Здравейте!
След като монтирахме един Дайкин FTX60GV в голямото помещение (51-2 м2) и мина зимата, оценката е отлична и мога да кажа, че машината се справя отлично с отоплението и охлаждането, въпреки дефростите по тайминг. До сега не се бяхме топлили с климатик и останахме доволни.
Дойте време да приключваме с ремонта и стигнахме до спалнята. Искаме и там да сме с климатик, но нещо, което ще е с минимален бюджет, като такъв не е твърдо определен, но се търси най-добрия избор на база цена/качество, което ще върши работа.
За спалнята:
16м2, 41м3
изложение - северозапад (студена стая) две външни стени
изолация - 8 см епс + 10 см вата на тавана и ГК
стената е от тухла четворка
дограмата - пистолет с голям прозорец - трокал с 32 мм стъклопакет, 4 мм външно 4К стъкло и вътрешно 6мм
обмислям все още дали да сложа и 5 см rockwool под ГК и от вътрешната страна на стената, но за сега само ми се върти като идея.
Намира се в гр.Хасково, втори етаж от монолитна кооперация, от горе и долу е обитаемо, но слабо отопляемо.
Шума от климатика не ни пречи, а желаната температура е от порядъка на 21-22 градуса.
Също се търси и бюджетно решение за родителите ми, стаята е 16м2, 45м3, изложението е южно и грее слънце през целия ден, изолацията е същата, дограмата е дървена в добро състояние, но е планиран ремонт следващото лято и ще се сменя, към стаята има и бокс, вратата към който се отваря постоянно (размерите на бокса 6м2, 16.2m3).
Ще се радвам да получа насоки и разбира се ще взема предвид всяко мнение!
Комшийката над мен е с GV-то. Топли мръсника (30кв.м), не размразява като изоглавен и не ми дрънчи за разлика от някои други марки около мен. А Фуджитсуто няма нужда да го коментираме.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? жилищно.
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? цяло сезонно.
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
а) 3,5х7м 2,6м височина,
б)алуминиева пет камерна/седем камерна (допълнителна трета гума за изолация на отварящите крила), двоен стъклопакет (стъкло четири сезона),
в)~4.5,
г)юг,
д)4/8,
е)хол/спалня,
ж)част от панелен апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Варна,
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 22/23
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? Не, единствената външна стена е 80% прозорци, към тераса, южно изложение
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Черна техника.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1200-1600
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -15/40
Харесал съм си Fujitsu General ASHG12LMCA,
ASYG12LМCE
ASYG12LUCA
Toshiba Suzumi Plus RAS-B13N3KV2-E1
Някой от изброените дали е подходящ избор?
Добър вечер на всички....Дайте добра фирма за продажба и добър монтаж в Плевен
Sent from my LG-G3 using Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 06-08-17 в 21:18.
Явно през редовете...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Пич слагай парите в джоба и каквото си си харесал него взимаш.....Има доста марки и модели на пазара за твоя бюджет....
Господа може ли някой да препоръча машини, които ще се използват само за охлаждане 9-ка и 12-ка за стандартни панелни хол и спалня?
Този пост е редактиран от avenger; 07-08-17 в 17:59.