Остави ги тези дайкини (ниския и среден клас), говоря от опит. Ако можех да върна времето и да бях толкова информиран, колкото съм сега, при този бюджет веднага щях да отнеса 18ЛФЦ или някой релаксиран японски К2У.
Остави ги тези дайкини (ниския и среден клас), говоря от опит. Ако можех да върна времето и да бях толкова информиран, колкото съм сега, при този бюджет веднага щях да отнеса 18ЛФЦ или някой релаксиран японски К2У.
Не е перфектен, но до дайкин комфорт си е перфектен. По-добре е нокриа 14, но дали ще де намери... За тези пари няма перфектна голяма машина или такава, която да се оправи значимо по-добре с 50м2 примерно.
Здравейте,
Ще монтирам климатик в хола - около 65 кб.м. източно изложение без външни стени, с пвц дограма, но ще трябва да помага и с отоплението на коридора.Апартамента е в във Варна. Колебая се м/у Daikin FTXP35K3 и Comfort Daikin FTX35-KV. Имали някаква съществена разлика освен фреона. И още един въпрос м/у двата Daikin-a и Mitsubishi Elektric MSZ-SF35VE, кой е за предпочитане?
п.п. Преместено от темата за климатици Daikin.
Този пост е редактиран от d.simeonow; 20-11-17 в 16:46. Причина: в
Нито един от трите.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Сам по себе си е хубав, обаче:
1)цената му е безумна (2200лв)
За тези пари могат да се вземат 2 броя LLC, които ще топлят повече. Могат да се разпределят правилно в голямо помещение. Получавате и топъл дефрост, което за мен лично е много голямо предимство. По-добър контрол на климата както и да го погледнете. Като хардуер пак ще сте по-напред - 2х26кг външни тела срещу 41кг при LFCA, 2х10кг вътрешни срещу 13кг
2)отвора за отичане на зимния конденз на 18LFCA е много малък и са възможни изненади
3)няма никакви екстри, но той и LLC няма, но пък не ви и трябват реално
4)при висока температура навън и сравнително хладни помещения отказва да тръгне - предполагам някакъв алгоритъм за защита по налягане или температура
Комшията ми топли 35-40 квадрата с 18LFCA, но докато беше по-топло Октомрви месец - климатика просто отказваше да тръгне при външна например 15 градуса (и 18 вътрешна, студен апартамент като моя). Дори настроен на 28 примерно пак не тръгва или ако тръгне външния вентилатор едва се върти, а вътре духа хладно. Сега на -2 до +3 работи много сериозно.
5)шумен е - при мъгла и температури като сегашните работи като стара Midea ако ме разбирате.
В ЕКО режим или ниско натоварване не се чува. При силно натоварване и спрян ЕКО е шумен.
Накратко аз бих сложил 2 броя LMCA, LMCE или LLCC, вместо 1 брой 18LFCA, за същата цена.
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 20-11-17 в 16:58.
Благодаря.Климатика ми е на цена 1850 без монтаж.
- - - - - - - - - -
А БЕ пич ти как е мислиш две тела в една стая?
Нещо си болен?!
Ай стига!Много разбирачи?
Санг /смотан конвенционален 18-ка/ топли северна стая 27м² до -7°С! Дограма 11м²,три външни стени/всички с изолация 10см без топлещи комшии,/!
Този пост е редактиран от Viking72; 20-11-17 в 18:29.
Мерси за квалификациите!
Дори не вникнахте в смисъла на написаното...Желая ви успех!
Аз не разбрах- благодаря или лекарска диагноза се констатира?
Какво значи квалификация?
Нещо,ако съм те обидил?
Извинявам се !
Щом не сме вникнали,обясни,а не да се цупиш.
Другото,което е интересно,че хората занимаващи се професионално,не споделят информация.Така,че без сръдни!,Не съм те обидил!
И аз се занимавам с някои дейности,но вече се съобразявам,защото няма как да познавам всички уреди/перални/!
А и тези еколози,така се отразиха на електрониката,електроуреди и тн.,че нямам думи да си изразя гнева!
Този пост е редактиран от Viking72; 20-11-17 в 19:53.
@Ventsislav Negentsov
Изпълнението с два климатика е добър вариант, но има вариант да няма място за приличен монтаж на външните/вътрешните тела. На някои хора, чисто естетически не им харесват телата на климатиците, а какво остава за два броя. Увеличава се шанса да се развали нещо, още 2 тела за обслужване/чистене. При нормални топлозагуби дефроста изобщо не е притеснителен, мен ме дразни единствено, че се променя шумовия фон, в градусите нямам разлика за толкова кратко време, въпреки че "асматика" ми дефроства на всеки 45 мин.
В крайна сметка си е въпрос на личен избор, хубаво е да се знаят плюсовете и минусите. Наистина е много добра алтернатива на големия климатик да се монтират два малки. Относно комфорт и гъвкавост е неоспоримо преимуществото за повече на брой машини.
Това, че ЛФЦ не иска да тръгне при 15 гр. външна на отопление е много интересно и за пръв път го чувам. Наистина странно, защото производителят му дава да топли до +24гр. Всичко останало, което си описал трябва да е ясно на всеки, който иска да си монтира голяма машина и важи за всички климатици от ниския и среден клас.
Здравейте, може ли един съвет от ваша страна !
Спрял съм се на избор между тези два модела :
MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-WN35VA / MUZ-WN35VA
или
GENERAL FUJITSU ASHG12LMCA / AOHG12LMCA
Кой да избера ? Благодаря !