Всичките са перфектни за отопление, първите са топ моделите на дадените марки, като и на характеристики са по-добри, освен екстрите.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Всичките са перфектни за отопление, първите са топ моделите на дадените марки, като и на характеристики са по-добри, освен екстрите.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Всъщност, къде мога да прочета нещо за нордик версиите на фуджитсу. Консумира ли повече? Има ли смисъл за централна и южна България?
Да, или цитирайте поста, или пишете за кой потребител се отнася.![]()
Здравейте, докато търсех климатик поподнах на сайт който предлага товаFUJITSU AS-C28F, като оставам с впечатление чу става въпрос за японска машина. Привлекателни са и офертите втора ръка пак в този сайт, уруро сарара запхиляда лева. Търся 12 покляй 1600лв Видин
Виж какви Саньо та и Тошиби имат за по 1000 лв. , ама сигурно са свършили миналата седмица.
Дайте пак линка с онази машина Nocria X с турбо ускорителиъе острани на вътрешното тяло......
Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
Пише, че са налични. Дори са с три години гаранция. Не искам да споменавам сайта да не стане руклама, но е варненски.
Здравейте,
Искам да попитам какъв климатик бихте ми препоръчали за следния апартамент
- квадратура приблизително 55 кв.м.
- 2 помещения (хол с кухня + спалня) в изложение изток-юг
- апартаментът е с външна изолация
- апартаментът над нас се отоплява
- под апартаментът има офиси, които в момента не са заети
- височината на помещенията е 2.60 м. (без очакваните намаляния от подова настилка - ламинат и окачен таван)
- в хола има 6 прозореца и 2 врати към терасите, като прозорците не са френски (дограмата е нова 5 камерна)
- в спалнята има 2 прозореца и 1 врата към терасата
- това, към което съм се насочил, е следното: TOSHIBA RAS-406NDR ASPIRAZIA (климатикът е произведен в Япония)
можете ли да ми кажете дали този климатик може да покрие изискванията и ако не - към какво трябва да се насоча? Другата марка, която гледам активно, е Мицубиши, но бройките, на които попадам, са произведени в Тайланд, и не съм сигурен колко сигурни са те?
1. И за отопление, и за охлаждане. За отоплението мога да подпомагам с конвекторна печка (Adax, за големи помещения) или с електрическо котле, макар че предпочитам отоплението да е по най-икономичния начин
2. А има ли шанс с Мицубиши MSZ-GF71VE/MUZ-GF71VE, MSZ-GE71VA или MSZ FH50VE ZUBADAN?
3. Прилагам схема на апартамента, става въпрос за хола (голямото помещение) и спалнята (в долния ляв ъгъл)
![]()
Е, нали не си мислиш, че някой ще седне да ти смята обемите. Все пак трябва да положиш известен труд.
Каквато и машина да сложиш, пак повтарям, няма как да отоплиш комфортно целия апартамент. В дневната, евентуално ще е топло, но шумно и ветровито, докато в спалнята тихо, но студено. Отделно разхода на две по малки, но добри машини. ще е по малък, отколкото на една голяма и преоразмерена.
Здравейте,
Моля да ми препоръчате климатик, както и фирма за следното помещение:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. Основно за охлаждане, а за отопление само в студените дни преди да пуснат ТЕЦ-а
3. а) 16.56 кв.м, 41.42 куб.м; б) дървен двоен стъклопакет; в) квадратура на прозорците - 4.6 кв. м.; г) изложението на помещението - юг; д) етаж на помещението в сградата - 5, особености (мансардно) е) какво е предназначението на помещението- детска; ж) в апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата - София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 23-24 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - стената от към прозорците е изолирана с фибран 2 см. отвън. Тавана не ми е известно да е изолиран по някакъв начин. Сградата е тухла и е строена '58 година.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Компютър и ТВ
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - мах 1500 лв.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? От +12 до +40 градуса
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. - На картинката горе в ляво е показано местоположението на климатика.
![]()