В Плевен, а и наоколо (Кнежа особено) май няма зима, в която да няма доста дни с цитираните в горния пост "-10гр.". Доста често -10 се заменя с -15гр. Аз пък не виждам нищо лошо и при различни температури в наличието на подгрев на тавата, особено ако можеш да го управляваш ръчно или се включва само при нужда.
Да използвам темата за един страничен въпрос. Как се закрепва вътрешното тяло найгдобре, при положение, че става въпрос за стена с конструкция от гипскартон, а отзад (на 10-11см) е стена, изградена от тухли четворки? Достатъчни ли ще са рапиди в картона и евентиално да се нацели ЦД-то, или да се заложи на дюбел 10х150мм,който ще хване в стената отзад? Може би дюбел за ГК, но на същите нямам вяра, сякаш с винтове за дърво с по голяма резба става по яко? Все още не е направен картона, така че има вариант и да подложа нещо,но не знам къде ще дойде точно тялото.
Здравейте отново, майсторът който най-вероятно ще ми монтира климата, ми каза да погледна ако искам и този -> Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE.
В сравнение с LTC09 кой да избера?
За да стане здраво и сигурно,между гипс картона и стената си направете дървена рамка,с размер приблизителен на този на окачващата планка на вътрешното тяло на климатика...ако не знаете размера на планката,направете я с размера на вътрешното тяло.Върху нея поставете(монтирайте с винтове) ПДЧ или МДФ плоскост със същия размер да я затворите.Така готовата конструкция монтирайте на стената с Г-планки от всички страни по 3 бр. Дебелината на рамката,трябва да е колкото е разтоянието от стената до гипс картона,за да уплътни добре.Широчината да е не по-малко от 2см. за да навиете винтовете за дърво без са я спукате,ако преди това не сте направили отворите с бургия за дърво.Един вид правите кутия,или "куфар",като му казват майсторите
Аз такава правих преди време и стана супер здраво.Така няма проблем с нивелацията на окачващата планка на вътрешното тяло....жалко че тогава не я снимах да ви я покажа,но за производство в домашни условия стана много добре...
При мен вътрешното тяло е тежко 14кг. и не е мръднало.
Този пост е редактиран от iveto; 03-11-17 в 14:45.
Не се втелявайте, няма нужда от допълнителни крепежи.7-8 рапида, пръснати по площта на тенекията ще държат тялото без проблем.Да не окачвате бойлер.
Наско, вземай ли ЛТ-то.
Имам материал, но не знам точно къде ще е рамката. Утре ще ида да го платя и като сложат тръбите ще взема планката и по нея ще направя едно сандъче,като оставя по 5 см от всеки край да не се спука после от винтовете.
И какъв е смисъла, или викаш, да има.Слагай 8 копчета на тенекията и ще те надживее.
Не ти трябва да правиш никакви конструкции.Просто при монтаж върху гипсокартон се използва:
ДЮБЕЛ ЗА ГИПСОКАРТОН* /ОХЛЮВ/.
За по-притеснителни клиенти, може и метален![emoji3]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk