3м. ....
Колебая се между няколко климатика за стая 22 квадрата ,височина 2,2 м,къща долен етаж без изолация.Моделите са FUJITSU GENERAL ASHG12LUCA/AOHG12LUC,GREE GWH12TB-S3DNA1D (LCLH) HANsol,TOSHIBA RAS-13PKVSG-E / RAS-13PAVSG-E Shorai .Подходящи ли са според вас, бюджета е до 1600-1700 с монтаж
И трите модела са подходящи за помещението, предвид условията които споменавате.
Това също е обяснено в толкова много постове. Почти всички модели са обсъждани, хвалени, оплювани на толкова много места. Много рядко излизат нови модели, различаващи се коренно от останалите. Просто трябва да се чете, но това изисква време и усилия. По-лесно е да се напише пост (често направо нова тема се отваря) и да се чака поредния еднакъв отговор. Щом има кой да отговаря като машина едно и също това не е проблем.
малки помещения 12-14м2 с(без) изолация - според бюджета 3 типа отговор 7-9 или 20-25. Подвид спалня.
средни 16-25м2 с(без) изолация - според бюджета 3 типа отговор 9-12 или 25-35. Подвид спалня.
големи хол-трапезария 30-50м2 с(без) изолация - отговор 18 LFC, 14 Нокрия, някоя 50-60 или 16-18, 2бр. 9-12 (25-35) климатика.
Има описана работата като предимства и недостатъци на евтините, средните и скъпите модели. Има теми за всяка марка и модел.
Този пост е редактиран от VanDan; 14-09-17 в 16:56.
Абе VanDan,винаги се изказваш неподготвен.
Климатична техника е ясна като възможности.
Неси човекът,който да обяснява на питащите за климатик.А за помещение/стая/,няма как да ти обясня,защото всичко е индивидуално !
Като си наясно с климатици-пиши за шум,газарии,икономичност,качество,цена,работа при минусови температури..и.тн.
По твоята рецепта,публикуваш размерите на стаи и климатиците,изолацията и темата се затваря!Мислиш ли,че си прав?
И затова имам въпрос към теб?
Стая сверна 27м²,дограма 11м² стъклопакет 24 мм ,две външни стени с изолация 10см стена към стълбище,което е студено.
Таван с вата 10см,отгоре не се отоплява,отдолу също-има изолация 25 см.
Какъв номинал/kw/ми е необходим при минус -15°С,вътре в стаята да е 24°С ???
Забравих-височина на стаята 2.6м и регион Пловдив.
Този пост е редактиран от Viking72; 14-09-17 в 20:10.
Ако всичко беше толкова строго индивидуално,щяха да произвеждат климатиците по поръчка,специално за твойто помещение и нужди....като мебелите например,абсолютно е прав колегата като цитира еднаквите отговори...
To, вижте само колко пъти се повтаря въпроса "по какво се различават Фуджи, Фуджитсу и Генерал?" Даже съм виждал този въпрос зададен два пъти в една страница.
Този пост е редактиран от Viking72; 14-09-17 в 20:27.
Не мога да се съглася, че това е точно така.
Рядко някой от обикновените потребители има възможност да се докосне едновременно до две машини от един клас но от различни производители или от различен клас на един производител за да даде обективна преценка за разликата в работата.
За това повече поглед според мен имат професионалистите във форума защото през техните ръце минават доста машини.
Като пример: Моля те дай ми кратно обяснение на примерния въпрос който зададох по-горе: Какво ще спечели човек ако примерно даде 500лв отгоре за 12luka вместо 12lmc (или 25zsx вместо 25zs, или ако искаш Suzumi сравнен с luca)??
>viking72
Не съм специалист по изчисленията,най-вече в случая зависимостта от външната темп. и желаната вътрешна.Но ще се опитам да позная.Мисля,че този ще свърши работа,със сигурност има и по-евтини....освен това е подов и всеки знае как вървят въздушните потоци,а пък тука това почти не се споменава.Така,че 24гр. измерени на 2м от пода в тази стая колко са на пода?
https://www.termo-klima.com/bg/klima...cn-nordic-30c/
Привет.
Спрял съм се на Нокрия (все още я има )
В понеделник мисля да я поръчам, но се чудя 14-ка или 18-ка. Разликата в цената е 300 лв.А аз обичам да се презапасявам.
27 м2 хол и 7 м2 кухненски бокс 2.4м височина. Вътрешна изолация на стените на тавана предстои 5 см изолация каменна вата (но може и да не успея тази година )
Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk