Сервизни книги рядко чета - знанията които имам са на база 17 години практически опит с климатична техника.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Сервизни книги рядко чета - знанията които имам са на база 17 години практически опит с климатична техника.
Топлили сте се с конвектор, но как го ползвахте? Има хора, които се прибират в 17,30 от работа и го включват и като си лягат го спират. Така, няма как да стопли. Мен ме притеснява тунела под помещението, ако е само 4 см епс ... ще ти трябва дебел килим, ако 4 см XPS може и да не е толкова зле. Не разбирам от климатична техника, бих могъл на лично да ти пратя координати на варненска фирма, която ползвам и съм доволен.
Sent from my MI 3W using Tapatalk
Вярно спирахме го ,но в почивните дни работеше по над 15 часа без прекъсване на последна степен и пак не успя да стопли. Също така след големите студове инспектирах фасадната изолация, защото по време на ремонта ми направи впечатление, че много духа от контактите. Установих, че не е подмазана отвън и след като запуших дупките с полиуретан духането осезателно намаля.Та може вече и да се справя конвектора, но нямам наблюдения, защото студовете бяха отминали. Стената е тухла, но не е измазана, а стиропора и гипсокартона са лепени на топки. Тук съм на квартира и не желая да правя кардинални ремонти. Затова реших въпреки всичко, да се презапася за да ми е мирна главата и се насочих към по-голяма машина. Разбира се и аз както всички желая да мина "тънко", но и желая дълголетна машина. Не разбирам особено от климатична техника (все пак съм IT), но пък за сметка на това се хванах да чета. И така близо месец докато не се реших и да попитам. До момента не видях някакви предложения за машини (като изключим 9ката и трите 12ки които ми се струва, че въпреки, че са за 25м2 оразмерени при моя случай ще се задъхват). Колкото до по-старият модел не зная с какъв компресор е, но виждам, че за този в сервизното пише цитирам - Revised on Jun,2016. Та не зная как имате дългосрочни наблюдения над машина модел 2016 година!
- - - - - - - - - -
PS: Сега като се загледах в датите на снимките от google photos забелязах, че упражнението с полиуретана е направено преди да се нанесем. Също така и стиропорения тапет се оказа сложен преди нанасянето. Ремонта който лично правих продължи 3 седмици преди нанасянето та малко съм се объркал с времевата линия. Нямам идея как са се отоплявали преди мен!
Този пост е редактиран от mIroNTiO; 06-08-17 в 12:59.
Евтините от 600-900лв с кръглата решетка (ала Hitachi изглеждаща) са с капилярка (някои са с по 2), а скъпия модел (с по-малката кръгла решетка) е с EXV.
Този FIR1 не съм го отварял, странно, че е с 0.5kg по-тежък от другите с кръглата решетка (27.5, вместо 27).
Здравейте. Моля да ме насочите към машина за хол/кухня 32 квадрата. Помещението се намира в къща, дограмата е хубава, но едната стена е външна и е без изолация. на тавана също няма изолация. Съответно климатизатора е нужен за отопление. Доста неща прочетох във форума, но моля да ме насочите към модели подходящи за моето помещение. Иска ми се машината да е около 2000лв, като може и да е една идея над това, ако разликата в ефективността е значима.
Някъкви предложения?
Имам един въпрос - кой от всичките изброени знаеш как работи, че ги препоръчваш?