Страница 263 от 334 ПърваПърва ... 213253261262263264265273313 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,931 до 3,945 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от na$$ko Виж публикацията
    Fujitsu ASYG09LTCB/AOYG09LTCN, не е ли по добъризбор от ASYG09LTCА/AOYG09LTC, като се има в предвид, че отоплява до -30 гр. а останалите параметри са еднакви?
    Ако живееш на някой връх в България ок.
    Според мен няма смисъл от нордик климатици тук.
    Я има 15-20 Дни с -10 я няма.
    Зими като минала не са често явление.
    kokovox, rosswen и Genadi80 харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

В Плевен, а и наоколо (Кнежа особено) май няма зима, в която да няма доста дни с цитираните в горния пост "-10гр.". Доста често -10 се заменя с -15гр. Аз пък не виждам нищо лошо и при различни температури в наличието на подгрев на тавата, особено ако можеш да го управляваш ръчно или се включва само при нужда.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Да използвам темата за един страничен въпрос. Как се закрепва вътрешното тяло найгдобре, при положение, че става въпрос за стена с конструкция от гипскартон, а отзад (на 10-11см) е стена, изградена от тухли четворки? Достатъчни ли ще са рапиди в картона и евентиално да се нацели ЦД-то, или да се заложи на дюбел 10х150мм,който ще хване в стената отзад? Може би дюбел за ГК, но на същите нямам вяра, сякаш с винтове за дърво с по голяма резба става по яко? Все още не е направен картона, така че има вариант и да подложа нещо,но не знам къде ще дойде точно тялото.

5. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    Да използвам темата за един страничен въпрос. Как се закрепва вътрешното тяло найгдобре, при положение, че става въпрос за стена с конструкция от гипскартон, а отзад (на 10-11см) е стена, изградена от тухли четворки? Достатъчни ли ще са рапиди в картона и евентиално да се нацели ЦД-то, или да се заложи на дюбел 10х150мм,който ще хване в стената отзад? Може би дюбел за ГК, но на същите нямам вяра, сякаш с винтове за дърво с по голяма резба става по яко?
    Дюбел за гипсокартон,само с рапитки няма да стане.

Sent from my Sony Xperia Z3

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    Да използвам темата за един страничен въпрос. Как се закрепва вътрешното тяло найгдобре, при положение, че става въпрос за стена с конструкция от гипскартон, а отзад (на 10-11см) е стена, изградена от тухли четворки? Достатъчни ли ще са рапиди в картона и евентиално да се нацели ЦД-то, или да се заложи на дюбел 10х150мм,който ще хване в стената отзад? Може би дюбел за ГК, но на същите нямам вяра, сякаш с винтове за дърво с по голяма резба става по яко? Все още не е направен картона, така че има вариант и да подложа нещо,но не знам къде ще дойде точно тялото.
    Може да се поставят зад картона две дървени гредички/едната за горния ред винтове и една за долния ред/, ако знате къде точно ще се закрепи базата на вътрешното тяло.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2017

Здравейте отново, майсторът който най-вероятно ще ми монтира климата, ми каза да погледна ако искам и този -> Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE.
    В сравнение с LTC09 кой да избера?

8.  

9. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

За да стане здраво и сигурно,между гипс картона и стената си направете дървена рамка,с размер приблизителен на този на окачващата планка на вътрешното тяло на климатика...ако не знаете размера на планката,направете я с размера на вътрешното тяло.Върху нея поставете(монтирайте с винтове) ПДЧ или МДФ плоскост със същия размер да я затворите.Така готовата конструкция монтирайте на стената с Г-планки от всички страни по 3 бр. Дебелината на рамката,трябва да е колкото е разтоянието от стената до гипс картона,за да уплътни добре.Широчината да е не по-малко от 2см. за да навиете винтовете за дърво без са я спукате,ако преди това не сте направили отворите с бургия за дърво.Един вид правите кутия,или "куфар",като му казват майсторите
    Аз такава правих преди време и стана супер здраво.Така няма проблем с нивелацията на окачващата планка на вътрешното тяло....жалко че тогава не я снимах да ви я покажа,но за производство в домашни условия стана много добре...
    При мен вътрешното тяло е тежко 14кг. и не е мръднало.
    Този пост е редактиран от iveto; 03-11-17 в 14:45.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не се втелявайте, няма нужда от допълнителни крепежи.7-8 рапида, пръснати по площта на тенекията ще държат тялото без проблем.Да не окачвате бойлер.
    Наско, вземай ли ЛТ-то.
    dodo_pv и ruuni9 харесват това.

11. Тук е от
    Nov 2013

Само с рапидки да не стане шумяща стена.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от na$$ko Виж публикацията
    Здравейте отново, майсторът който най-вероятно ще ми монтира климата, ми каза да погледна ако искам и този -> Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE.
    В сравнение с LTC09 кой да избера?
    Електрика е по-направен ще ти хареса повече.LT-то пък ще духа жега до откат но без екстрите на FH-ша.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Имам материал, но не знам точно къде ще е рамката. Утре ще ида да го платя и като сложат тръбите ще взема планката и по нея ще направя едно сандъче,като оставя по 5 см от всеки край да не се спука после от винтовете.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И какъв е смисъла, или викаш, да има.Слагай 8 копчета на тенекията и ще те надживее.
    na$$ko одобрява това.

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Не ти трябва да правиш никакви конструкции.Просто при монтаж върху гипсокартон се използва:
    ДЮБЕЛ ЗА ГИПСОКАРТОН* /ОХЛЮВ/.
    SPSt и Genadi80 харесват това.

17. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

За по-притеснителни клиенти, може и метален![emoji3]

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
    bobovo, ruuni9 и Genadi80 харесват това.

18. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Не ти трябва да правиш никакви конструкции.Просто при монтаж върху гипсокартон се използва:
    ДЮБЕЛ ЗА ГИПСОКАРТОН* /ОХЛЮВ/.
    И "пеперуда" ще свърши идеална работа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе