Само дебнене или ако издаде някакъв звук , докато не ти писне и го зарежеш .
Само дебнене или ако издаде някакъв звук , докато не ти писне и го зарежеш .
Стария няма, нито диоди мигат, нито клапи се местят.
Аа.., спира да духа .
Благодаря. Няма да го дебна, изобщо не го и заничам. Ще се чуе.
Ще го усетиш
Ако е на 40мин. като на колегата с трите счупени R-ки Май Делииванов беше.
Не дай Боже
Стискаме ти палци.
Далеч съм от мисълта, че има някаква разлика, освен козметична въобще между R и N сериите, камо ли в софтуера или дефрост алгоритъмите. И за N-ките съм чел за случаи с чести дефрости. Като цяло, алгоритъма на дефрост си е все същия още от Профешанъл серията, на която Перферата се явява наследник.
ross, налей си едно вино - петък вечер е. Имаше лозе ако се сещам правилно .
Хич не го мисли, по спомен към -10С беше на 4 часа.
В началото и аз “дебнех” че ми беше интересно, сега гледам само филтъра да не забравя да изчистя.
Даже “електромера” махнах като преработвахме инсталацията.
На студено и на ветрилник няма да си, а и сметките са приятни .
За първи път пускам подовите Перфери на "топло" . Казано честно ми беше голям дерт, дали всичко, което пишат за тях на отопление е вярно, защото без още да живят там махнах 2 чисто нови Комфори, за да ги сложа тези Перфери. Предвид, че още не се живее постоянно в апартамента и е на първи етаж ... подовият климатик дава огромна разлика от стенния. 30 мин преди да отида пускам един подов (дневен тракт) и един стенен (спалня) и като отида при подовия усещането е, че е работил поне седмица, а стенния - всички знаем как е - тъкмо пречупва въздуха и под него е горещо, встрани си е баш хладно. Дневният тракт е от три съединени помещения - в централното и едното странично са две подови 35-ци Перфера, а в другото странично - една стенна Комфора 35. Общата площ е към 50кв.м. Пуснах за по-добро разпределение на "топлото" няколко пъти и втората Перфера, но в повечето време се оказва, че си почива. В целият тракт е много комфортно, включително и там където изобщо не съм пускал стенния климатик. А все пак е първи етаж, вярно че съм сложил изолация по таваните на мазите, но все пак е първи етаж. Изолация на външните стени още няма. На тавана - вата. От любопитство сложих по един датчик за температура в дневния тракт и в спалнята ( в диапазона 50 до 85см от пода). При задание на двете места от 22.5 градуса и в двете стаи датчиците показват 19-19.5 градуса, но усещането е коренно различно там където е подовия и там където е стенния. Ако някой чете и се колебае тук какво споделят хората за подовите (специално тези на Дайкин) - вярно е. Само изберете подходящо място за вътрешното тяло и според мен повече тревоги за комфорт и отопление няма да имате.
Не разбрах, в 50кв си сложил 3 35ци?
Аз нещо явно съм случил на калпава R-ка. Снощи от 20ч до 24ч беше 0.5-1.5гр, 100% влажност и стабилен снеговалеж. Не успях да го хвана да размразява. Легнах си в спалнята при него след 22ч и така до към 24ч. нищо не се случи. Погледнах го към 23:45ч, позаскрежен. И хоп, малко след 24ч започна дефрост. Пъшкания и пуфтене нямаше, както и пукане на ламели, но кипящ шум от фреон имаше. Нито много силен, нито незабележим. Определено дефростът беше по нужда. Мина минута и нещо, кипенето взе да утихва значително, въпреки че компресорът си бачкаше на 540W. Обаче за мой голям късмет, токът реши да спре точно в този кулминационен момент. Така си изкара без ток...чак до 10:30 сутринта на другия ден... Цял ден беше 1-3гр., със силен вятър, спах около 2часа следобед при него, ами все не го хващам да размразява. Тази нощ, ако не спре пак токът, го дават под 0-та с вятър, та ще го видим.
На моя Дайкин дефроста е значително по шумен от на МЕ-то. Това съм го споменавал.
До първата минута си е шумничък, след това затихва и накрая като обърне клапана пак има едно кратко изпъшкване.
Поне са кратки. Освен ако не е някой по голяма нужда.
За вече 4 год. само един дефрост съм хващан около 8 мин. обикновено са по 2-3 мин.
Два - да, комфорта е по-добър от един, ама три..? Не са големи преходите между съединените помещения или си мислил, че подовите не са комфортни на охлаждане, та си оставил стенния?
Само на долна(или горна) , т.е. на една клапа, е по-шумен отколкото при две отворени.
Както и да е, сложил си ги, няма да съжаляваш, комфорта е друг.
Интересни наблюдения.
Аз принципно не се топля с лг-то, но вчера условията бяха подходящи, а външния топлообменник ми се виждаше много мръсен реших да му направя един прост-лош (дефрост).
Пуснах го към 11ч сутринта. Той обаче се заинати и цял ден прикапваше, но не дефростна. Аз реших, че ще съм по-упорит от него, а и прогнозата беше през нощта да паднат още температурите и го оставих.
В 4:30ч голямо изпъшкване. Много шумно. Такъв шум може и умрял да събуди. Самия дефрос и кипенето бяха значително по-тихи.
При дакина няма ли такова пуфтене, когато изравнява наляганията за да обърне режима? Самия дефрост си беше направо музика спрямо спирането.
Горе долу това беше логиката. Стенния остана, защото вече беше взет и сложен (в началото бяха 4 стенни - 2х25 и 2х35). След това видях, че са пуснали красиви подови на Дайкин ( да е било март, април 2021) и ме загложди. Това лято ги сравнявах и стенния охлажда по-комфортно - все пак по-топлия въздух е по-горе и когато си под него се усеща по-малко. За топплене се убедих сам, че комфорта е с тяло долу - две мнения няма. За централната от трите стаи не съм имал колебание за 35-ца - дълга е 5 метра, и преди това има коридор 3 метра. Единственото колебание беше за третата стая, но като гледах на външното тяло и компресорът (1YC25GXD#C) и вентилаторът (DFC05A3VA) са едни и същи при 25-ца и при 35-ца, и скоростта на вентилатора е една и съща (400 об/мин) та прецених, че надали ще е фатално в долните граници на използване. Шумът при SLEEP режим на вътрешните тела също е еднакъв. Та това беше. И както казах, заради първия етаж реших подовите да са 35-ци. Когато се нанеса ще им сложа общо управление през Хоум Асистънт и сутрин на зима преди ставане двете подови ще въртят от 5 до 6 часа мощно само на долна клапа. Затова и избора изглежда малко странен на пръв поглед.