Здравейте спрях се на тези 2 модела: Fujitsu ASYG12LMCE / AOYG12LMCE и toshiba mirai ras-13bkv-e / ras-13bav-e, кой бихте ми препоръчали?
Генади тея Японски не са като тея тук .
Тези тук са от по-скъпите и хубавите ти пак нищо не си разбрал
Сега сериозно .
С този си пост отказа или по скоро ще накараш бъдещи клиенти да искат по-ниски цени .
Изяде и без това тънката филия хляб на хората продаващи ги .
П.п
интересно ми е спецовете по К2У какво ще кажат ..... най-вероятно ще се замълчи за да отмине
Честно казано, на снимките от поста на Генади като ги гледам как са натрупани на купчини тия 10 и нагоре годишни вносни трошляци, ако ще купувам климатик втора ръка, предпочитам да си го взема първа ръка от продавалника, от човек от България, преди това да го видя на стената как работи и да го тествам на място преди да го купя, вместо да си хвърлям парите на вятъра за изхвърлена китайско-японска скрап, която кой знае през колко складове и халета е подхвърляна докато стигне до тук.
Но това е мое мнение.
От това, което дават по повечето сайтове за колко м2 или м3 е подходяща машината, недейте да се ръководите. Това са ориентировъчни данни. Неслучайно, в темата за избор на климатик, е желателно да споменете местоположение, изолация, дограма и т.н. Просто факторите са много.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Здравейте,
За спалня 15 кв. м. в панелно жилиже на втори етаж със северна изолирана външна стена и западно изложние, намиращо се в гр. Русе се колебая между следните два климатика:
Panasonic KIT XZ9-SKE/KIT-Z9-SKEM
Mitsubishi Heavy SRK 25 ZS-S/SRC 25ZS-S
Моля за вашето мнение!
Според мен 1000лв е нормална крайна цена за климатик в БГ, който в Алибаба струва 70$.
За да тръгне са нужни да се купят поне 2, а вероятно 3, от които да се направи 1 работещ и да останат части за 3г гаранция, която се дава. Отделно бояджиите и те взимат пари. Със сигурност трябва и ново пълнене с фреон, Някоя друга заварка. Почистване, профилактика.
3х70$=300лв грубо
доставка=100-200лв грубо
бояджия=50лв
пълнене с фреон=50лв
профилактика/почистване=50лв (пароструйки и т.н.)
сглабяне от 3 да стане 1 (заварки, подмяна на части), складиране на останалите части за в бъдеще = ХХХ лв
ДДС (ако всичко е законно)
печалба някаква ...
Даже 1000лв са малко
Според скромното ми мнение машините си идват работещи. Може някой да има някой дребен проблем, който се отстранява. Почистване, евентуално боядисване и фреон? Това е моето наблюдение, след многократно ходене в склада. Чак от три да правят един...надали.