Не не ги продава,само препоръчва 3 марки и няколко модела от тях.
Sent from my Sony Xperia Z3
Не не ги продава,само препоръчва 3 марки и няколко модела от тях.
Sent from my Sony Xperia Z3
Добре, ще го кажа по друг начин. Може би единствено к2у би свършил работа, но там не съм запознат как стоят нещата и затова не коментирам. Как да не е пречка бюджетът? Все едно да искаш автомобил да вдига 250, ама да не е повече от 90 к.с.
П.С. Аз съм “прост” потребител, като 95% от хората тук, който просто чете и се интересува от климатизатори.
Sent from my iPhone using Tapatalk
sps - това : Gree GWH12KF/K3DNA6G Change плюс това : Конвектор Tesy CN 03 150 MIS за по-студените дни.
Този вариант е малко(много) ала-бала, но за толкова пари.......За Бургас може и да стане донякъде.
Вариант 1: вдигане на бюджета
2: изолация
3: и двете (най-добре)
4: закупуване на изплащане
Питане за мой приятел.
Чуди се между клима и термопомпа.
Трбва да стопли около 40-45'кв вътрешен апартамент в Пловдив.
От моя елементарен опит му казах ,че за нещо хубаво е добре да приготви едни 3 К за климатик.
Иска да копира евентуално моя тип отопление .
Именно климатика в хола и да топли до някаква степен и спалнята .
Наясно е ,че температурата в спалнята ще е може би 2-3 градуса по-малко.
От друга страна прочел тук там и видел ,че за около 4К би си взел термопомпа.
Накратко вариантите са сега клима за 3К или на пролет като сменя паркети и плочки да сложи подово и термопомпа.
За плюса ,че ще има топла вода не го блазни толкова по скоро за комфорта.
Заслужава ли си да даде примерно 5000 лв за термопомпа с подово или направо да слага климатик?
П.П.
при мен отоплявам подобно нещо с 16 ка Тошиба в хола
Rafailiev - мултисплит Toshiba RAS-2M18S3AV-E ? Виж темата за него в раздела за Тошиба. Пак излиза към 3000, но си правиш колкото искаш градуса във всяка стая и в спалнята не смърди на манджа и фасове.
Този пост е редактиран от milanov; 21-09-17 в 11:19.
2150 е външното. Вътрешните са по около 650 лв., зависи дали са Сузуми, или Daiseikai 6.5
Може да закупи Gree Change 18 -1360 лв. с REECL около 1500 с монтажа,май....-20%=1200 и то на изплащане.Интересно защо разликата в цената на Change м/у 12 и 18 е 500лв.,а за U CROWN е 100 лв???:
................................................
Гледам,че са изтрити линковете за цените.Съгласен съм,че не трябва да се прави реклама,но мисля,че форума помага и да се намери най-добрата цена.Ако някой види по-добра може също да я публикува.Другото е,че като видиш цената другаде се питаш откъде са измислени тези цени...тъй като не навсякъде са такива.
Този пост е редактиран от cable; 21-09-17 в 12:31.
В магазина на Миланов.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
И аз това питам...Къде е? На толкова ги купуват хората.
Даже трябва да е още по-ниска, доларът има отстъп 15-20 стотинки.
Този пост е редактиран от milanov; 21-09-17 в 18:50.