някои и през нощтта.
Този пост е редактиран от vvassilev; 07-08-17 в 13:56.
Климамаркет Варна - имаха добри отзиви преди време. Драсни едно ЛС и на ivan74, виж и той къде ще насочи....
Реших да се спра на Toshiba. Сега обаче ми излиза въпроса кой от двата модела е по-добър RAS-18-PKVSG-E Shorai или RAS-18-N3KV2-E1 Suzumi Plus? Някой има ли наблюдения над тези климатизатори?
Здравейте ,не разбирам нищо от климатици и моля за мнение .Говорим за панелка южно изложение външни стени,хола е 17 м2 + спалня 12 м2 .Ходих на няколко места и се спрях на тези 2 модела :
Daikin FTX35KM - 1060 лв.
C&H CH-S12FTXQ - 990 лв
Като на първия ми дават 3 год пълна гаранция без да има задължителна профилактика
Този пост е редактиран от Aleksandars; 08-08-17 в 09:16.
Всяко мнение,след моето,което не е по темата...
Някой да не е прекалил с бирата? Колегите по темата писаха? Едвам дочетох последното мнение и мина голямата метла. Втората машина си е чисто GREE, при това доста скопено. Данните на машината както и да ги гледаш са трагични. Номинал и максимал залепени. А ако видиш сайта на претендиращата за американска фирма със 100 годишна история е повече от смешно.
Този пост е редактиран от Mega; 08-08-17 в 09:35.