Този пост е редактиран от Viking72; 20-11-17 в 22:37.
Ок благодаря за инфото.
РСБ
като му гледам параметрите май пак не е от тихите външното 52dB вътрешното 33dB видях че има и вариянт RSB18LD ама е изчерпан, а той е значително по тих на хартия.
Търсенето на нокрия 14 или други клими продължава.
Аз нещо не мога да разбера - как искате с една машината да климатизирате помещение над 40m², тя да има мощност и да е същевременно тиха и безшумна?! Е, няма такъв филм....
Като изключим, че надскачат бюджета и двата ми допадат не знам дали ще мога да изкарам до средата на декември без клима (тогава евентуално ще има пари), за сега се справям, а е 3 градуса навън, последният няма цена предполагам е изчерпан и той се вписва по параметри.
Всички искаме, друг е въпроса наистина кое е възможно, като цяло смятам че проблем със шума мога да имам само при вибрации и то силни от външното тяло.
Защо мисля така? Когато затворя прозорците и спирам да чувам каквото и да е било от вън. Случвало ми се е съседите да са пред прозореца и да ми викат а едвам да ги чувам, това е със сигурност над 70 дори и 80dB.
Вътрешното тяло предполагам на всяка марка си има тих режим, кой колко е тих е отделен въпрос но от 20 до 35dB като цяло си е приемливо за моите разбирания.
По важното ми е да мога максимално да се доближа до това което ще ми свърши работа и естествено обратно на мощността да е максимално тихо, не колкото два пъти по-слаб климатик а по-тихо от друг в този клас и ценови диапазон.
Виждам че вие сте с доста опит както във форума така и в практиката, имате ли наблюдение за модели които биха се вписали в моята картина, събирам всякакви мнения дори и оферти.
Поздрави.
Здравейте,
Имам нужда от малко помощ при избора на нов климатик. Искам да отоплявам една стая - хол и кухня в едно. На по-късен етап искам до монтирам и в спалнята за която също приемам предложения, но не е приоритетно в момента. За хола искам да взема хиперинверторен климатик, клас А+++, може и А++ евентуално, възможно най-безшумен съобразен с бюджета разбира се. Да се има предвид, че вратата на хола може да стои отворена към коридора в определени моменти и през зимата и през лятото. Като коридора е около 7-8кв.м. Нямам намерение да го топля и него, но все пак да се вземе предвид някакъв резерв спрямо размера на климатика. За спалнята може да е само инверторен, отново по-безшумен. По мое мнение и изчетеното до тук, предполагам за хола - 12ка, за спалнята 9ка, евентуално от марки Fujitsu General/Fuji Electric/ Fujitsu, Mitsubshi или Daikin като разбира се и други марки които може да предложите.
За конкретен модел за хола обмислям: Fujitsu General ASHG12LTCA/ Fujitsu ASYG12LTCA - нямам идея каква е разликата, освен ценова.
И да отговоря на въпросите:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
Отг. жилищно - ново строителство 2017-та, тухла.
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
Отг. За охлаждане и отопление, целогодишно.
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
Отг:
а) За хола/кухнята (едно помещение) - 21,10 кв.м и 54,86куб.м ; За спалнята - 12,51кв.м и 32,5куб.м (не е приоритет, но бих приел съвети).
б) 6 камерна ПВЦ, троен стъклопакет.
в) Хол - 6,88кв.м; Спалня - 5.44кв.м.
г) Хол, Югозападно; Спалня - Северно.
д) Последен 6-ти етаж.
е) Хол и кухня в едно; Спалня.
ж) апартамент.
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
Отг. Пловдив.
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
Отг. Лято - 24/25 градуса; Зима - 22/23 градуса.
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
Отг. Да, на стените, външна - 10см. На тавана няма - покрив на сградата, бетонна плоча 50см или повече.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
Отг. Хол - Да, печка, котлони, аспиратор, пералня, телевизор.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
Отг. 2000лв. само за хола. На по-късен етап за спалнята да речем 1200-1500лв.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
Отг. Зимата до -15; Лятото до 40 градуса.
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Отг. Прилагам схема линк: https://imgur.com/a/E3qff
Благодаря предварително на всички за мненията.
Този пост е редактиран от Blind; 21-11-17 в 00:11.
Третият няма цена, защото е втора употреба. Може да е наличен, а може и не. При тези климатици бройките са единични и си трябва проверка на наличностите и цените на място или по телефон. Аз Ви ги посочих по-скоро като контрапункт на предлаганите досега. Просто да видите, че има и друго. Смея да твърдя, че по-високата цена /на новите/, спрямо европейските модели е напълно резонна. Мисля и сам можете да прецените как стоят като параметри и екстри спрямо другите.
И какво им на европейските клими?
Аз като ползвам два подови/чешко-японски/ и чешки нордик!
Сигурно съм най-големия педал/будала/!!?/
Нищо им няма. Ползвай си ги със здраве! Какъв е проблемът? Нали си даваш твоите пари. Радвай им се, ти си си ги избрал.
Нямате ли си друга работа, освен да пишете безмислени постове? Не разбирам защо се включвате, след като не ви интересува дискусията. Особено някои!
Много остро реагирате. Всеки сам си избира или се простира според чергата си. Има японски климатици, нови, не само употребявани. И реално са по-добри от европейските, няма какво да си кривим душата. Друг е въпросаа дали всеки може да си позволи нов или си струва.
Извинявам се за офф-а, но е смешно и неприемливо да се робува,било то на европейски, японски или други климатици.
Този пост е редактиран от С.Мезинов; 21-11-17 в 00:12.
Защо да не ме интересува дискусия?
Аз да не съм цървул??
Климатик lmca около 1000-1200 левчета е номер едно !
За тези пари,няма конкуренция -левчета,качество.
Аз имам всякакви от конвенционалки /на Миланов това му трябва/ до топ модели и всички си вършат работата, та кой каквото му душа иска.