Здравейте колеги!Искам да отоплявам антре и малък Г-образен коридор 15кв.м/38куб.м при температури под -5°,при по-високи температури,както и лятото отоплявам и охлаждам тези помещения без проблеми с останалите климатици,но зимата това остава като студено петно в къщата и не ни позволява да бъдем с отворени врати.Единствената външна стена на помещението е тази, на която се намира входната врата,всички останали врати и стени са вътрешни към помещения, които се отопляват.Търся климатик до 1200-1300лв с монтажа,като единственото и много важно условие е да е с тихо външно тяло,понеже както и да я гледаме работата, външното тяло все се пада на някоя стена на спалните,а пък не ми се иска да опасвам къщата с някакви дълги тръбни пътища.В този ред на мисли не ми се иска да не можем да спим зимата,понеже трябва да отопляваме шкафчето за обувки за това и държа да е тих отвън,като дефрости и шум на вътрешното не ме интересуват понеже няма да стоим при него.Насочил съм се към:
MHI SRK-25ZMP
DAIKIN FTXB35C
заради цената и ниските нива на шум отвън поне на книга.Искам да попитам ще успяват ли да се справят с посоченото помещение при температури в диапазона от-5°до -20° придружени с мъгли и кой бихте ми препоръчали?Търсената температура в помещението ще бъде максимум 19°-20°.Готов съм да чуя и други предложения дори и за обикновени сплит.С конвектор пробвах но не ми хареса разхода на фона на разхода на остналите климатици в къщата за това се и спрях на още един климатик,ще съм благодарен на всякаква информация и помощ!