При самото влизане в дефроста нямаше пъшкане/пуфтене, за това обърнах внимание и на този момент. Излизането, така и не се стигна до него. Хевито ми в детската - ZMX пуфтеше като добиче при влизане в дефрост. В някои случаи и умрял можеше да вдигне.
При самото влизане в дефроста нямаше пъшкане/пуфтене, за това обърнах внимание и на този момент. Излизането, така и не се стигна до него. Хевито ми в детската - ZMX пуфтеше като добиче при влизане в дефрост. В някои случаи и умрял можеше да вдигне.
По спомен, каквото са ми обяснявали, подовия (а може би и не само той), много плавно обръща цикъла.След спиране на компресора изчаква 30+ секунди
и след това плавно (стъпково) почва да отваря четирипътния за да намали налягането.
Не претендирам обаче за точност.
me4o, и на охлаждане са комфортни - духа си към тавана и от там надолу се “разстила” хладината.
На мен даже така по-ми харесва от високо-стенен.
Стенния все нанякъде духа - т.е. ако има няколко човека в помещението може на някой да не му е ок, а тук няма как, освен ако не си на тавана .Може би затова не са им сложили “очи” да местят струята, както при високия клас стенни - няма нужда.
Този пост е редактиран от ccankov73; 26-11-23 в 21:34.
Да, подовия си е ок на охлаждане. Или не съм играл достатъчно с наместване на клапата или просто прекалено много съм свикнал със стенните. Ако трябва да съм честен, откакто имам климатици (повече от 20 години) винаги на охлаждане съм бутал клапата с ръка малко над това, което ѝ е дал производителя като максимално горно положение, за да постигна желания комфорт. Знам, че има защо да го е направил така производителя, но и за толкова години не съм забелязъл да е станало нещо негативно от моето подбуване.
Тук долу е схема на тракта, както и къде бяха първоначално стенните климатици, като е означено с червено къде дойдаха двете подови Перфери.
Тъкмо хванах един контролен. Цялата гимнастика грубо около 5мин. Плавен преход при влизане/излизане без шумове, балбукания и клокочения. Единствено имаше лекия шум на кипене на фреона за 20-30 секунди, но този път по-тих. В общи линии, повече се чуваше външното тяло, а не вътрешното. Миланов ще излезе донякъде прав, че е по-тих от на някои модели он/офф. Пукане на пластмаси - почти никакво. Колко развърта компресора и т.н. не съм гледал, че съм си легнал вече, а не ме и интересува. Важното е да не ме буди.
Cankov, така е. Плавно обръща. Можело е обаче да го направят една идея по плавно.
Снощи като ми спря тока в 3 часа изпъшка много здраво. Стресна ме. Отвя ми завивката направо.
me4o, сега вече няма нужда да буташ клапата на охлаждане. Така като гледам, наистина си трябват 3бр основно заради комфорта. Иначе е можело и с два в двете крайни помещения, но не е същото де. 25ци щяха да са ти достатъчни и съвсем леко по-комфортни - вътрешния вентилатор има малка разлика в дебитите : https://acsolutions.co.uk/wp-content...en20-1054b.pdf.
Налято дай отзиви кой ти допада повече на охлаждане - стенен или подов.
mimojef, то като спре тока …. всички пъшкат (пъшкаме) .
При спиране на тока им е простено.
Голяма мистерия с моя подов. След дефроста в 21:30ч нищо цяла нощ... Температурите си бяха малко под 0, според всички датчици и метеостанции. В момента е -1.5гр., а към 22ч вечерта беше 0гр.
Този пост е редактиран от rosswen; 27-11-23 в 08:37.
Намали виното!
Пропуснал си ги.
Стига ме дразнихте с това вино, че съм още месец на антибиотик. Трезвеник съм. За толкова време, ако беше на 4 часа, поне 3 контролни да са били. Все единия да съм чул, при условие, че спах на тръни, та да се ослушвам.
Не завиждай, явно Велев го е препрограмирал моя, съобразно условията в региона.
Този пост е редактиран от rosswen; 28-11-23 в 11:02.
Те антибиотиците също те успиват.
- - - - - - - - - -
А може и да са махнали контролните дефрости. Което за твоя район не е много ОК.
Може.
Аз ви казах, че софтуера е писан на много страници.
Не съм очаквал перфектни дефрости и само по нужда от модела. Въпросът е всичко да е в рамките на разумното.