Страница 44 от 334 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Избор на климатик 2017

Интересна статия за "Online controller-ЦЪК" т.н. WiFi модул.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2016

Благодаря за линка. Доколкото видях производителите, които предлагат уреди с такива модули са Дайкин и Мицубиши. Все пак ако няма читави модели за моите нужди от тези производители, то съм склонен да избера и климатик без такъв модул.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

То ако провериш и кои производители имат изисквания за минимален тръбен път под 2 метра още ще ограничиш избора. Аз в момента се сещам за един.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Gree U-Crown 12-ка

6. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Абе хора,защо все се коментират и препоръчват скъпи модели,а не се обелва нито дума за нови
    Защото от по-скъпите се печели повече,защо да ти продават по-евтин.Има и нещо друго,да кажем,че една фирма вкарва пелетни горелки,но продава и други,които са по-скъпи,но винаги предлагат тази на която са вносител,нищо че е по-евтина.Предлагат я нея,защото печалбата е огромна,а от тази която е на друга фирма печалбата е около 20 процента от цената и.

7. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Anislav Виж публикацията
    Здравейте,

Бих искал да ме посъветвате за читав модел климатик. Харесах няколко модела, но след проверка във форума се оказа, че повечето имат проблеми.

Климатикът ще се използва в хола на апартамент за отопление, когато ТЕЦ-ът не работи, както и за охлаждане през лятото. Квадратурата на помещението е малко над 28 кв.м., а кубатурата е около 75 куб. м. Жилището е ново строителство с термоизололация от 8 см, 5 камерна дограма с троен стъклопакет и 4-сезонно Ка стъкло. В помещението има 2 френски прозореца, площта на всеки от тях е по около 5 кв. м. Прозорците са с южно изложение, но срещу тях има 16-етажен блок, който хвърля сянка по обяд за около 2 часа. Другата външна стена е с източно изложение. Апртаментът е на 5-ти етаж, като над него има още 3 етажа. Жилището е в София. Бюджетът е около 2000лв. Тръбите за климатика са поставени и вкопани по време на строежа на сградата. Те са предвидени за климатик 12-ка, но тъй като тръбният път е около 2 метра ми беше казано, че може да се постави и по-голям климатик. Бих искал уредът да има WiFi модул, но ако няма читави модели, то съм склонен да се откажа от това мое изискване.
    WIFI е хубава опция, но има и други начини за дистанционно управление без вграден модул:
    https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...%82%D0%B5.html

Има оплаквания от всяка марка и модел климатик. Това да не ви отчайва. Важното е кое е важно за вас. Някои хора са толкова чувствителни към всичко, че изобщо не са за климатици. Аз имам 3 машини от различни марки и съм много доволен. Не че не мога да намеря кусури на всяка една от тях, но аз ги взех да се отоплявам и охлаждам със малки сметки за ток и това го вършат без проблем. Така че ако и вие търсите това ще останете доволен.
    Погледнете с WIFI опция:

Daikin FTXM35M
    Daikin FTXS35K
    Gree12UCrown
    Mitsubishi Electric FH25VE - мисля че за вашите нужди ще върши работа, ако не 35цата
    Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S - WIFI адаптора още не е наличен в БГ, но обещават че ще има скоро

Без WIFI опция:

Toshiba 13 Suzumi
    Fujitsu 12 Luca

Както виждате избор има. От вас зависи точно колко пари искате да похарчите, какъв начин на работа очаквате и какви екстри бихте желали.
    35=12
    toto4ev, mkukas и chany харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Ами не е само печалбата,като продаваш скъпи модели и качетвото им е по-добро.Повярвайте на никой не му се занимава с ефтини клими защото за малко пари си взимаш много проблеми.За комфорт,шум и разход няма да говорим.Да ви обясня какво се случва с един ефтин климатик:Около 3-4година се почва,кондензатори на вътрешния или външния вентилатор,кондензатор на компресора,това са все посещения и материяли които се плащат.После поради качеството на ефтините машини се пукат гайки,тапи и крановете изпускат,смяна и зареждане пак пари.Ако устиска калпавия компресор 5г. след това следват пропуски по топлообмениците,и след всичките тези прегрявания поради липса на фреон тъкмо го закърпиш и компесора ще му се спука клемореда и край -отървал се е от мъките.
    При скъпите машини тези проблеми са сведени до минимум.И като теглиш чертата излиза,че скъпото е по-ефтино.И друг е въпроса,че откакто ефтините минаха на r-410 за нищо не стават.Да ме извинят модераторите за отклонението.
    bobovo, VeleV.Klima, Mega и 5 други харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Дайкин са много напред с материала,само дето Самсунга ми модел 2014 има Wi-Fi с перфектно работещо андроид приложение.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    много е слабо казано ,100 волтовите са 10-15г напред ..
    100 волтовите имат ли Wi-fi ? (Тези марки/модели, които могат да се намерят в БГ, нови или втора употреба)

12. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Много ще ми е интересно да видя 100 в. с Wi-Fi контрол .,и ако може да е модел отпреди 5 г .
    VeleV.Klima одобрява това.

13. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    много е слабо казано ,100 волтовите са 10-15г напред ..
    Стига си ги хвалил тия, даже нямат авторестарт. Кво ще правиш като ти спре тока? Ами като не можеш да промениш посоката на клапите, докато копаш картофите на село, щото няма ВиФи модул, тогава ще те питам!
    avenger и ponyasd харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Ами не е само печалбата,като продаваш скъпи модели и качетвото им е по-добро.Повярвайте на никой не му се занимава с ефтини клими защото за малко пари си взимаш много проблеми.За комфорт,шум и разход няма да говорим.Да ви обясня какво се случва с един ефтин климатик:Около 3-4година се почва,кондензатори на вътрешния или външния вентилатор,кондензатор на компресора,това са все посещения и материяли които се плащат.После поради качеството на ефтините машини се пукат гайки,тапи и крановете изпускат,смяна и зареждане пак пари.Ако устиска калпавия компресор 5г. след това следват пропуски по топлообмениците,и след всичките тези прегрявания поради липса на фреон тъкмо го закърпиш и компесора ще му се спука клемореда и край -отървал се е от мъките.
    При скъпите машини тези проблеми са сведени до минимум.И като теглиш чертата излиза,че скъпото е по-ефтино.И друг е въпроса,че откакто ефтините минаха на r-410 за нищо не стават.Да ме извинят модераторите за отклонението.
    Не съм убеден,че всичките цитирани дефекти са присъщи единственно и само на по евтините климатици.Естествено,рискът това да се случи там е може би по голям,но аз лично до ден днешен не видях някой познат с евтин климатик да е изревал на третата година ,че нещо си....Обратно - много примери мога да дам за евтини климатици,на по 8-9 години работещи без грешка.Да не говорим че Gree ми дават 5 години гаранция за климатик 12-ка струващ 940 лева с монтажа..Какво повече да искам ? А след тях - колко изкара ,да не говорим че след втората година независимо дали си купил евтин или скъп климатик,си плащаш такса спокойствие от 30 лева.Така че това с кондензаторите ,тапите и др. може да се коментира.Дори и скъп климатик може да фейлне.Като Зубадана на съседа например за когото писах вчера Навремето си взех една дънна платка ,бюджетен модел Biostar,за 70 лева,и всеки ме укоряваше ,били калпави,раздували кондензатори...Още пиша от тоя Биостар,който надживя техните Asus Rampage платени по няколко стотин лева.
    Нека всеки си купува според възможностите ,негова си работа,но просто ми направи впечатление ,че като че ли климите с народни цени са тема табу тук.Като че ли Българина само Нордици монтира..А като изляза навън пред очите ми само Хайери,Самсунзи,Неота и Грита..
    SPSt, P.Hristov и milanov харесват това.

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Това WiFi много топли ей!! Направо като чип тунинг е, вдига максимал, КОП...
    DUNDURMA, Mega, ronnie72 и 3 други харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Те и едни дето казваха, че телефона е само за говорене.....ги няма вече.
    mkukas одобрява това.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Много ще ми е интересно да видя 100 в. с Wi-Fi контрол .,и ако може да е модел отпреди 5 г .
    По късно ще ти покажа от 2001 година. Само да седна пред компютъра.
    По скоро с контрол през Интернет.
    Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 334 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе